Articolele din categoria SĂNĂTATE:

DIICOT, descinderi cu doctori și psihologi în centrele sociale pentru bătrâni din București și județul Ilfov
DIICOT, descinderi cu doctori și psihologi în centrele sociale pentru bătrâni din București și județul Ilfov. Tragedii pe bandă rulantă: morți și sinucideri - FOTO
Bătrâni maltratați și umiliți, în căminele groazei din București și Ilfov. Percheziții de amploare se desfășoară, la această oră, în mai multe centre sociale din Capitală și județul Ilfov, după ce mai mulți vârstnici au fost filmați în timp ce sunt ținuți în condiții inumane, în chinuri cumplite. Ancheta vizează și două instituții publice. Atenție, informațiile șunt șocante și vă pot afecta emoțional! 
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, Foto: INQUAM / Octav Ganea Exclusiv
Ministrul Sănătății, acuzat dur de bolnavii de cancer din România: „Praf aruncat în ochi. Oricum noi murim, dar nu mai vrem să ne omoare Rafila!”
Președintele Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, a anunțat, în exclusivitate la Culisele statului paralel, că va da Guvernul în judecată și va depune plângere la Curtea Europeană și la Bruxelles, cu protestul în stradă a pacienților de canceri pentru că ministrul Sănătății - Alexandru Rafila nu a publicat normele pentru aplicarea Planului de combatere a cancerului. 
Numărul concediilor medicale l-a depășit pe cel al angajatilor
Scandalul concediilor medicale pe bandă rulantă. Ce răspunde CNAS la acuzațiile lui Ciolacu?
Scandalul concediilor medicale pe bandă rulantă. Ce răspunde CNAS la acuzațiile lui Ciolacu?  Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a argumentat că au fost emise peste 8,3 milioane de certificate medicale în 2022, în creştere faţă de perioada 2019-2020, dar similar cu numărul emis în 2021. Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, luni, că nu crede să există în Europa o altă țară în care numărul concediilor medicale să fie mai mare decât al angajaților și a cerut o anchetă.
Suc - imagine de arhivă
Aditivul cu potențial CANCERIGEN, prezent în aproape orice mâncăm dulce! Ministerul Sănătății trage un semnal de ALARMĂ
Ministrul Sănătății trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de aspartam. Alexandru Rafila susține că îndulcitorul artificial este cancerigen, doar dacă e consumat în cantități mari. Precizările ministrului vin în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății ar urma să declare aspartamul drept „posibil cancerigen”. Între timp, consumatorii produselor care conțin acest îndulcitor ridică neputincioși din umeri. La fel ca alți aditivi, aspartamul este aproape imposibil de evitat în alimentația de zi cu zi. 
Doctorul Virgiliu Stroescu a dezvăluit secretul unei slăbiri masive
Doctorul Virgiliu Stroescu a dezvăluit secretul unei slăbiri masive - Preparatul minune care te poate ajuta să pierzi multe kilograme
Doctorul Virgiliu Stroescu a dezvăluit secretul unei slăbiri masive. Un preparat minune poate ajuta la o slăbire accelerată. Doctorul Virgiliu Stroescu a dezvăluit secretul său într-un podcast. Medicul susține că o persoană poată să slăbească până la un kilogram într-o zi dacă ar consuma un aliment popular în bucătăria românească. Să îl urmarim si sa aflam despre ce este vorba. 
Sindicatele din Sănătate amenință cu GREVA GENERALĂ
Sindicatele din Sănătate amenință cu GREVA GENERALĂ - Cadrele medicale spun că Guvernul în realitate nu a acordat nicio mărire salarială
Sindicatele din Sănătate amenință cu greva generală. Sindicatele spun că Guvernul în realitate nu a acordat nicio mărire salarială în ordonanța de urgență. Mai mult plata suplimentară pentru turele de noapte pentru asistenți și infirmieri nu este inclusă în noua lege. Din aceste motiv sindicaliștii anunță noi proteste în sănătate, iar dacă situația nu se va rezolva atunci iau în calcul o grevă generală.
Ce se va întâmpla cu medicii generaliști care nu au luat rezidențiatul din 2005 până în prezent - Proiect
Ce se va întâmpla cu medicii generaliști care nu au luat rezidențiatul din 2005 până în prezent - Proiect pentru medicina școlară
Absolvenții de medicină care nu și-au luat rezidențiatul vor putea fi încadrați în cabinetele de medicină școlară, dacă se va adopta proiectul de lege inițiat de mai mulți parlamentari liberali, alături de senatorul PSD Adrian Streinu-Cercel. Proiectul se adaugă prevederilor legate de medicina școlară existente deja în legile educației votate deja de aleși și care se află la promulgare.
Sângele de aur, cea mai rară grupă sangvină
Sângele de aur, cea mai rară grupă sangvină. Câte persoane o au și ce particularități prezintă
Grupele de sânge se bazează pe prezența unor substanțe (carbohidrați sau proteine specifice) denumite antigene pe suprafață celulelor roșii din sânge (globulele roșii). Știm cu toții că există 4 grupe de sânge - 0 (zero), A, B și AB și că, în plus de asta, important este Rh-ul - un alt antigen de suprafața globulelor roșii. Ceea ce nu mulți dintre noi cunosc însă este faptul că mai există, de fapt, o grupă de sangvină iar aceasta are o caracteristică aparte, fiind extrem de rară. 
Cazurille de cancer in randul generațiilor tinere au crescut alarmant, avertizează doctorii
Cazurile de cancer cresc alarmant în rândul generației Millenials. Ce spun cercetătorii despre acest fenomen
În ultimii 30 de ani, cazurile de aşa-numit "cancer cu debut precoce" la persoanele sub 50 de ani au înregistrat o creştere alarmantă. Această creştere este atât de semnificativă încât epidemiologii de vârf au sugerat că ar trebui să fie clasificată ca o epidemie, conform unui articol publicat în Financial Times, care analizează datele furnizate de Institutul pentru Metrici şi Evaluare în Sănătate de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Washington.