MENIU

Predoiu, mulţumit de intervenţia Poliţiei în scandalul sângeros din Pantelimon: „Este o reacţie de prim rang la nivelul poliţiilor europene”

19 persoane implicate și 6 reținute până în acest moment

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, se declară mulțumit de modul în care a intervenit Poliţia Română în cazul scandalurilor soldate cu acte de violență extremă care au avut loc sâmbătă în localitatea Pantelimon şi apoi la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” din Capitală. ”Să nu spunem că nu veţi găsi în Europa genul ăsta de rapiditate, de reacţie, dar vă spun că este o reacţie de prim rang la nivelul poliţiilor europene”, a precizat Predoiu.

”E o gravă încălcare a legii de către persoane care nu au avut şi probabil că nu au respect de lege şi pentru ceilalţi cetăţeni. Sunt în dezacord cu părerea că Poliţia nu a intervenit decât după ce s-a consumat acel conflict”, a afirmat Cătălin Predoiu, miercuri seară, la un post TV, citat de news.ro.

Oficialul a făcut publice cifre, arătând că la primul incident poliţia a intervenit la trei minute de la sesizare, iar la spital primii poliţişti au ajuns în 6 minute.

Ministrul spune că sute de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi, în jumătate de oră, pentru a-i prinde pe cei implicaţi în evenimentele de la Spitalul Sfântul Pantelimon. El aminteşte că cei implicaţi sunt ”capturaţi” şi nu mai reprezintă un pericol public.

”Am proprietatea termenilor. Hai să nu spunem că nu veţi găsi în Europa genul ăsta de rapiditate, de reacţie, dar vă spun că este o reacţie de prim rang la nivelul poliţiilor europene”, a declarat Predoiu.

Bătaia din Pantelimon: Descinderi cu elicopterul la interlopii agresori. Ce presupune operațiunea RIPOSTA

Întrebat cum explică acţiunile de sfidare a legii care au avut loc sâmbătă, ministrul de Interne a explicat că specialiştii în sociologie şi criminologie au arată că acestea apar ”pe fondul unei reacţii ezitante a statului”.

Predoiu afirmat că la peste un milion de apeluri la 112 date anul acesta, iar la majoritatea acestora Poliţia a intervenit în mai puţin de zece minute.

Scandal Pantelimon. După ce două grupări interlope s-au bătut prin spitale, Poliția verifică firmele de pază din unitățile medicale

Mai multe articole despre:
pantelimon bataie predoiu reactie europeana politie