MENIU

SRI toacă 170 milioane lei din banii contribuabililor pentru o bază de tratament de lux. Agenții se vor putea „trata” cu saună, baie turcească și bazin ultramodern

SRI toacă 170 milioane lei din banii contribuabililor pentru o bază de tratament de lux

Într-o vreme în care resursele financiare ale statului sunt tot mai discutate și analizate, SRI a decis să investească  170 milioane lei din banii contribuabililor în construirea unei baze de tratament sofisticate, dedicată agenților săi. Stabilimentul de lux  va beneficia de facilități precum saună, baie turcească și tratamente finlandeze. 

Compania Națională de Investiții, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a lansat o licitație în SICAP pentru un contract în valoare de 170 de milioane de lei. Acest contract vizează construirea, pe parcursul a 30 de luni, a unui centru multifuncțional destinat Serviciului Român de Informații. 

Baza de tratament se va situa pe malul lacului Snagov, mai precis în Izvorani, comuna Ciolpani, lângă București. Proiectul include o etapă de proiectare de șase luni urmată de 24 de luni dedicate execuției lucrărilor. Finanțarea acestui obiectiv de investiții va proveni de la bugetul de stat, prin intermediul bugetului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, precum și din fondurile Serviciului Român de Informații.

Centrul de la Izvorani va avea o importanță strategică în formarea personalului pentru diverse tipuri de misiuni și va fi de asemenea un loc pentru întâlniri cu oficiali străini. În plus, acest centru va oferi un spațiu de relaxare pentru angajații SRI. Clădirea va dispune de două subsoluri, un parter și trei etaje. La primul și al doilea etaj vor fi amenajate câte 26 de camere duble, iar la etajul al treilea vor fi două apartamente și două camere duble destinate personalului. Accesul la etajele inferioare va fi facilitat prin instalarea a două lifturi transparente, care vor oferi o vedere panoramică.

Un alt corp de clădire este destinat centrului de conferințe, în care se va amenaja o sală cu o capacitate de 250 de persoane.

Condiții pentru „refacerea capacității de muncă”

Proiectul meționează și construcția unui Corp IV dedicat „refacerii capacității de muncă”, cu două niveluri la subsol și parter, având o suprafață desfășurată de 3.582 m². Aici, agenții vor avea acces la un bazin ultramodern, echipat cu un sistem Virtual Trainer care monitorizează performanțele înotătorilor pe parcursul antrenamentului. De asemenea, va fi amenajat un bazin special pentru recuperare medicală.

Aici vor mai exista două saune și o baie turcească, precum și alte zone, astfel: „Centru de recuperare și refacere, care cuprinde o amenajare peisajeră, zonă de recuperare prin tratament termic finlandeză 12 persoane, zonă de recuperare prin tratament termic turcească 12 persoane, zonă de recuperare prin tratament termic finlandeză 5 persoane, dușuri răcire, bazin răcire, găleată rece, zone pentru refacerea capacitații de munca 10 persoane, zone pentru refacerea capacitații de munca 6 persoane, vestiare, încăperi pentru refacerea capacitații de munca, grupuri sanitare, cabinet de prim ajutor, sală de forță”.

În total, complexul va avea opt corpuri de clădire, cu o suprafață desfășurată de 28.791 mp.

SRI are o alocare proprie de la buget pentru 2024 de 5,5 miliarde lei, în creștere cu 25% față de 2023, pe fondul amenințărilor sporite la adresa securității naționale.

Pepenele de iarnă, pepenele cu gust de vanilie și roșiile cu țepi pot fi cultivate acum în România. Soiuri demne de filmele SF, produse la Buzău