MENIU

La Timișoara se deschide primul laborator pentru carne HIBRIDĂ. Ce produse vor fi testate?

Facultatea de Inginerie Alimentară a Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara va inaugura „Laboratorul Consumatorului” dedicat creării de produse din carne hibridă. Obiectivul laboratorului este de a-i implica pe consumatori în mod direct în procesul de dezvoltare a produselor care conțin și diverși substituenți vegetali ai cărnii.

Potrivit autorilor iniţiative, obiectivul laboratorului este de a implica consumatorii în mod direct în procesul de dezvoltare a produselor din carne hibridă, facilitând astfel colectarea de feedback și sugestii din partea celor care vor utiliza aceste produse, scrie Banatul azi.
 
Produsele din carne hibridă combină carne cu ingrediente vegetale, precum leguminoase (precum mazărea, năutul, lintea și lupinul), proteine vegetale, ciuperci sau semințe, cu o cantitate mai redusă de carne, grăsimi și colesterol decât produsele tradiționale.
 
Laboratorul Consumatorului are ca obiectiv și educarea consumatorilor cu privire la beneficiile consumului de carne hibrid și la sustenabilitatea acestui model de producție.