MENIU

Legenda sumbră a Capitoliului. Pisica Demon care a prevestit asasinarea lui Lincoln și Kennedy

Demon Cat (paranormalguide)

Pisica Demon, sau D.C. (Demon Cat), cum e cunoscută în cultura populară americană, este una dintre cele mai fascinate și sumbre legende legate de clădirile simbol ale Statelor Unite, Capitoliul și Casa Albă. Umbra felinei-fantomă, spun poveștile, a bântuit pe holuri atât în noaptea de dinaintea asasinării lui Abraham Lincoln, cât și a lui John F. Kennedy. 

Legenda pornește de la un fapt real. La mijlocul secolului al XIX-lea, subsolurile Capitoliului au fost populate cu pisici, pentru a stârpii șoarecii și șobolanii. Una dintre feline ar fi devenit fantomă, după moarte, iar reședința sa era cripta din subsol unde ar fi trebuit să fie depus sicriul fondatorului Statele Unite, George Washington.

Cele mai populare povești despre aparițiile felinei demonice sunt cele legate de asasinatele cărora le-au căzut victime Abraham Lincoln și John F. Kennedy. Umbra pisicii a fost "zărită" în nopțile de dinainte de tragedii de paznici care patrulau pe coridoarele Capitoliului. 

Pentru diversificarea poveștii, teribila creatură și-ar fi făcut apariția chiar și înainte de marele crah financiar din 1929.

O explicație lumească, deloc măgulitoare, este aceea că Poliția Capitoliului era renumită pentru nepotism și incompetență, angajările făcându-se, deseori, pe pile sau rudenii, iar paznicii de noapte obișnuiau să consume alcool, de unde și "viziunile" terifiante.

În prezent, Demon Cat este una dintre cele mai îndrăgite legende din patrimoniul cultural al Casei Albe.

Mai multe articole despre:
pisica demon lincoln asasinare kennedy asasinare