MENIU

Criminalul fără scrupule. Un tânăr de 27 de ani și-a ucis tatăl, apoi a sunat la poliție să-l dea dispărut

Un tânăr de 27 de ani din Mehedinți este acuzat de o crimă deosebit de gravă, în urma unui scenariu incredibil de crime, regizat de el însuși.

Oamenii legii susțin că tânărul a conceput un plan desprins parcă dintr-un film de groază pentru a-și omorî tatăl și a evita responsabilitatea. Conform anchetatorilor, acesta ar fi provocat o pană de curent în localitate pentru a-și ascunde crima în întuneric, plasând cadavrul într-o fântână abandonată.

După ce a săvârșit fapta, tânărul a sunat la 112 pentru a raporta dispariția tatălui său, implorând autoritățile să intervină. Totuși, scenariul său a fost demascat de o cameră de supraveghere care a surprins momentul în care se îndrepta spre fântâna în care a fost descoperit cadavrul. După patru zile de căutări intense, polițiștii și pompierii au găsit corpul bărbatului de 53 de ani pe fundul fântânii.

Motivul crimei

Pentru a-și justifica gestul, tânărul a susținut că a fost provocat de o ceartă între tatăl și mama lui, afirmând că tatăl său ar fi fost violent. El a declarat că l-a lovit și strâns de gât pe bărbat pentru a-și apăra mama. „A sărit copilul: ce, băi, tati, de ce dai în mami?” a explicat acesta. Vecinii, stupefiați de eveniment, au declarat că nu au fost martorii unor certuri sau violențe în familie, considerând situația una de neimaginat.

În acest plan diabolic, tânărul nu a acționat singur; fratele său minor, în vârstă de 17 ani, și alți doi tineri de 20 de ani l-au ajutat să dispună de trupul victimei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, cei patru au împachetat corpul în pătură, l-au plasat în portbagajul unui autoturism și l-au transportat pe un câmp la o distanță de aproximativ 7-8 kilometri.

„Autorul, ajutat fiind de fratele minor, în vârstă de 17 ani şi de alţi doi tineri, în vârstă de 20 de ani, au pus victima într-o pătură, apoi în portbagajul unui autoturism şi au dus-o circa 7-8 km pe un câmp”, a declarat Gheorghe Ciocan, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Cazul rămâne în atenția autorităților, iar ancheta continuă pentru a stabili toate detaliile acestui incident îngrozitor.