Un MEDICAMENT împotriva artritei a fost AUTORIZAT pentru tratarea cazurilor grave de COVID-19 Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat luni extinderea utilizării medicamentului RoActemra (Tocilizumab), dezvoltat de grupul farmaceutic Roche împotriva artritei, la pacienţii adulţi diagnosticaţi cu COVID-19 care au nevoie de tratament sistemic cu steroizi şi la cei care necesită suport de oxigen sau ventilare mecanică, informează Reuters.
Scade din nou numărul vaccinărilor, pe fondul scăderii numărului de infectări Numărul românilor care se vaccinează cu prima doză a scăzut, pe măsură ce datele oficiale par să confirme finalul celui de-al 4-lea val al pandemiei COVID. În ultimele 24 de ore aproape 11.000 de români s-au înjectat cu prima doză, potrivit datelor oficiale prezentate luni seară.
FOTO | Românii au împodobit primul brad anti-COVID cu 19.000 de fiole de vaccin folosite. Peste 200 de ore a durat întregul proces Bradul cu o înălțime de 3 metri a fost împodobit cu 19.000 de doze de vaccin anti-COVID.
OFICIAL Câți români respectă măsurile de protecție dacă „nu sunt aberante”. Ce preferă între vaccinare și testare COVID-19 și de ce NU merg la medic Majoritatea românilor respectă regulile de protecție pe timp de pandemie, cel puțin la nivel declarativ, însă nu doresc să meargă la medic dacă nu „te doare nimic”. Peste 60% dintre români se declarau pentru vaccinare în luna noiembrie, înainte de discuțiile pe tema vaccinării obligatorii anti-COVID-19. Aproximativ 70% dintre români sunt pentru testare, screening-ul având mai mare succes față de vaccinare, arată datele Barometrului de Sănătate Publică pe anul 2021.
Situație INCREDIBILĂ în spitalele din România: Numărul paturilor libere la ATI se apropie de 500 - Cum sunt repartizare Dacă până mai ieri ne confruntam cu o criză acută a locurilor libere în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din spitale, iată că acum situația este mult mai relaxantă, și asta deoarece ne apropiem de 500 de paturi pentru bolnavii COVID în stare gravă.
Seminţele de in: Beneficii imense pentru sănătate. Cum trebuie să le consumăm Semințele de in, pe cât de mici, pe atât de sănătoase. Acestea sunt indicate în curele de slăbire, de detoxifiere și pentru a căpăta mai multă energie. Acestea protejează inima și sistemul digestiv și țin greutatea sub control.
Ce se întâmplă în organismul tău dacă NU mai consumi ZAHĂR. Detaliul pe care nu-l spun medicii Se spune că zahărul nu este deloc benefic pentru sănătate, iar mulți specialiști recomandă să renunți la consumul de produse care au un aport mare de zahăr. Iată ce se întâmplă în organismul tău atunci când reduci cantitatea de zahăr.
Leguma care vindecă zeci de boli și este recomandată mai ales bărbaților - efect garantat Deși este evitat de anumite persoane, hreanul reprezintă o veritabilă sursă de sănătate.
Cîmpeanu anunţă primul caz POZITIV de COVID, după testele cu salivă. Este vorba despre un elev al unui liceu din Capitală Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, astăzi, la Parlament, că în urma testării pe bază de salivă din şcoli s-a înregistrat primul caz pozitiv de COVID-19, la un elev de la Liceul I. L. Caragiale din Bucureşti. Elevul va face testul PCR pentru confirmarea sau infirmarea infectării cu noul coronavirus, relatează Mediafax.net.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci miezul de la o nucă în fiecare zi - aur curat pentru organism! Consumul de nuci ar putea reduce drastic riscul de atac de cord şi cancer. De asemenea, creşte speranţa de viaţă, scriu cei de la The Telegraph.
A băut un pahar de suc de roșii în fiecare zi - După 2 săptămâni ceva incredibil ce s-a întâmplat Sucul de roșii proaspete este un foarte bun remediu împotriva celulelor canceroase, tumorilor, infecțiilor. Ajută la detoxifierea organismului, fiind un foarte bun antioxidant ce se găsește în orice grădină. 70% din necesarul de vitamina C din organism este dat de un singur pahar de suc de roșii. Efectele pozitive ale consumului de suc de roșii se văd după doar 2 săptămâni.
Perioada de incubație a Omicron, mai scurtă. Când apar primele simptome și care sunt acestea Noua variantă Omicron a coronavirusului are peste 30 de mutații, iar prima problemă o reprezintă transmisibilitatea, spune coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.
Ministrul Rafila, la reuniunea EPSCO, de la Bruxelles. Detectarea și controlului răspândirii noii variante Omicron, pe AGENDA discuțiilor Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, va participa, marţi, 7 decembrie, la Reuniunea miniștrilor Sănătății din Uniunea Europeană – EPSCO, de la Bruxelles.
Un singur județ în zona GALBENĂ. Cum arată distribuția și indicele de infectare COVID - GRAFICUL cu situația la zi Doar un singur județ se mai află, astăzi, în scenariul galben. În rest, toate celelalte județe ale țării sunt în zona verde, inclusiv Ilfovul, dar și Capitala. Media națională continuă și ea să scadă, ajungând la 1,25.
Scandal mocnit în Coaliție? Ionuț Stroe pune "gaz pe foc": E un moment oportun ca legea vaccinării obligatorii să fie scoasă din sertare și dezbătută Purtător de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a afirmat, astăzi, într-o conferință de presă, că, în opinia sa, "este momentul oportun ca România să scoată din sertare Legea vaccinării obligatorii și să o voteze".
Cel mai nociv produs de post din supermarketuri. E OTRAVĂ pură! Crenvurşti vegetali, pateurile şi salamul de soia sunt doldora de chimicale menite să suplinească lipsa materiei prime – carne, lapte şi ouă, şi duc ideea de purificare a organismului în derizoriu.
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi Sâmburii de măsline oferă o mulţime de avantaje organismului, numărându-se printre cei mai sănătoşi sâmburi. Înainte de utilizarea lor în diverse scopuri, trebuie măcinaţi.
Doar o localitate din Ilfov are rata de infectare peste pragul 4/1000. 9 orașe și comune sunt sub 1 la mie - TABEL Incidența cazurilor de coronavirus în județul Ilfov, până de curând polul infectărilor cu COVI-19 din valul 4 al acestei pandemii, continuă să scadă. În prezent, doar o localitate mai trece de pragul de 5 infectări la mie, în vreme ce 9 localități au sub 1 la mie.
Aproximativ 20.000 de persoane s-au vaccinat anti-Covid, în weekend, în Capitală. Cum merge "Maratonul vaccinării" Aproximativ 20.000 de persoane s-au vaccinat de vineri și până duminică, în Capitală, potrivit Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea anti-COVID-19 (CNCAV).
Viitoarele pandemii ar putea fi și mai letale decât Covid-19! Expert britanic: "Progresele pe care le-am făcut nu trebuie irosite” Nici bine nu ne-am lămurit cum stă treaba cu noua varianta Omicron a Covid-19, cât de contagioasă sau de transmisibilă este, că suntem puși în fața unui scenariu și mai sumbru. Sarah Glibert, cercetătoarea care a făcut parte din echipa care a creat vaccinul antiCovid Oxford-AstraZeneca, avertizează că viitoarele pandemii ar putea fi și mai letale decât actuala criză sanitară provocată de noul coronavirus.
Cât de sănătoase sunt, de fapt, bananele cu pete maronii. Ce se întâmplă în corpul tău când le consumi Un grup de cercetători japonezi de la Universitatea din Tokyo, conduşi de profesorul Senji, au studiat efectele mai multor alimente asupra animalelor de laborator, după descoperirea conţinutului ridicat în factori anticancerigeni pe care bananele coapte îl prezintă.
Mare atenție la mâncarea de la restaurant! Ingredientul TOXIC pe care toți bucătarii îl folosesc - pericol uriaș pentru sănătate Ieșirea la restaurant poate fi o modalitate frumoasă de relaxare alături de familie și prieteni, însă nu e cea mai optimă situație în care puteți avea grijă de sănătate. Și asta deoarece restaurantele folosesc produse cu aport mare de sare.
Afecțiunea periculoasă care se manifestă în somn. Medicii, semnal de alarmă - RISC uriaș de DECES Apneea obstructivă de somn, un blocaj al căilor respiratorii, este o afecțiune periculoasă, și de aceea nu trebuie ignorată.
ALERTĂ alimentară: Noi produse RESTRASE de la raft: Pericol imens pentru sănătate! Mai multe loturi de înghețată vândute în hipermarketul Carrefour au fost retrase de la vânzare din cauza prezenței de oxid de etilena, un pesticid cancerigen. Substanța este utilizată în fabricarea produselor - guma de carruba, potrivit ANSVSA.
SEMNUL care prevestește un accident vascular cerebral - detaliul care îți poate salva viața România se află pe locul 3 din Europa in ceea ce priveste incidența de atac vascular cerebral, iar vârsta pacienților este tot mai redusă.
Tânăra cu dizabilități ținută la pat 6 luni cu piciorul rupt a fost operată. Parchetul a deschis dosar penal Tânăra cu dizabilități din centrul de la Zătreni, Vâlcea, care a fost ținută jumătate de an cu piciorul rupt a fost operată. Femeia de 33 de ani a fost dusă de urgență la spital după ce cazul a fost descoperit de reprezentanții unui ONG. Între timp, alte noi detalii au ieșit la iveală.
Loteria vaccinării 5 decembrie. Care este numărul câștigător al premiului de 100.000 de lei Duminică, 5 decembrie 2021, a avut loc a zecea extragere săptămânală a Loteriei vaccinării.
Octavian Jurma: Este EXCLUS ca OMICRON să producă valul 5 în decembrie, în România - Câte luni poate fi amânat Medicul și cercetătorul Octavian Jurma anunță că luna decembrie va fi liniștită în țara noastră și că măsurile pregătite de autorități ar putea amâna valul 5-OMICRON până în februarie dacă vor fi dublate de vaccinare și adoptarea certificatului verde.
Semnul care trădează cancerul de colon - detaliul care ar trebui să te trimită de urgență la doctor Controlul regulat al sanatatii este condiția suficientă, adesea, pentru a depista afecțiunile în stadiu incipient.
Trei feluri în care poţi rămâne ÎNSĂRCINATĂ fără să vrei! Ai grijă când faci ASTA! Pentru unii, o sarcină este un dar de nepreţuit, pentru alţii - un adevărat coşmar! În materialul următor vei vedea cum femeia, în ciuda protecţiei din timpul actului sexual, poate rămâne însărcinată.