MENIU

Iohannis reacționează în scandalul mesajelor RO-Alert de la inundații. Președintele îl pune la zid pe Arafat, atacuri în rafală - VIDEO

Președintele Klaus Iohannis lansează atacuri în rafală la adresa lui șefului DSU Raed Arafat, în scandalul mesajelor RO-Alert care au ajuns după la oamenii din zonele inundate după ce apele erau deja în gospodării și în locuințe. Președintele critică dur faptul că Arafat n-a luat măsuri și nu a pus sistemul la punct în noaptea în care furia naturii s-a dezlănțuit.

Prezent la reuniunea ONU de la New York, șeful statului a susținut o declarație de presă în cursul cărei a răspuns unor întrebări ale jurnaliștilor români despre cele mai fierbinți subiecte din actualitatea internă. În acest context, șeful statului a comentat situația creată după inundațiile catastrofale din județele Galați și Vrancea.

"Nu am știut dinainte, este evident, cum nimeni nu a crezut dinainte că se întâmplă această catastrofă. Este o tragedie și este foarte, foarte trist că și în această situație de catastrofă naturală au murit oameni. Alții au rămas fără casă, fără lucruri, fără agoniseala de-o viață. Au fost suficiente autorități acolo după ce catastrofa s-a întâmplat și cred că primele ajutoare, și din partea Guvernului, au fost deja date oamenilor.

Dezastrul catastrofal lăsat în urma inundațiilor: „Părinții erau în pat, când au auzit viitura au ieșit să salveze animalele”

Am discutat această chestiune, am susținut, evident, acordarea de ajutoare semnificative, pentru ca oamenii să-și poată reface viața, dar cred că de aici trebuie să tragem foarte multe învățăminte, trebuie iarăși să informăm publicul, să spunem oamenilor cum să reacționeze și oamenii să fie informați în timp util. Este probabil problematic că mulți n-au avut niciun fel de avertizare din partea autorităților. Au aflat de la vecini că vine apa când deja a fost la ei în casă. Deci aici, la prevenție, la informare, este încă mult de lucru. Dar cei care au intervenit, pompierii, forțele de la Interne, de la Apărare, au făcut o treabă foarte bună și și acest lucru cred că merită spus", a afirmat Klaus Iohannis.

Avertizările RO-Alert vor fi însoțite de sunete diferite, în funcţie de gravitatea situaţiei. Ce alte modificări pregătesc autoritățile

Mai multe articole despre:
iohannis ro alert iundatii ro alert arafat