Furtuni APOCALIPTICE într-o stațiune luxoasă. Apa măsoară un metru, iar oamenii sunt blocați în case Furtuni violente și inundații au lovit Europa, provocând pagube majore și blocând circulația în mai multe regiuni. În Saint-Tropez, ploile torențiale au adus nivelul apei pe străzi la aproape un metru, inundând numeroase locuințe și spații comerciale.
Val de cutremure, luni dimineața, în România. INFP anunță activitate seismică intensă Val de cutremure, luni dimineața, în România, anunță Institutul Național pentru Fizica Pământului.
Incendiu devastator în Brașov. Peste trei hectare de pădure s-au făcut scrum, cu tot cu intervenția rapidă a pompierilor VIDEO Un incendiu puternic a izbucnit într-o pădure din județul Brașov. Aproximativ trei hectare au fost mistuite de flăcări. Peste 50 de pompieri și zeci de angajați de la Ocolul Silvic au intervenit.
Calitatea aerului din București s-a înrăutățit. Care este principala sursă de poluare Calitatea aerului din Capitală s-a înrăutățit considerabil. Sâmbătă, 26 octombrie, la prânz, în apropierea Institutului Cantacuzino din Bucureşti, senzorul de măsurare a calităţii aerului arăta nivelul de concentraţie a PM 10 la 86 de micrograme pe metru cub.
Atenționare ANM. Cod galben de ceață în 18 județe din țară, vineri dimineața. Care sunt localitățile afectate Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineaţa, avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă densă, valabile în următoarele ore în mai multe localităţi din 18 judeţe.
Marea Caspică, cel mai mare lac din lume, în pericol de dispariție: Efectele ar putea fi devastatoare Marea Caspică, cea mai mare întindere de apă interioară de pe glob, se confruntă cu o criză ecologică fără precedent, potrivit unui raport CNN preluat de Mediafax. Scăderea alarmantă a nivelului apei, cauzată de poluare, construcții de baraje și schimbările climatice, pune în pericol atât ecosistemele, cât și economiile regiunii.
România face pași repezi către energia verde. Cel mai mare parc eolian din Moldova, capabil să susțină un oraș de peste 60.000 de locuitori Ministrul Energiei a fost prezent la inaugurarea celui mai mare parc eolian din regiunea Moldovei, capabil să ofere energie pentru un oraș cu peste 60.000 de locuitori, cum este Vaslui.
MINUTUL DE ENERGIE. Mixul energetic, cartea câștigătoare a României în fața actualelor provocări de pe piața internațională România, spre deosebire de alte state din Uniunea Europeană, are avantajul mixului de energie ce poate fi utilizat în piața de energie.
Cutremur, miercuri dimineața, în România. INFP anunță activitate seismică intensă Un cutremur s-a produs, miercuri dimineața, în România, anunță Institutul Național pentru Fizica Pământului.
Scăpam de cozile de la aparatele de reciclat SGR? Ce modificări sunt propuse în legislația privind reciclarea Fostul ministru al Mediului, senatorul UDMR Barna Tanczos, propune organizarea în sistem centralizat a colectării automate în zona rurală şi a oraşelor mici din cadrul Sistemului de Garanţie-Returnare (SGR), astfel încât să se renunţe la colectarea manuală, considerată ineficientă şi anevoioasă. De asemenea, senatorul a depus o inițiativă în Parlament pentru a stimula colectarea prin sistemul SGR.
Minutul de energie. Energia verde - soluția ieftină și sigură la combustibilii tradiționali Energia verde, adică cea obținută din surse naturale, fie că vorbim de lumina solară, fluxuri de ape, vânt sau chiar valuri, este mult mai ieftină și extrem de puțin poluatoare, în comparație cu sursele clasice precum cărbunele sau gazele naturale.
Se pune lacătul pe fermele de blănuri din România? Deputații decid azi dacă ne alăturăm celor 21 de state UE Deputații vor hotărî azi, prin vot, dacă România se alătură celor 21 de state ale Uniunii Europene care au intersiz deja creșterea exclusivă a animalelor doar pentru blană.
Marea Neagră a devenit sângerie, peste noapte! Ce spun biologii despre algele fluorescente - VIDEO Constănțenii care au avut drum prin Portul Tomis au putut observa, zilele acestea, că apa mării are o culoare neobișnuită, brun-roșcată.
Percheziții la MAFIA gunoaielor! Indivizii care dau foc ilegal deșeurilor noaptea, vizați. Razie din elicopter Au fost percheziții de amploare la mafia gunoaielor, marți. Vizați sunt indivizii care dau foc ilegal deșeurilor noaptea și poluează toate localitățile pe o raza de zeci de kilometri. Mascații și procurorii au descins la peste 70 de locuințe din județul Dâmbovița și sunt căutați și interlopi contrabandiști. Inclusiv un elicopter a fost ridicat pentru a preîntâmpina orice fugă a infractorilor. Peste 50 de persoane au fost duse la audieri.
Întreaga comunitate a recuperatorilor de metal din Sintești, vizată de o plângere PENALĂ. Demers fără precedent în România Garda Naţională de Mediu a înaintat o sesizare penală la adresa întregii comunităţi din localitatea Sinteşti, judeţul Ilfov, din cauza arderilor ilegale de deşeuri. Este pentru prima dată când o instituție a statului depune plângere penală împotriva unei întregi comunități.
Proiectul Neptun Deep, pus pe pauză. Greenpeace România va da în judecată Guvernul Greenpeace România va acționa în instanță statul român pentru proiectul Neptun Deep, de extragere de gaze din Marea Neagră. Organizația susține că nu a fost respectată procedura prevăzută de lege pentru declasarea siturilor arheologice subacvatice.
Cât ține gerul de octombrie în România? Îngheț inclusiv în București: „Temperaturi sub valorile normale” România se confruntă cu un val de frig intens, care a adus temperaturi de până la minus 8 grade Celsius în noaptea de vineri spre sâmbătă. Gerul va continua să se intensifice în următoarele nopți, anunță specialiștii.
Invazia bilelor negre ia amploare. Autoritățile din Australia au închis alte plaje după aparițiile misterioase Invazia bilelor negre ia amploare. Autoritățile din Sydney au închis alte plaje, după ce sute de "bile negre" misterioase, despre care se suspectează că ar fi toxice, au fost aduse la mal de valuri.
Premieră istorică. Ciclul global al apei pe Pământ, dat complet peste cap: omenirea s-ar putea confrunta cu o CRIZĂ ALIMENTARĂ fără precedent Studiu alarmant. Omenirea a reușit să dezechilibreze ciclul global al apei pe Pământ, pentru prima dată în istoria civilizației.
Cutremur, vineri dimineața, în România. INFP anunță reluarea activității seismice Un cutremur s-a produs, vineri dimineața, în România.
Avertizare meteo: Scădere bruscă a temperaturilor, începând din această seară Locuitorii Bucureștiului trebuie să se pregătească pentru o schimbare semnificativă a vremii, potrivit ultimei avertizări emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). În intervalul 17-20 octombrie 2024, temperaturile vor scădea drastic, aducând un val de frig în Capitală.
Cutremur într-o zonă neobișnuită din România, joi dimineață. INFP anunță activitate seismică intensă Un cutremur s-a produs, joi dimineața, în România, anunță Institutul Național pentru Fizica Pământului.
Două dintre cele mai populare plaje, ÎNCHISE după apariția unor bile negre misterioase în apă. Autoritățile, în stare de alertă maximă Două plaje populare din estul oraşului australian Sydney au fost închise pe termen nedefinit după apariţia unor "bile negre misterioase'', au precizat autorităţile locale.
Iarnă în stil „La Nina” în România. Când vor cădea primii fulgi, dar și cât timp va ține prăpădul Deși toamna este încă în desfășurare, prognozele meteorologice ne îndreaptă atenția deja către iarna care se apropie. În contrast cu iarna precedentă, dominată de fenomenul El Niño, experții prevăd că sezonul rece din acest an va fi influențat de La Niña.
Primele ninsori în România în toamna 2024: Un val de aer polar se abate asupra țării noastre. Unde va lovi URGIA Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au anunțat că România va fi lovită de un val de aer polar începând cu 18 octombrie 2024, ceea ce va aduce primele ninsori din acest sezon. Temperaturile vor scădea considerabil în întreaga țară, iar zonele de munte vor fi primele care vor experimenta căderi de zăpadă.
Trei județe din țară, sub Cod galben de ceaţă densă, miercuri dimineaţa. Pericol în trafic pentru șoferi Meteorologii au emis, miercuri, avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă, valabile în mai multe zone din Crişana, Transilvania şi Maramureş, în următoarele ore.
Klaus Iohannis, despre pericolul schimbărilor climatice: Este imperativ ca autorităţile să lucreze împreună pentru a găsi soluţii Schimbările climatice reprezintă o provocare fără precedent şi efectele lor depăşesc graniţele naţionale, a declarat, marți, preşedintele Klaus Iohannis în mesajul transmis cu prilejul unui summit tematic. Șeful statului a atras atenția asupra faptului că este imperativ ca autorităţile să lucreze împreună atât la nivel naţional, cât şi internaţional, pentru a găsi soluţii şi a aborda schimbările climatice într-un mod eficient.
Cea mai gravă secetă din ultimii 50 de ani. UE, îngrijorată România devine un deșert! Agricultorii nu se mai bazează pe vreme bună pentru recolte, mai ales că seceta, ploile torențiale și vijeliile extreme au făcut ravagii în toată țara.
Cutremur mare în România, marți dimineața. INFP anunță intensificarea activității seismice Un cutremur s-a produs, marți dimineața, în România, anunță Institutul Național pentru Fizica Pământului.
Seceta extremă face ravagii în Spania. Fermierii sunt disperați Spania se confruntă cu una dintre cele mai severe secete din istorie! După patru ani în care a plouat foarte puțin, sudul și nord-estul țării se află într-o situație critică, cu restricții severe pentru locuitori.