Incendiu de vegetație uscată, în Bragadiru: suprafața afectată, 20.000 mp. ISU a emis un mesaj Ro-Alert pentru avertizarea populației Incendiu puternic de vegetație uscată, la această oră, în orașul Bragadiru, județul Ilfov. ISU a emis un mesaj Ro-Alert.
Climatolog: Vara 2024, cea mai caldă din istoria României. Ce va urma în țara noastră Vara 2024 a fost cea mai caldă din istorie, explică specialiștii. Anul acesta, în România au fost înregistrate cele mai ridicate temperaturi din istoria măsurătorilor. Veștile nu sunt bune: urmează luni cu noi recorduri doborâte.
Un sat scufundat a ieșit la suprafață din cauza secetei extreme - VIDEO Seceta extremă din această vară a scos la suprafață un sat scufundat aflat în centrul Greciei. Imaginile au surprins clădirile apărute de sub ape. Totul după ce căldura a redus considerabil nivelul apei.
Peisaje apocaliptice după cea mai caldă vară. Lacurile au secat Cea mai călduroasă vară din istoria măsurătorilor a lăsat în urmă peisaje apocaliptice. Mai multe lacuri au secat, iar localnicii sunt disperați, pentru că primesc apă cu porția care nu ajunge pentru adăparea animalelor și irigarea culturilor.
Cutremur, joi dimineața, în România: INFP anunță activitate seismică intensă Un cutremur s-a produs, joi dimineața, în România.
Munți de alge pe litoral după furtunile devastatoare. Turiștii sunt deranjați - VIDEO După furtunile puternice care au lovit litoralul românesc, plajele din Mamaia sunt acoperite acum de cantități uriașe de alge.
Canicula a secat în totalitate mai multe lacuri din țară. Imagini catastrofale - VIDEO Două lacuri din Buzău au secat în totalitate din cauza temperaturilor extreme. În ultimii ani, seceta a afectat crunt sudul și estul țării, iar localnicii se gândesc cu groază la ce va urma. Această situație le dă bătăi de cap și fermierilor, care nu mai au unde să-și adape animalele.
România, grav afectată de un val de praf din Asia Centrală. Avertismentul meteorologilor Un nor de praf din Asia Centrală urmează să traverseze România, în următoarele două zile. Meteorologii spun la ce să ne așteptăm în următoarea perioadă.
Ploile musonice fac ravagii: Inundațiile catastrofale au dus la moartea a cel puțin 25 de oameni Ploile musonice violente și inundațiile severe au avut un impact devastator în sudul Indiei, provocând moartea a cel puțin 25 de persoane și forțând evacuarea a mii de locuitori din mai multe state.
Furtuna devastatoare de pe litoral, explicată de un climatolog: ce a declanșat potopul? Dezastrul recent de pe litoral a fost cauzat de temperaturile extrem de ridicate ale mării și de schimbările climatice, care au contribuit la formarea ciclonului devastator, spune climatologul Roxana Bojariu.
Ghețarul de la Scărișoara s-a topit într-un an cât în zece. Ce spun specialiștii Specialiștii sunt în alertă, ghețarul de la Scărișoara se topește pe zi ce trece. După iernile tot mai blânde și o vară cu temperaturi extreme, cel mai mare bloc de gheață din România s-a topit într-un singur an cât în zece.
Cutremure în lanț, luni dimineața, în România. INFP anunță activitate seismică intensă Două cutremure s-au produs, luni dimineața, în România.
Raed Arafat, după furtunile devastatoare de pe litoral: „Trebuie să ne așteptăm la astfel de fenomene și în alte zone” Șeful DSU a declarat duminică, după inundaţiile care au avut loc în ultimele zile pe litoral, că trebuie să ne aşteptăm la astfel de fenomene meteo extreme, nu doar în Constanţa.
Trucul care îţi garantează că-ţi primeşti înapoi cei 50 de bani de la aparatul de reciclat sticle Mulți români au început să evite drumul până la aparatele de reciclate sticle din cauza aglomerației generată de desele erori ale acestor sisteme.
Inundațiile devastatoare de pe litoral. Pe cine dă vina ministrul Adrian Câciu Efectele inundațiilor devastatoare din sudul litoralului românesc, care aproape au paralizat stațiuni precum 2 Mai sau Vama Veche, sunt rezultatul lipsei de investiții din ultimii 30 de ani, susține ministrul Proiectelor Europene, Adrian Câciu.
Risc major de inundații pe râurile din Dobrogea, până sâmbătă. A fost emis Cod roşu şi Cod portocaliu Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, avertizări Cod portocaliu şi Cod roşu de inundaţii, ce vizează, până sâmbătă după-amiaza, râurile din Dobrogea.
Dezastru ecologic în Grecia: sute de mii de pești morți au invadat un port turistic - FOTO Dezastru de proporții în Grecia! Sute de mii de pești morți au ajuns până în portul turistic al orașului Volos. Peste 40 de tone de pește au fost colectate, în urma intervenției autorităților. Peștii de apă dulce au ajuns în mare din cauza inundațiilor. Specialiștii avertizează că există riscul producerii unui dezechilibru ecologic semnificativ, în urma acestui incident.
Cutremur, joi dimineața, în România. INFP anunță activitate seismică intensă Ziua și cutremurul! Un nou seism s-a produs, joi dimineața, în România.
Măsuri pentru fermierii afectați de secetă: despăgubiri în bani sau suspendarea creditelor Ministerul Agriculturii a elaborat mai multe acte normative privind măsuri pentru fermierii afectaţi de seceta severă din acest an. Se va acorda o despăgubire de până la 3.000 de lei pe hectar, a anunțat miercuri, 28 august, ministrul Florin Barbu.
Cutremur în România, marți după amiază. INFP anunță reluarea activității seismice în țara noastră Un nou cutremur s-a produs, marți după amiază, în România, anunță INFP.
Ce este KAJARI, fructul cu gust de miere care i-a cucerit pe români. A fost aclimatizat la Banca de Resurse Genetice Vegetale din Buzău Kajari melon, o specie de pepene indian cu gust similar mierii de albine sau îngheţatei de vanilie, care poate fi consumat la o singură masă, cântărind în jur de 300 - 400 de grame, a fost aclimatizat la Banca de Resurse Genetice Vegetale (BRGV) Buzău.
UE interzice vânzarea produselor făcute din lemn obținut din defrișări Uniunea Europeană a interzis vânzarea produselor făcute din lemn provenit din defrișări. Reglementarea intră în vigoare la finalul acestui an. Interdicția va fi aplicată conform Regulamentului Comisiei Europene 1115/2023 privind produsele provenite din defrişări.
Agricultura, afectată de caniculă. Se caută soluții pentru soiuri noi de legume care pot rezista la caniculă Agricultorii sunt în alertă. Seceta, canicula și diferențele mari de temperatură au distrus culturile. Oamenii de știință din Buzău caută soluții pentru soiuri noi de legume care pot rezista pe câmpurile pârjolite de soare. În acest an, mulți producători au fost nevoiți să-și arunce producția.
Schimbări majore la programul Casa Verde Fotovoltaice. Ce se întâmplă cu subvențiile Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024 va beneficia se sume majorate ale subvențiilor, dar crește și numărul de acte ce trebuie să le depui la dosar.
Ministerul Mediului deschide LINIE VERDE pentru reclamațiile privind returnarea garanției de 50 de bani. Comercianții, amenințați cu ANPC Ministerul Mediului anunță deschiderea unei linii de Whatsapp pentru reclamațiile legate de returnarea garanției de 50 de bani, dar și privind alte dificultăți legate de returnarea ambalajelor. Potrivit unui comunicat, sesizările vor fi transmise Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, dar și Garda de Mediu.
Incendiu de vegetație devastator. Patru pompieri sunt în stare gravă - VIDEO Un incendiu de vegetație devastator a izbucnit lângă Roma, pe dealul Monte Mario. Patru pompieri, dintre care o femeie, au suferit arsuri deosebit de grave și au fost transportați de urgență la spital. Starea lor este critică, au spus medicii.
Cutremure în lanț, vineri, în România. INFP anunță activitate seismică intensă - 3 seisme, la intervale scurte de timp Trei cutremure s-au produs, vineri dimineața, în România. Potrivit INFP, seismele au avut loc în Banat.
Secetă în România. Stațiunea care a rămas fără apă potabilă Deși se află la poalele unui mare lac de acumulare, stațiunea Colibița, din județul Bistrița Năsăud, a rămas fără apă potabilă, după ce compania furnizoare a sistat livrare pe motiv de secetă.
Ministrul Mediului solicită majorarea amenzilor pentru hrănirea urșilor pe marginea drumului: „Unii le consideră prea mici" Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat recent că este necesară creșterea cuantumului amenzilor aplicate persoanelor care hrănesc urșii pe marginea drumurilor, subliniind că sancțiunile actuale sunt considerate de mulți drept insuficiente. În prezent, amenda standard pentru hrănirea urșilor este de 1.500 de lei, însă aceasta poate fi redusă la doar 200 de lei dacă este achitată în primele 48 de ore.
Fenomen bizar observat pe cer: 7 sori și-au făcut apariția - VIDEO Un fenomen neobișnuit a fost surprins recent în Chengdu, China, unde cerul orașului a părut să fie luminat de nu mai puțin de șapte „sori”. Evenimentul a fost filmat pe 18 august și a devenit rapid viral pe rețelele sociale chinezești, stârnind o dezbatere intensă: este un fenomen meteorologic sau doar o iluzie optică?