MENIU

Prințul Harry și Meghan își încep astăzi oficial viața non-regală. Iată cum ar putea arăta aceasta

Herry si Megan isi incep viata non-regala

Vestea de la începutul acestui an potrivit căreia ducele și ducesa de Sussex vor renunța la rangul de membri „seniori” ai familiei regale pentru a deveni „independenți financiar”, a șocat pe toată lumea, ridicând serioase semne de întrebare privind stabilitatea britanică și a devenit subiectul unor dezbateri intense în toată țara și nu numai. Ziua de 31 martie marchează sfârșitul perioadei în care aceștia au deținut statutul de membri  „seniori” ai familiei regale și începutul noii lor vieți, relatează CNN. 

De ce o fac? Cum vor supraviețui? Ce crede restul familiei despre asta? - sunt doar câteva dintre întrebările care își caută în continuare răspuns. S-au întâmplat însă atât de multe lucruri în săptămânile de când aceste întrebări nu mai fac neapărat subiectul principal al preocupărilor, după cum a spus-o chiar cuplul britanic, într-o declarație susținută înainte de trecerea lor oficială la statutul de non-membri ai familiei regale.

"Ducele și ducesa de Sussex ar prefera ca în săptămânile și lunile următoare, accentul să rămână pe răspunsul global la Covid-19", a declarat, luni, un purtător de cuvânt al cuplului. Acesta a recunoscut însă că există în continuare “întrebări restante” (la care nu au fost date date încă răspunsuri -n.r.) legate de viitorul celor doi.

Acest viitor include să nu mai folosească numele „Sussex Royal” atât pentru organizația lor nonprofit, cât și pentru site sau contul de Instagram, deoarece data de 31 martie marchează sfârșitul perioadei în care aceștia au deținut statutul de membri  „seniori” ai familiei regale și începutul noii lor vieți. Cum cuplul renunță oficial la îndatoririle regale, iată trei scenarii la care ne-am putea aștepta în perioada imediat următoare.

  • Ei încă fac parte din familia regală - dar nu pot folosi titluri regale

Am văzut că întreaga familie regală a făcut front comun în legătură cu ceea ce sursele regale au descris inițial ca fiind „dezamăgire” și „supărare” privind declarația oficială a cuplului de Sussex din ianuarie.

Deşi nu va mai putea folosi titulatura de „Alteţa sa regală”, Harry va fi în continuare prinţ şi membru al familiei regale. De asemenea, Harry şi Meghan îşi vor păstra titlurile de duce şi ducesă de Sussex, primite de la regina Elizabeth a II-a în ziua în care s-au căsătorit, în 2018.

În plus, decizia lor pare să nu schimbe locul lui Harry în linia succesiunii și nici nu înseamnă că acesta nu va mai participa la evenimentele din cercurile regale, alături de soția sa. 

  • Vor primi sprijin din partea Prințului Charles

În spatele scenei, s-au făcut aranjamentele necesare plecării cuplului, susțin jurnaliștii CNN. Prințul de Wales a acceptat să-i sprijine financiar prin moșia sa privată, Ducatul de Cornwall. Totodată, li s-a permis să-și păstreze locuința de pe moșia Windsor din Anglia - dacă rambursează 2,4 milioane de lire sterline (aproximativ 3 milioane de dolari) din fondurile publice folosite pentru renovare - dar cuplul a precizat că intenționează să petreacă mai mult timp în America de Nord decât în Anglia. Inițial, părea să fie vorba despre Canada, unde cei doi au cumpărat o casă pe insula Vancouver. Însă, președintele American Donald Trump a replicat în această săptămână că familia a plecat în SUA și că „SUA nu vor plăti pentru protecția lor”. Un purtător de cuvânt al cuplului de Sussex a răspuns imediat cu o declarație în care a precizat că familia britanică nu are de gând să ceară guvernului american resurse financiare pentru securitate, cei doi urmând să opteze pentru securitate privată.

  • Vor începe să lucreze

Cei doi vor trebui să ia o decizie în acest sens având în vedere cheltuielile considerabile și stilul de viață cu care au fost obișnuiți, cheltuieli ce nu pot fi acoperite nici de sprijinul oferit de tatăl lui Harry, chiar dacă va fi combinat cu moștenirea mamei sale.

Până în prezent, Harry a profitat de câteva oportunități de a vorbi cu băncile de pe Wall Street, unde a discutat probleme de sănătate mentală, iar Meghan a realizat un voiceover pentru un film Disney despre protecția elefanților din Botswana. Provocarea pentru cei doi va fi legată de găsirea unor astfel de proiecte și pe viitor, care sunt și foarte ofertante din punct de vedere financiar.

"Ducele și Ducesa de Sussex își vor petrece următoarele luni concentrându-se asupra familiei lor și continuând să facă tot ce pot, în siguranță și în mod privat, pentru a susține și continua cu angajamentele caritabile preexistente în timp ce își dezvoltă viitoarea organizație nonprofit", se arată în declarația făcută la începutul acestei săptămâni.

Mai multe articole despre: