MENIU

Ce pensie are Traian Băsescu? Fostul președinte a recunoscut că în prezent primește DOAR pensia de căpitan de navă

Singura pensie în plată a lui Traian Băsescu este cea de marinar

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit, în exclsuvitate la Realitatea Plus, despre pensia pe care o primește. Băsescu a precizat că, în acest moment, singrul venit este pensia de stat, pe care o primește pentru o vechime de peste 50 de ani în marina comercială.

"Am 55 de ani de muncă, din care 12 pe nave petroliere, cu grad de risc ridicat, cu grupa I si a II-a de muncă. n-am indemnizație de șef de stat. Eu am iești cu o pensie de 2980 de lei (în 2015). De atunci s-a indexat an de an. Nu am nicio altă pensie. Voi primi începând cu februarie anul viitor o pensie de 1500 de euro de la Parlamentul European. Nu am inici pensie de fost deputat și senator, nici pensie de fost primar, nici indemnizație de fost președinte.", a declarat Traian Băsescu, în exclusvitate la "100% Tu Decizi!"

Traian Băsescu: „Nicolae Ciucă este cel mai potrivit să fie președinte”! Interviu exclusiv la Realitatea PLUS

La insistențele moderatorului Laurențiu Botin, Traian Băsescu a precizat că a pierdut indemnizația de fost șef al statului ca urmare a decizie de colaborare cu Securitatea ca poliție politică. "Am vorbit despre pensia mea mică, dar să nu credeți că sunt un om sărac. Mi-au luat indemnizația de președinte, să le fie de bine, casa (de protocol - N.R.) nu era a mea, era a statului, să o țină la ei!", a precizat Băsescu.

Traian Băsescu ține cu dinții de privilegiile de fost președinte. PETROV cere schimbarea legii

Victimele pe care Traian Basescu le-a turnat Securității fac noi dezvăluiri: „Mă ura prea mult”