Ce trebuie să știi înainte să mănânci castraveți murați - avertismentul medicilor pentru persoanele care țin post Persoanele sănătoase pot consuma frecvent astfel de produse, mai ales dacă sunt preparate cu mai puțină sare. În ciuda efectelor benefice, ele sunt interzise celor cu afecțiuni renale severe sau celor cu hipertensiune.
Alimentele pe care să NU le încălzeşti niciodată în cuptorul cu microunde Cuptorul cu microunde reprezintă o bună modalitate de a încălzi mâncarea rapid, cu cel mai mic efort. Îl folosim deseori când ne grăbim sau atunci când încălzirea pe aragaz sau pe plita electrică nu ar fi la fel de eficientă.
Alimentele care cresc riscul de cancer la colon Cancerul de colon este o boală destul de comună. Aceasta afectează un bărbat din 22 și o femeie din 24. Deși riscul este mai scăzut în cazul femeilor, acest lucru nu înseamnă că nu există șanse să te îmbolnăvești.
Semnal de alarmă. Nu sunt bani pentru plata salariilor a 74 de mii de angajați din Sănătate Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, afirmă că este nevoie urgentă de o rectificare bugetară, altfel aproximativ 74.000 de angajaţi care primesc salariile de la bugetul de stat, prin Ministerul Sănătăţii, riscă să nu-și primească banii. Cseke a prezentat ca termen data de 15 decembrie.
Noua instrucțiune pentru testele de salivă pentru școlari (DESCARCĂ FORMULARELE) Ministerul Sănătății a transmis o nouă instrucțiune legată de testele pe bază de salivă, care ar trebui să ajungă în școli de săptămâna viitoare. Testele se vor face de două ori pe săptămâna, luni și joi, fie de către părinți, fie de personal specializat în școală.
Cele mai eficiente remedii care îți scad zahărul din sânge - salvare pentru diabetici Fără a înlocui tratamentul cu insulină sau cu antidiabetice, plantele și terapiile alternative pot fi de ajutor celor diagnosticați cu diabet zaharat.
"Boala femeilor neiubite" afectează femeile cu vârste între 15 şi 50 de ani - dureri cumplite. Primele simptome Boala "femeilor neiubite" este denumirea populară a endometriozei, o afecţiune ginecologică ce afectează femeile cu vârste cuprinse între 15 şi 50 de ani.
Ce probleme de sănătate anunță durerea la mâna stângă. Dacă apare brusc, mergi de urgență la medic! Sigur ți s-a întâmplat să te trezești, măcar o dată, cu o durere apărută brusc, pe care nu ți-o poți explica. Bine ar fi să te preocupe orice durere care îți dă bătăi de cap, însă este important să faci diferența între o durere trecătoare și una care ar trebui să te trimită de urgență la medic.
Criza energetică. Consiliul General al Primăriei București nu s-a pus de acord asupra prețului gigacaloriei Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă, vineri seară, că majoritatea USR-PNL-PMP din Consiliul General nu a ajuns încă la un acord în ceea ce priveşte preţul gigacaloriei.
Jumătate dintre angajații de la spitalul din Arad, unde o asistentă a murit, sunt nevaccinați O asistentă în vârstă de 50 de ani de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, care nu era vaccinată, a decedat, vineri, de COVID-1.
La un pas să mâncăm cârnați și caltaboș cu prea mult antibiotic. 20 de tone de mațe de porc, reținute în vamă Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a respins la frontieră 20 de tone de intestine de porc sărate, provenite din China, care conţineau antibiotic de trei ori peste limita admisă.
Sondaj | 94% dintre profesori nu se simt confortabil să facă teste COVID-19 la clasă! Ce probleme mai întâmpină aceștia în unitățile de învățământ Doar puțin peste jumătate dintre profesori spun că au suficient dezinfectant de mâini la sala de clasa. Mai mult, un procent de 94% dintre profesori nu se simt confortabil să facă teste COVID-19 pe bază de salivă elevilor, la clasă, conform unui sondaj realizat de Fundaţia World Vision România, în care trei sferturi dintre respondenți predau în mediul rural.
Ce pastilă anti-COVID a fost aprobată de EMA! Anunțul a fost făcut astăzi Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat vineri că a aprobat pentru utilizarea în caz de urgență în Uniunea Europeană a pilulei anti-COVID produsă de Merck, Molnupiravir, care nu are încă autorizare completă de punere pe piață.
Echipamente medicale de peste 31 milioane de lei în dotarea unui SPITAL din ROMÂNIA! Cine este beneficiarul O serie de echipamente medicale performante au completat lista dotărilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, ca urmare a alocării de fonduri de către Ministerul Sănătăţii. Valoarea totală a echipamentelor se ridică la 31.625.000 lei, informează reprezentanții unității medicale mureșene.
Octavian Jurma: România e departe de a ieși din valul 4 - Cine produce valul 5. DE CE explodează COVID-19 unde e rată mare de vaccinare Medicul și cercetătorul Octavian Jurma anunță că România nu a ieșit încă din valul 4 și critică autoritățile pentru lipsa măsurilor. Acesta avertizează că în Europa există în acest moment riscul apariției mutației ce va provoca valul 5. În plus, creșterea infectărilor este greu de oprit chiar și în țările cu rată mare de vaccinare, mai ales că la această explozie de cazuri participă și cei vaccinați, cei care au o imunitate scăzută.
O nouă tranșă de vaccin anti-COVID-19 ajunge vineri în România - În ce județe sunt distribuite dozele unice Peste 250.000 de doze de vaccin Janssen, produs de Johnson&Johnson, în România!
Video Noul mod de fraudare a certificatelor COVID-19 în România, anunțat de MAI. Mulți medici de familie, implicați - Cum operau Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) anunță un nou mod de fraudare a eliberării şi utilizării certificatelor digitale UE - certificatele COVID. Mai mulți medici de familie au fost prinși că au falsificat rezultatele testelor rapide antigen pentru a acorda concedii medicale de boală.
O femeie și doi bărbați sub 29 de ani au murit în ultimele 24 de ore - NU erau vaccinați împotriva COVID-19 Alți tineri de până în 28 de ani au murit în ultimele 24 de ore din cauza COVID-19, din nefericire, potrivit bilanțului anunțat de autorități.
Dieta colorată - cura de slăbire care îți topește kilogramele până la Crăciun Dieta colorată te ajută să acoperi necesarul zilnic, contribuind în același timp la subțierea siluetei.
Distribuția și indicele de infectare cu COVID-19. Cifrele cu care intrăm în weekend Până astăzi, 19 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.758.068 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 9.974 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare, în vreme ce bilanțul total al deceselor a ajuns la 54.624 de cazuri. Vestea bună este că 1.623.419 de pacienți au fost declarați vindecați. Media națională a scăzut, astăzi, sub pragul de 4, ajungând la 3,99. 15 județe sunt în scenariul galben și 3 în scenariul verde.
Gheorghe Caliu, „Împăratul Viorii” din Clejani, mesaj în romani pentru vaccinarea anti-COVID-19: „Și noi trebuie. Pentru copiii noștri” Primul mesaj pro-vaccinare COVID-19 în limba romani a fost transmis de un cunoscut lăutar din Clejani - Gheorghe Caliu, supranumit „Împăratul Viorii”.
Primul kit de testare PCR făcut în România. Testele Covid, precizie 100% - VIDEO Zeci de cercetători români au reușit să creeze primul kit de testare covid din țară, în mai puțin de un an. Precizia rezultatului este de 100%, conform verificărilor efectuate la Iași de către specialiști și poate indica și în ce stadiu este boala. În acest fel, medicii pot stabili care este cel mai bun tratament pentru bolnav.
Incidența COVID tot mai mică în județul Ilfov: Doar o localitate cu rata de infectare de peste 11/1000 - TABEL Rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul localităților din județul Ilfov este în scădere și astăzi. Potrivit ultimei centralizări a Prefecturii, doar o singură localitatea mai are o incidență de peste 11 cazuri la mie, restul aflându-se sub pragul de 10.
Medicii rezidenți luptă pentru posturile scoase la concurs - Sunt 3.942 locuri pentru medicină Un număr de 12.564 candidați s-au înscris anul acesta la Rezidențiat. Aceștia vor concura pe 6.311 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire, astfel: 3.942 locuri și posturi pentru domeniul medicină, câte 1.190 locuri pentru medicină dentară și 1.087 locuri pentru farmacie, un număr de 92 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie, potrivit Ministerului Sănătății.
Medic, detalii cumplite despre boala care l-a ucis pe Benone Sinulescu - Ce nu a știut deloc îndrăgitul cântăreț Ies la iveală posibilele cauze care au dus la moartea lui Benone Sinulescu. Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, Beatrice Mahler, a explicat ce ar fi putut provoca înrăutățirea stării de sănătate și decesul îndrăgitului cântăreț de muzică populară.
Bilanț coronavirus 19 noiembrie: scădere semnificativă - 2.889 de cazuri noi. Câte decese au fost anunțate oficial - situația pe secțiile ATI Un nou bilanț al infectărilor cu Sars-Cov-2 a fost anunțat de autorități. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 19 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 2.889 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 281 decese, dintre care 27 anterioare.
Niciodată să nu mai consumați aceste ceaiuri. Vă pot pune sănătatea în pericol În ultimul timp, s-a vehiculat ideea că orice băutură obținută prin punerea unor plante în apă fierbinte este „ceai”.
Mașină făcută SCRUM după ce a fost cuprinsă de flăcări în centrul Craiovei - Ce s-a întâmplat O mașină a luat foc în plină stradă vineri dimineață! Pompierii au intervenit dar nu au mai putut face nimic pentru a salva ceva din autoturism. Din fericire, incendiul nu a provocat nicio victimă.
Doliu în familia unei actrițe cunoscute - Tatăl gemenilor săi, antivaccinist convins, a fost răpus de COVID-19 O cunoscută actriță este în doliu după ce fostul său soț, care nu credea în COVID-19, a pierdut lupta cu boala. S-a întâmplat vineri dimineață.
Afecțiuni GRAVE post-Covid: oamenii ajung din nou la spital și DUPĂ ce scapă de boală. Medicii, avertisment cumplit Situația este alarmantă în spitale. Tot mai mulți vindecați de COVID ajung la spital cu alte afecțiuni apărute după infecție. Medicii atrag atenția că afecțiunile post-COVID sunt tot mai grave, precum afecţiuni cerebrale, accidente vasculare sau hemoragii.