Aspartamul, la un pas să fie declarat substanță cancerigenă. Semnal de alarmă despre cel mai folosit îndulcitor artificial Aspartamul este folosit în principal la îndulcirea băuturilor carbogazoase.
Peștele pe care NU trebuie să-l prăjești niciodată - cea mai mare greșeală pe care o fac gospodinele Peștele poate fi consumat astăzi și de cei care țin post - de Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel este dezlegare la pește.
Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci vinete. Consumul lor este interzis dacă suferi de această boală Chiar dacă sunt extrem de apreciate în perioadele de post, cum este și aceasta, consumul vinetelor este interzis dacă suferi de una din aceste boli.
Ce se întâmplă cu persoanele care își platează un smochin în curte Despre smochine se știe că sunt fructe delicioase, însă un smochin în curte poate ajuta mai mult. Despre acest copac se spune că poate alunga boala și sărăcia, în special datorită numeroaselor beneficii pe care le are pentru sănătate.
Febra Q a ajuns în România. Unde s-a înregistrat primul caz. Simptomele care trebuie să te trimită urgent la medic O femeie ce locuiește lângă un saivan cu oi din comuna Oșorhei, județul Bihor, a fost diagnosticată cu infecție cu febra Q, o boală ce se transmite de la animalele domestice.
Reputatul chirurg Irinel Popescu, ținta acuzațiilor de corupție. Medicul acuză DNA că i-a fabricat dosare: cine e provocatorul folosit de procurori Reputatul chirurg Irinel Popescu este, din nou, ținta acuzațiilor de corupție. Medicul acuză DNA că i-a fabricat dosarele.
Nu mai mâncaţi ouă dimineaţa! Iată ce perioadă a zilei este, de fapt, indicată Un ou conţine aproape toate vitaminele şi microelementele necesare pentru întărirea sănătăţii. Au trecut timpurile când domină o teorie greşită, precum că ouăle conţin colesterol dăunător. Ultimele cercetări medicale arată că în componentă lor se găsesc lecitină, holină şi colesterol "bun".
Amestecul banal din două ingrediente care curăță toxinele din corp ca un burete La baza acestui preparat se află două ingrediente ale caror proprietăţi tămăduitoare nu mai au nevoie de confirmări.
Medicii amenință cu GREVA generală dacă nu primesc salarii majorate - De ce protestează și stomatologii Sindicaliștii din sănătate au fost din nou la ușa Guvernului pentru o nouă rundă de negocieri. Aceștia rămân în grevă japoneză până joi, când vor afla dacă primesc majorările promise. Tot la Guvern, zeci de medici stomatologi au venit să își strige nemulțumirile legate de modificările legislației.
S-a încheiat oficial COVID-19 în România - Anunțul făcut de CNSU COVID-19 în România nu mai reprezintă un risc epidemiologic și biologic conform unui comunicat transmis de Guvern.
Cazurile de cancer cresc alarmant în rândul generației Millenials. Ce spun cercetătorii despre acest fenomen În ultimii 30 de ani, cazurile de aşa-numit "cancer cu debut precoce" la persoanele sub 50 de ani au înregistrat o creştere alarmantă. Această creştere este atât de semnificativă încât epidemiologii de vârf au sugerat că ar trebui să fie clasificată ca o epidemie, conform unui articol publicat în Financial Times, care analizează datele furnizate de Institutul pentru Metrici şi Evaluare în Sănătate de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Washington.
Topul celor mai frecvente tulburări psihice la români. Care este granița dintre echilibru și patologie Ultimele studii, dinaintea pandemiei, indicau că 1 din 4 români suferă de o tulburare psihică. Stările de tristețe, gândurile care cuprind îngrijorări și preocupări, chiar și scenariile cu caracter negativ sunt în regulă cât timp le monitorizăm frecvența și intensitatea și nu le lăsăm să alunece în extreme.
MITUL aspirinei luate zilnic a fost spulberat de cel mai amplu studiu: De ce provoacă anemie gravă - Cine este cel mai vulnerabil Mitul aspirinei luate zilnic a fost desființat de un studiu recent efectuat pe aproape 20 de mii de adulți trecuți de 60 de ani. Cercetătorii americani au identificat în ce fel pot ajunge oamenii în vârstă care iau zilnic aspirină să sufere de o boală gravă în cel mult cinci ani.
Șase frați au ajuns în stare gravă la spital după ce au înghițit antibiotice. Incidentul a avut loc într-o localitate din Călărași Șase frați au înghițit antibiotice pentru TBC și se află în stare gravă la spital. Incidentul a avut loc într-o localitate din Călărași.
Ce este bulimia, care sunt cauzele apariției, cum se manifestă și ce tratamente există Bulimia este o tulburare de alimentație care poate pune viața în pericol, dacă nu este tratată la timp sau dacă tratamentul eșuează.
Alertă într-o tabără, la Fundata: 28 de copii duși urgent la spital - Simptome grave de intoxicație alimentară Este alertă la Fundata, județul Brașov, după ce mai mulți copii dintr-o tabără au prezentat mai multe simptome specifice unei intoxicații alimentare. Dintre cei 85 de copii, 28 au fost transportați la spital, potrivit Realitatea PLUS.
SALVIA, planta salvatoare în cazul unui atac sau accident nuclear - Anunțul cercetătorilor români despre Iarba Sfântului Ioan O plantă cu multe calități terapeutice poate fi soluția pentru decontaminarea terenurilor de metale grele sau de a celor expuse radiațiilor în cazul unui atac sau accident nuclear. O spun chiar cercetătorii români, atunci când numesc o anumită varietate de salvie ca fiind planta salvatoare - Iarba Sfântului Ioan.
Marcel Ciolacu, despre consumul de droguri în școală: "Cotele încep să crească" - planul premierului a fost anunțat Marcel Ciolacu trage un semnal de alarmă privind consumul de droguri în școli. Premierul susține că, deși nu putem vorbi despre un flagel în ceea ce priveşte bullyingul sau violenţa, observăm o creștere a consumului de droguri în şcoli. La finalul unei întâlniri de lucru cu ministrul Educației, Ciolacu a cerut elaborarea unui program coerent în ceea ce priveşte combaterea consumului de droguri în şcoli.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înghiți sâmburi de măr - Pericolul este foarte mare dacă "spargi" și mesteci semințele Cu toţii am auzit că un măr pe zi ţine doctorul deoparte. Este adevărat, dacă nu-i înghiţim şi sâmburii tot la fel de des. Seminţele de măr, piersică sau caisă conţin o substanţă care, după reacţia cu enzime din sistemul digestiv, rezultă în acid cianhidric. Acesta este extrem de toxic în cantităţi mari. În combinaţie cu potasiul, acidul cianhidric formează cianura care se foloseşte la obţinerea aurului.
Ce sunt alunițele roșii și ce afecțiuni pot indica acestea - PERICOLELE la care te expui Anumite semne care apar pe piele nu indica neaparat o problema de sanatate. De exemplu, se stie ca nu toate alunitele sunt periculoase.
Slăbește spectaculos cu dieta cu cireșe. Scapi ușor de grăsimea de pe abdomen Sezonul cireșelor e o bucurie nu doar pentru gustul minunat al acestor fructe, ci si pentru beneficiile pentru organism pe care consumul lor le aduce. Cireșele pot să te ajute, însă, și dacă vrei să slăbești.
Măsuri pe banii românilor. Planul dur al Guvernului, anunțat de Marcel Boloș: Scutirile din construcții și IT, eliminate - Noi taxe și salarii reduse Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, are un nou plan de măsuri pentru restructurarea facilităților fiscale ale angajaților. Boloș anunță că eliminarea pensiilor speciale și interzicerea cumului pensiei cu salariul va aduce economii semnificative în bugetul statului. Vor fi eliminate scutirile de impozit pentru angajații din IT sau construcții. Și contribuția pentru sănătate va deveni obligatorie pentru toți, a mai subliniat ministrul.
Pericol de holeră, febră tifoidă, dizenterie și hepatită, în zonele afectate de inundații din județul Arad. Direcția de Sănătate Publică, avertisment pentru populație Ca urmare a fenomenelor meteorologice actuale și a inundațiilor cauzate de acestea, Direcția de Sănătate Publică Arad dorește să vă ofere informații utile pentru a vă proteja sănătatea în cazul în care comunitatea dumneavoastră a fost afectată.
Greșeala pe care o fac toți șoferii când pornesc aerul condiționat în mașină Canicula îi face pe șoferi să pornească aerul condiționat imediat cum se urcă în mașină. Iată cum se folosește corect funcția AC.
Și tu ai acest semn pe braț? Care este adevărata lui semnificație: ni s-a spus că e de la vaccin, dar... Probabil ai observat și tu că există anumite persoane care au o cicatrice rotundă în partea de sus a brațelor. Probabil o ai și tu. Însă știi care este adevărata sa semnificație?
Poziția în care DORMI dezvăluie ce probleme de sănătate ai putea avea. La ce RISCURI te expui O dată cu terminarea rutinei de peste zi și o dată ce s-a lăsat seara, stingi luminile și te ghemuiești sub pătură. Cum te așezi sub pledurile căldurose? Poziția ta de dormit poate fi complet obișnuită, aceeași ca din copilărie și sigur nu te gândești la asta în mod conștient în fiecare noapte.
Alimentul pe care ar trebui să îl consumi în fiecare zi pe timp de vară - Care e motivul Castravetii sunt bogati in nutrienti, au continut redus de calorii, grasimi si sunt plini de apa si electroliti. Castravetele face parte din familia Cucurbita, impreuna cu pepeni, dovlecei si dovleci.
Avertisment din partea ANPC pentru cei care cumpără alimente în această perioadă - Ce riscuri există Directorul general al ANPC, Paul Anghel, a transmis, duminică, sfaturi pentru cei care vor cumpăra diverse produse alimentare în perioada de vară, în care sunt prognozate temperaturi ridicate. Acesta recomandă verificarea termenului de valabilitate şi condiţiile de păstrare şi anunţă că ANPC urmează să facă o serie de controale la diverşi operatori economici.
Carne de pui îndopată cu antibiotice pe rafturile din România - Pericol pentru sănătate Alertă de sănătate publică pe rafturile marilor magazine! Carnea de pui care se vinde în supermarketuri este plină de antibiotice periculoase pentru oameni. Descoperirea le aparține jurnaliștilor de la The Guardian, care au obținut inclusiv confirmări din interior cum că substanțele periculoase sunt folosite la scară largă.
Doi bărbați, internați la Institutul "Matei Balș" cu o boală rară, după ce au mâncat alimente din conservă Doi bărbați au ajuns la Institutul „Matei Balș” cu o boală rară, numită botulism. Aceștia au 54 și 76 de ani și sunt monitorizați atent.