RATA testelor de salivă FALS pozitive este suprinzător de mare! Ce a declarat Alexandru Raflia și care este motivul Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că rata testelor de salivă fals pozitive este surprinzător de mare, dar a adăugat că acest lucru ar putea fi determinat de faptul că oamenii nu sunt obişnuiţi să lucreze cu ele.
Video Cât de periculoasă este tulpina OMICRON, ce va declanșa valul 5 în România - Anunțul lui Alexandru Rafila Alexandru Rafila dă o veste bună în privința agresivității noii variante OMICRON de coronavirus, care va declanșa valul 5 în ianuarie, în România. Anunțul a fost făcut miercuri de ministrul Sănătății după ședința de Guvern în care au fost adoptate noile relaxări de sărbători.
Cel mai sănătos aliment din lume: dacă îl consumi zilnic nu o să ai nevoie de dietă sau de medic Popeye avea dreptate în legătură cu spanacul: e cel mai sănătos aliment din lume. La fel și alte vegetale cu frunze de culoare verde închis. Acestea oferă cei mai mulți nutrienți per calorie.
Pacienții cu simptome ușoare de COVID, testați și tratați de medicii de familie Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat, miercuri, că se lucrează, alături de medicii de familie, la un proiect care să permită testarea extinsă a persoanelor cu simptome COVID-19, dar şi tratamentul ambulatoriu al acestora.
Tulpina Omicron (africană) se răspândește cu repeziciune. A fost raportată în 57 de ţări până acum Varianta Omicron a fost raportată în 57 de ţări, până acum, de la descoperirea acesteia la sfârșitul lunii noiembrie. Numărul pacienţilor care necesită spitalizare este probabil să se mărească odată cu răspândirea acestei variante, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
România, pe VERDE, înainte de Sărbătorile de iarnă. Care este EXCEPȚIA - Situația la zi Media națională a infectărilor cu COVID-19 a ajuns, astăzi, la 1,14. În continuare, un singur județ se mai află în scenariul galben. Este vorba despre Arad, care are o incidență de 2,41, în scădere față de ziua de ieri.
Cum faci cea mai gustoasă TOBĂ de porc. Trucul ținut ascuns de marii bucătari Toba de porc este un preparat nelipsit pe masa de Craciun.
Rafila: „Avem sărbători fără limitări deosebite, dar asta nu înseamnă ca trebuie să le transformăm în vectori de propagare” Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că sărbătorile de iarnă sutn cu restricții mai relaxate, dar asta nu înseamnă că nu trebuie respectate regulile, altfel pot fi transformate în vectori de transmitere a Covid-19.
Director din cadrul companiei Pfizer, anunț IMPORTANT despre "dozele booster": Ar putea fi necesare "un număr de ani de acum înainte" Este posibil ca oamenii să aibă nevoie de doze ''booster'' împotriva COVID-19 ''un număr de ani de acum înainte''. Cel puțin așa susține Ben Osborn, directorul filialei regionale din Marea Britanie a companiei farmaceutice Pfizer. Oficialul spune că nu este deocamdată clar dacă viitoarele doze ''booster'' vor fi necesare anual sau la şase luni.
Incidența cazurilor COVID în județul Ilfov: Unde este POLUL infectărilor - TABEL Grădiştea rămâne, în continuare, localitatea din judeţul Ilfov cu cea mai mare incidenţă de COVID-19, având pentru a doua zi consecutiv un indice de 4,83, potrivit informaţiilor furnizate, astăzi, de Prefectură.
A băut zilnic o cană de suc de rodie. Efectele au fost de neimaginat! Reacția medicilor Dacă n-ai gustat până acum o rodie, ai avut ce pierde! Rodiile nu sunt doar nişte fructe, sunt nişte super fructe bogate în vitamine, minerale şi fitonutrienți. Cercetătorii continuă să ne surprindă cu tot mai multe beneficii pe care rodia le aduce sănătăţii fiecăruia dintre noi.
Incidența COVID-19 a ajuns la 1,21, în Capitală. Care a fost cea mai ridicată valoare înregistrată în valul 4 Rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti a ajuns, astăzi, la 1,21 de cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică a municipiului București (DSPB).
ANSVSA, avertisment despre cumpărăturile pe ultima sută de metri: la ce trebuie să fie atenți românii când se aprovizionează pentru Sărbători Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) recomandă consumatorilor să cumpere produse alimentare numai din unităţi sau spaţii autorizate, pentru a avea certitudinea că atât carnea, cât şi alte produse de origine animală sau non-animală au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi nu constituie un pericol pentru sănătatea publică.
Cât de sănătoasă este, de fapt, PIFTIA. Adevărul pe care nimeni nu-l spune. Mai mănânci? Piftia este un preparat tradițional, pe care multă lume îl consumă în perioada sărbătorilor de iarnă, mai ales de Revelion. Dar cât de sănătoasă este aceasta?
Leguma banală care previne cancerul intestinal și prelungește viața Conform unui studiu recent, capsaicina, substanța ce se găsește în ardeiul iute și care îi asigură gustul, ar putea fi folosită în prevenirea cancerului intestinal.
Medic român, avertisment teribil despre măsurile de relaxare - ce urmează după Sărbători Medicul infecționist Carmen Dorobăț a declarat pentru REALITATEA PLUS că, după sărbători, ratele de infectare vor crește, dar depinde de noi cât de mult. Specialistul spune că trebuie respectate în continuare măsurile de distanțare socială pentru e evita riscul îmbolnăvirii.
Ministrul Sănătății anunță demersuri noi pentru spitalele regionale: „La Iași a fost semnat contractul pentru proiectare” Alexandru Rafila - ministrul Sănătății a vorbit, miercuri, în ședința de Guvern despre cele trei spitale regionale din România (Cluj, Iași, Craiova).
Carnea de pui, PERICOL pentru sănătate. Dezvăluiri ŞOCANTE despre cel mai bine păzit SECRET al comercianților În ultimii 30 de ani, s-a înregistrat o creştere a consumului de carne de pui, la nivel mondial. Majoritatea oamenilor consideră că includerea în meniul zilnic a cărnii albe aduce multiple beneficii. Adevărul este, însă, altul.
Controale ISU la spitalele SUFOCATE de pacienți Covid, din județul Iași. Ce s-a descoperit Incendiile din spitalele COVID din acest an au îngrozit autoritățile care încearcă să prevină o astfel de tragedie. La Iaşi, în ultima săptămână angajaţii ISU au făcut nu mai puţin de 147 verificări în aceste secţii din judeţ. Vizate sunt secţiile ATI Covid, în care se consumă mult oxigen. Ce s-a descoperit la controalele ISU este aproape de necrezut, asta deoarece, deși există legislaţie care obligă spitalele mari să aibă propriile servicii de pompieri, Iaşi numai un spital are aşa ceva.
Care sunt PRIMELE SEMNE ale infectării cu tulpina Omicron covid - profilul pacientului Profesorul Adrian Streinu-Cercel a explicat că primele semne că am putea fi infectați cu noua tulpină Omicron sunt durerile în gât şi faringitele.
"Ucigașul tăcut". Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci PÂINE VECHE Mucegaiul este una dintre cele mai vechi forme de viață de pe planetă. Grupul acestor microorganisme include atât specii periculoase, cât și specii sigure.
Vicepremierul anunță când am putea avea parte de o nouă relaxare a restricțiilor Kelemen Hunor estimează că relaxările restricţiilor propuse marţi seară de CNSU şi care intră spre aprobare, în Guvern, miercuri, ar urma să rămână în vigoare timp de o lună.
Octavian Jurma, avertisment cumplit: OMICRON va crea multă panică în România. Copiii, cei mai afectați - Evoluție fulminantă în valul 5 Octavian Jurma avertizează din nou în legătură cu agresivitatea noii tulpini OMICRON care va declanșa valul 5 în România în câteva săptămâni. Medicul și cercetătorul susține că va lovi exact unde ne așteptăm mai puțin - în copii și tineri, mai ales că rata de vaccinare este atât de scăzută în România, ca și în Africa de Sud, unde s-a dezvoltat supertulpina de coronavirus.
Nelu Tătaru: Sistemul medical din România e un sac fără fund... Dacă nu facem urgent modificări, NU vom obține nimic! Nelu Tătaru a transmis un mesaj dur în plină criză sanitară în care se află România. Fostul ministru al Sănătății și președinte al Comisiei de sănătate din Camera Deputaților susține că, dacă nu vor avea loc modificări urgent în sistemul de sănătate, „nu vom obține nimic!”.
Un medic acuză: „Nu am fost lăsați să facem un vaccin românesc din cauza invidei, incompetenței și prostiei” Profesorul universitar Virgil Păunescu, şeful echipei de specialişti din cadrul OncoGen, din Timișoara, acuză că a fost împiedicat să ducă la bun sfârșit cercetările care ar fi dus la crearea unui vaccin românesc 100%.
Video Klaus Iohannis, mesaj pentru VOLUNTARII din echipele de prim ajutor: Ați fost un sprijin important pentru a salva vieți în cea mai gravă criză sanitară Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut marți, 7 decembrie 2021, o alocuțiune în cadrul ceremoniei de decorare a unor voluntari din echipele de acordare a primului ajutor în caz de situații de urgență. Șeful statului le-a transmis voluntarilor decorați la Palatul Cotroceni că au fost „un sprijin important pentru cadrele medicale care se luptă zilnic pentru a salva vieţi, într-una dintre cele mai grave crize sanitare din istorie”.
Ce tip ce vaccin e bun pentru varianta Omicron. Pericolul stimulării în exces a sistemului imunitar. Anunțul specialiștilor Doctorul Virgil Păunescu susține că vaccinurile pe bază de limfocite „T” sunt cele mai rezistente în fața noilor mutații ale coronavirusului. Specialistul susține că vaccinarea stimulează în exces sistemul imunitar, iar astfel corpul devinde dependent de vaccin.
Cine răspândește mai rapid coronavirusul - Femeile sau bărbații? Concluziile celui mai recent studiu COVID-19 Cercetătorii americani au ajuns la o concluzie neașteptată privind răspândirea coronavirusului. Potrivit celui mai recent studiu, răspunzători pentru cea mai mare transmitere a SARS-CoV-2 nu ar fi femeile și copiii.
Leguma de 1 leu, ignorată de mulți, care vindecă durerile articulare într-un timp record Articulațiile facilitează mobilitatea și flexibilitatea corpului, motiv pentru care sunt extrem de sensibile la traumatisme sau în urma exercitării unei presiuni intense. Totodată, lezarea sau inflamarea unei articulații poate provoca un disconfort major, fapt care poate interfera cu realizarea activităților zilnice!
CULISELE STATULUI PARALEL. Zece întrebări despre PANDEMIE Pandemia, cuvântul cel mai des rostit în ultimul an și jumătate a marcat viețile tuturor. Apariția Covid-19 este și acum un mister, oficial nefiind trecut vreun „diagnostic”. Teorile conspiraționiste au prins cel mai mult la public, acestea fiind și ele învăluite în mister și zeci de variante de povești.