De ce ciclonul Ashley ar putea deveni Cassandra: Cine decide numele furtunilor în Europa Începând cu 2015, furtunile care lovesc Europa primesc nume în cadrul unui sistem interguvernamental european similar cu cel folosit în Statele Unite pentru uragane. În fiecare an, o listă de nume este publicată în luna septembrie și rămâne valabilă până în august anul următor. În funcție de zona unde se formează furtuna și probabilitatea de a se răspândi la scară largă, aceasta primește un nume atribuit de țara cea mai afectată.
Ministrul Mediului a survolat sudul României cu elicopterul și a descoperit sute de depozite ILEGALE de deșeuri Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a subliniat necesitatea unor măsuri îndrăznețe în ceea ce privește trasabilitatea și managementul deșeurilor. Declarațiile au fost făcute joi, după o survolare a digurilor de apărare la Dunăre, unde ministrul a observat că „aproape în fiecare comună” se află un depozit ilegal de deșeuri.
România, grav afectată deja de ploi, amenințată de un nou COD ROȘU. Avertisment ANM: urgia vine cu o dinamică explozivă. Autostrada Soarelui ar putea fi inundată de Dunăre Furtuna Ashley care lovi România va aduce un val de aer polar, iar temperaturile vor scădea brusc de la o zi la alta chiar si cu 15 grade. Elena Mateescu, sefa ANM, anunță de asemnea ploi abundente și vant puternic. În plus, Autostrada Soarelui ar putea să fie inundată de Dunăre.
Vremea se răcește brusc și accentuat: ministrul Mediului anunță MĂSURI de URGENȚĂ pentru populație. Când lovește Ciclonul Ashley - risc crescut de inundații Ciclonul Ashley lovește, în scurt timp, România! Liberalul Mircea Fechet anunță măsuri esențiale pentru a proteja locuitorii și infrastructura din zonele cu risc ridicat de inundații.
Mafia gunoaielor, sub lupa Gărzii de Mediu! Amplă acţiune de control în Sinteşti, Ilfov: 5.000 kg de aluminiu, confiscate. Amenzi uriașe Miercuri a avut loc o amplă acțiune a Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Ilfov, în cooperare cu jandarmi și polițiști din județ, dar și din Ploiești, de verificare a activităților care încalcă normele privind protecția mediului. Controalele au avut loc în zona localității Sinești din comuna ilfoveană Vidra. În urma verificărilor efectuate, comisarii de mediu au aplicat 14 sancțiuni care vizează "desfășurarea activităților fără a deține autorizatie de mediu, pentru depozitare deseuri în afara amplasamentelor autorizate și pentru deținerea de deșeuri provenite din VSU". Totodată, au fost confiscate 5.000 de kg de aluminiu. Pentru neregulile găsite la centre de colectare din zonă, echipele de control au dat amenzi de peste 330.000 de lei.
Viitura de pe Dunăre, în întârziere. Când ajunge în România puhoiul de ape care a făcut ravagii în Ungaria Viitura de pe Dunăre, mult anunțată și mai ales așteptată, va întârzia să apară și în România. Cei de la Apele Române spun că puhoiul de ape va ajunge pe teritoriul țării noastre abia pe 1 octombrie.
Cum pot lua românii 30.000 de lei de la stat să îşi modernizeze locuinţa Administrația Fondului de Mediu a demarat, începând cu data de 27 septembrie 2024, ora 10:00, programul pentru instalarea panourilor fotovoltaice. Doritorii trebuie să știe că fondurile sunt limtate, iar programe se va sfârși la data de 08 octombrie 2024.
Ploile devastatoare continuă să afecteze Europa Centrală. Estul Germaniei, în alertă maximă pentru inundații Estul Germaniei se confruntă cu riscul unor noi inundații, la doar o săptămână după ce ploile torențiale au provocat pagube semnificative în Europa Centrală și de Est.
Fechet (PNL): Buget record de 2 miliarde lei pentru Casa Verde 2024 Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunţă demararea programului Casa Verde 2024 pentru panouri fotovoltaice, cu un buget record. În cadrul programului, fiecare proiect va beneficia de un buget de 30.000 de lei, cu 10.000 de lei mai mult decât în ediţiile anterioare.
Alertă maximă pe Dunăre: mai multe localități din România, în pericol. Când ajunge viitura în țara noastră Autoritățile se pregătesc intens pentru inundațiile pe care Dunărea ar putea să le aducă la finalul săptămânii. Debitul apei crește din ce în ce mai mult, iar duminică ar urma să atingă aproape 9.000 de metri cubi pe secundă, de trei ori mai mult decât valoarea normală pentru luna septembrie. Ministrul Mediului a mers să verifice din elicopter zonele vulnerabile.
Tragedie: Un bărbat a fost înghițit cu tot cu tractor după ce „Porțile Iadului” s-au deschis. Dolina are o adâncime de 12 metri Un nou incident cutremurător a avut loc în Siberia, unde o dolină s-a format brusc, înghițind un bărbat și tractorul său. Tragicul eveniment a avut loc în satul Melkhituy, regiunea Irkutsk, unde un bărbat de 39 de ani, care lucra cu un utilaj agricol, a fost prins în craterul adânc de 12 metri. Din păcate, bărbatul nu a supraviețuit acestui accident teribil.
Apele Române încearcă să liniștească spiritele: „Viitura de pe Dunăre, mai mică decât se estima iniţial” Viitura de pe Dunăre, care a lovit puternic mai ales în capitala Ungariei, se pare că s-a mai domolit, în drumul său către destinația finală, Delta Dunării-Marea Neagră. Cei de la Apele Române spun că puhoiul de ape este mult mai mic decât se estimase inițiale.
România are cea mai murdară apă din lume. Studiu alarmant cu date șocante: un om înghite două pungi cu plastice anual! Țara noastră are cea mai murdară apă din lume. Este concluzia îngrijorătoare unei asociații care de 5 ani monitorizează apele Dunării. Sectorul românesc al celui mai mare fluviu din Uniunea Europeană transportă anual în jur de 100 de tone de plastic. Șocant este că mare parte din aceste mase plastice ajung în farfuriile noastre odată cu mâncarea, avertizează specialiștii. Cifrele arată că un om înghite 2 pungi de substanțe plastice pe an.
Alertă la granițele țării: Viitura din Ungaria se apropie de noi Autoritățile române sunt în alertă, deoarece viitura care afectează Ungaria se îndreaptă spre țara noastră. Sâmbătă, debitul Dunării la intrarea în România a atins 5.700 mc/s, iar prognozele indică o creștere a acestuia pe parcursul săptămânii, atingând valori de până la 8.300 mc/s, mult peste media de 3.800 mc/s pentru luna septembrie.
Meteorologii anunță urgia. Furtuni mai puternice ca niciodată Meteorologii trag noi semnale de alarmă si spun că vom avea parte de furtuni mai puternice ca niciodată, in perioada următoare. Specialiștii susțin că si situația privind debitul Dunării este ieșită din comun.
Budapesta sub ape: Inundații devastatoare afectează capitala. Cea mai grea zi din istoria recentă a Ungariei Budapesta se confruntă cu o situație alarmantă, deoarece viitura de pe Dunăre a atins cel mai înalt nivel din istoria recentă a Ungariei. În urma precipitațiilor intense, mai multe zone au fost inundate, inclusiv clădirea Parlamentului, iar autoritățile au declarat stare de alertă maximă.
Fenomen rar în Africa de Sud: Zăpada de până la 2 metri blochează drumurile Africa de Sud se confruntă cu un fenomen meteorologic rar și extrem – ninsori abundente care au atins în unele regiuni un strat de zăpadă de până la doi metri. Acest eveniment neobișnuit a provocat haos pe drumurile din țară, inclusiv pe una dintre principalele autostrăzi, N3, care leagă Johannesburg de orașul Durban, aflat pe coasta de est.
Casa Verde Fotovoltaice 2024. Când încep înscrierile și cu cât s-a majorat suma finanțată la fiecare proiect Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a anunţat vineri că finalizat pregătirile pentru noua sesiune a programului „Casa Verde Fotovoltaice”.
Italia este lovită de inundații. Mii de persoane evacuate Italia este lovită de inundații. Oamenii au fost evacuați din regiunea Emilia-Romagna, care a fost devastată pentru al doilea an consecutiv de inundații puternice.
Imagini APOCALIPTICE! Japonia a fost lovită de taifun - VIDEO Fenomene meteo extreme au loc și în Japonia, care a fost lovită un taifun. Țara a fost devastată de ploi torențiale, grindină și vânt care a depășit 100 de kilometri pe oră.
Alertă majoră: Dunărea și-a ieșit din matcă! Când se așteaptă ca viitura să lovească România? Este alertă majoră pe Dunăre, din cauza viiturilor produse de ciclonul Boris. Debitul a crescut alarmant și se îndreaptă către țara noastră, după ce fluviul a ieșit din matcă în mai multe zone din Austria, Slovacia și Ungaria. Specialiștii transmit că, în cel mult 10 zile, va fi vârf de debit, așa că autoritățile sunt în alertă.
Cutremur, vineri dimineața, în România. INFP anunță intensificarea activității seismice în țara noastră Un cutremur s-a produs, vineri dimineața, în România, anunță Institutul Național pentru Fizica Pământului.
Stare de alertă în Drăgășani. Gunoiul nu a mai fost ridicat din oraș de zile bune VIDEO Municipiul Drăgăşani a ajuns însituaţia de a declara stare de alertă din cauză că administraţia locală nu mai are contract cu firmă de salubritate pentru ridicarea deşeurilor.
Situația de pe Dunăre, analizată în cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului ministerial pentru situații de urgență al MMAP Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a convocat astăzi, în format hibrid, o ședință extraordinară a Comitetului ministerial pentru situații de urgență (CMSU) pentru a analiza situația hidrologică a Dunării. În contextul precipitațiilor masive din amonte, în Ungaria și Serbia, fluviul înregistrează un debit semnificativ la intrarea în România, pe secțiunea Baziaș.
Inundații apocaliptice în România. Când ajunge viitura de pe Dunăre, care a inundat Budapesta, la noi în țară Specialiștii de la Apele Române spun că viitura de pe Dunăre, care a făcut prăpăd în Ungaria, va ajunge și în România pe 28-29 septembrie.
Recolta de toamnă, afectată de secetă. Fermierii sunt disperați Peste 40.000 de culturi agricole din județul Prahova au fost grav afectate de seceta din această vară. Cele mai afectate sunt porumbul și floarea-soarelui. Culturile de toamnă au suferit pierderi importante, iar în unele cazuri daunele ajung și la 100%.
România, departe de pericol: Nu va fi inundată de Dunăre! Puhoiul de ape se va opri la Porțile de Fier, spun cei de la Hidroelectrica Dunărea s-a revărsat din matcă, în Ungaria vecină, nu și în România, susțin inginerii de la Hidroelectrica. Aceștia susțin că puhoiul de ape învolburate se vor opri la Porțile de Fier.
Cutremur în România, într-o zonă neobișnuită. INFP anunță activitate seismică intensă în țara noastră Activitate seismică intensă în România, anunță, astăzi, INFP. Un nou cutremur s-a produs în țara noastră.
Capitala, în topul celor mai riscante orașe. Câte clădiri din București riscă să se prăbușească în cazul unui cutremur major. Cifre îngrijorătoare: viețile a mii de oameni, în pericol Bucureștiul este unul dintre cele mai periculoase orașe în cazul unui cutremur major, fiind expus la riscuri foarte mari.
Hidrologii, depășiți de Ciclonul Boris: „Ploaia a fost atât de intensă, încât hărţile precipitaţiilor au rămas fără culori” Ploile torenţiale care s-au abătut, de sâmbătă, asupra Europei Centrale şi de Est, anunţă inundaţii care ar putea atinge "o amploare inedită", au avertizat oamenii de ştiinţă specializaţi în hidrologie şi climă, care urmăresc "cu uimire" aceste evenimente.