MENIU

Mesajul unui maghiar din România, după scandalul de la Kaufland: "România, Te iubesc!"

Szilvassy Valeriu a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj pentru etnicii maghiari din România, în urma incidentului petrecut la hipermarket-ul Kaufland din Odorheiu Secuiesc, când un client a fost refuzat de o vânzătoare pentru că nu vorbea limba maghiară. 

Dragi cetățeni Români de Etnie Maghiară. Aş dori să fac câteva comentarii vizavi de cele petrecute la Odorheiul Secuiesc, localitate ce se află pe teritoriu Românesc. Vă rog să nu încercați să luați ca şi exemplu acest comportament jalnic de nesimțire şi aroganță de a nu răspunde în limba Romånă celor ce vă întreabă ceva în Română. Nu uitați că nu suntem buricul pământului! Nu suntem majoritari! Şi dacă am fi, nu cred că este cazul să ne comportăm în acest fel. Nu face decât să crească sentimentul de ură la adresa Etnicilor Maghiari. Ador limba țării în care m-am născut chiar dacă sunt şi vorbitor de Limbă Maghiară. Eu propun să îi respectăm pe frații noştrii Români dacă dorim să trăim în pace şi armonie alături de ei. În fond şi la urma urmei aparținem cu toții acestui popor, indiferent de limba pe care o vorbim. România, Te iubesc!”, a scris Szilvassy Valeriu.

Reamintim că un bărbat, de origine română, a încercat un experient: s-a dus restaurantul unui supermarket Kaufland din Odorheiul Secuiesc și a cerut, în limba română, o porție de mici.

Răspunsul angajatei care trebuia să-l servească a fost unul neașteptat, ea refuzându-l pe bărbat pentru că vorbea în limba oficială a țării noastre. Reprezentanții supermarketului au reacționat imediat după apariția imaginilor.