MENIU

TONE DE CARNE EXPIRATĂ, la comercializare în Capitală. Cum acţiona libanezul cu depozitul clandestin

Poliţiştii au descoperit un depozit de carne de pui care funţiona ilegal

Cumpăra noaptea carne de pui aproape expirată, până dimineaţa o procesa iar în zorii zilei o scotea la vânzare. Este afacerea unui libanez stabilit în România, care a deţinut până astăzi un depozit clandestin de carne în Bucureşti. Din nefericire pentru el povestea s-a încheiat, marfa i-a fost confiscată şi s-a ales cu dosar penal.

Depozitul libanezului este reprezentat de o încăpere de doar câţiva metri pătraţi, din incinta fabricii APACA, în care erau înghesuite tone de carne de pui. Poliţia a acţionat după ce a fost informată de un cetăţean.

Marfa avea acte de provenienţă, dar nu şi avize sanitar veterinare. Iar punctul de lucru nu fusese înregistrat, aşa că orice activitate era ilegală. Libanezul acţiona doar noaptea. Cumpăra carnea de pui de la diferite abatoare din ţară, apoi cu o dubă o aducea la depozitul ilegal unde o procesa.

Din depozitul improvizat, carnea ţinută în condiţii insalubre ajungea în restaurantele şi shaormeriile din bucureşti. Un adevărat pericol pentru sănătatea consumatorilor.

Poliţia a confiscat marfa libanezului şi i-a pus sigiliu pe depozit. Mai mult, afaceristul s-a ales cu dosar penal şi riscă să ajungă după gratii.