Articolele din categoria SĂNĂTATE:

Certificat vaccinare antiCovid / Inquam Photos / Octav Ganea
Obligativitatea introducerii certificatului verde: aspecte de care trebuie ținut cont astfel încât "să nu se creeze degringolată și neîncredere" - Părerea unui medic infecționist
Carmen Dorobăț, medic primar infecţionist la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, susține că "tehnica utilizării certificatului verde pentru a intra în anumite zone s-a dovedit în a crește numărul de vaccinați și a crea o anumită ordine și o siguranță pentru cei vaccinați în spațiile închise, potențial aglomerate". Medicul spune, însă, că există aspecte de care trebuie să se țină cont înainte de a se lua o decizie privind introducerea obligativității acestui certificat la locul de muncă.
Medicul Carmen Dorobăț Foto: Inquam Photos/Liviu Chirica
Carmen Dorobăț, medic infecționist, despre testele de salivă: "Misiunea nu e deloc ușoară". La ce trebuie să aibă grijă profesorii și părinții
Testele non-invazive pe bază de salivă nu au ajuns până acum în unitățile de învățământ din România. Abia astăzi este livrat în primul lot de teste, însă nu este clar cine le va distribui în școli. Pe de altă parte, părinții cer precizări suplimentare despre administrarea testelor la domiciliu. Carmen Dorobăț, medic primar infecţionist la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, recunoaște că "misiunea nu este deloc ușoară în a organiza astfel de testări". 
RECORD de mame minore în județul Mureș: 931 de copii cu copii în 2021
RECORD de mame minore în județul Mureș: 931 de copii cu copii în 2021 - Semnal de alarmă tras de Organizația „Salvați Copiii”
Judeţul Mureş a ajuns în topul negativ al mamelor minore din România în 2021. Anunțul a fost făcut marți de preşedintele organizației Salvaţi Copiii Mureş, dr. Meda Neagoe. În 2021, 931 de fete minore au devenit mame la nivelul județului Mureș. Din păcate, mulți dintre nou-născuți au probleme, unul din patru copii născuţi de mame sub 18 ani se nasc prematuri sau cu malformaţii congenitale. România era pe al doilea loc în UE la mame minore de sub 18 ani la începutul acestui an și pe primul loc la mamele de sub 15 ani.
Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății
Andrei Baciu despre antiviralele de pe piața neagră, folosite pentru a trata COVID: Dacă ar fi existat dovezi, ar fi fost luate în considerare. Ce MEDICAMENT recomandă medicul
Secretar de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat, astăzi, că medicamentele antivirale aduse ilegal în țara noastră și vândute pe piața neagră, căutate de o parte dintre pacienții bolnavi de COVID-19, nu sunt recomandate și folosite de către medici deoarece nu există dovezi științifice privind eficiența lor.
Vaccin AstraZeneca / Inquam Photos / Octav Ganea
România va folosi doar 3 seruri de vaccin în lupta anti-Covid! Imunizarea cu AstraZeneca, OPRITĂ din ianuarie 2022
România va renunța, cel mai probabil, la vaccinul AstraZeneca începând din ianuarie 2022, din cauza numărului mic de doritori. Potrivit lui Valeriu Gheorghiță,  coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, propunerea a fost făcută oficial Ministerului Sănătății de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).
Relaxare măsuri România
România, tot mai aproape de o nouă RELAXARE! Doar 10 județe, plus Capitala, în SCENARIUL ROȘU - TABEL
Pe teritoriul României au fost înregistrate 1.766.987 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.116 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare, în vreme ce 55.386 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Vestea bună este că 1.653.179 de pacienți au fost declarați vindecați. Media națională a coborât sub pragul de 3, tot mai multe județe intrând în scenariile GALBEN și ROȘU. Capitala a scăzut și ea, astăzi, ajungând la o incidență de  3,04 de cazuri la mia de locuitori. La fel și județul Ilfov, cu un indice de 3,43. Doar 10 județe, plus Capitala, se mai află în scenariul ROȘU.