Întreaga comunitate a recuperatorilor de metal din Sintești, vizată de o plângere PENALĂ. Demers fără precedent în România Garda Naţională de Mediu a înaintat o sesizare penală la adresa întregii comunităţi din localitatea Sinteşti, judeţul Ilfov, din cauza arderilor ilegale de deşeuri. Este pentru prima dată când o instituție a statului depune plângere penală împotriva unei întregi comunități.
Proiectul Neptun Deep, pus pe pauză. Greenpeace România va da în judecată Guvernul Greenpeace România va acționa în instanță statul român pentru proiectul Neptun Deep, de extragere de gaze din Marea Neagră. Organizația susține că nu a fost respectată procedura prevăzută de lege pentru declasarea siturilor arheologice subacvatice.
Cât ține gerul de octombrie în România? Îngheț inclusiv în București: „Temperaturi sub valorile normale” România se confruntă cu un val de frig intens, care a adus temperaturi de până la minus 8 grade Celsius în noaptea de vineri spre sâmbătă. Gerul va continua să se intensifice în următoarele nopți, anunță specialiștii.
Invazia bilelor negre ia amploare. Autoritățile din Australia au închis alte plaje după aparițiile misterioase Invazia bilelor negre ia amploare. Autoritățile din Sydney au închis alte plaje, după ce sute de "bile negre" misterioase, despre care se suspectează că ar fi toxice, au fost aduse la mal de valuri.
Premieră istorică. Ciclul global al apei pe Pământ, dat complet peste cap: omenirea s-ar putea confrunta cu o CRIZĂ ALIMENTARĂ fără precedent Studiu alarmant. Omenirea a reușit să dezechilibreze ciclul global al apei pe Pământ, pentru prima dată în istoria civilizației.
Cutremur, vineri dimineața, în România. INFP anunță reluarea activității seismice Un cutremur s-a produs, vineri dimineața, în România.
Avertizare meteo: Scădere bruscă a temperaturilor, începând din această seară Locuitorii Bucureștiului trebuie să se pregătească pentru o schimbare semnificativă a vremii, potrivit ultimei avertizări emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). În intervalul 17-20 octombrie 2024, temperaturile vor scădea drastic, aducând un val de frig în Capitală.
Cutremur într-o zonă neobișnuită din România, joi dimineață. INFP anunță activitate seismică intensă Un cutremur s-a produs, joi dimineața, în România, anunță Institutul Național pentru Fizica Pământului.
Două dintre cele mai populare plaje, ÎNCHISE după apariția unor bile negre misterioase în apă. Autoritățile, în stare de alertă maximă Două plaje populare din estul oraşului australian Sydney au fost închise pe termen nedefinit după apariţia unor "bile negre misterioase'', au precizat autorităţile locale.
Iarnă în stil „La Nina” în România. Când vor cădea primii fulgi, dar și cât timp va ține prăpădul Deși toamna este încă în desfășurare, prognozele meteorologice ne îndreaptă atenția deja către iarna care se apropie. În contrast cu iarna precedentă, dominată de fenomenul El Niño, experții prevăd că sezonul rece din acest an va fi influențat de La Niña.
Primele ninsori în România în toamna 2024: Un val de aer polar se abate asupra țării noastre. Unde va lovi URGIA Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au anunțat că România va fi lovită de un val de aer polar începând cu 18 octombrie 2024, ceea ce va aduce primele ninsori din acest sezon. Temperaturile vor scădea considerabil în întreaga țară, iar zonele de munte vor fi primele care vor experimenta căderi de zăpadă.
Trei județe din țară, sub Cod galben de ceaţă densă, miercuri dimineaţa. Pericol în trafic pentru șoferi Meteorologii au emis, miercuri, avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă, valabile în mai multe zone din Crişana, Transilvania şi Maramureş, în următoarele ore.
Klaus Iohannis, despre pericolul schimbărilor climatice: Este imperativ ca autorităţile să lucreze împreună pentru a găsi soluţii Schimbările climatice reprezintă o provocare fără precedent şi efectele lor depăşesc graniţele naţionale, a declarat, marți, preşedintele Klaus Iohannis în mesajul transmis cu prilejul unui summit tematic. Șeful statului a atras atenția asupra faptului că este imperativ ca autorităţile să lucreze împreună atât la nivel naţional, cât şi internaţional, pentru a găsi soluţii şi a aborda schimbările climatice într-un mod eficient.
Cea mai gravă secetă din ultimii 50 de ani. UE, îngrijorată România devine un deșert! Agricultorii nu se mai bazează pe vreme bună pentru recolte, mai ales că seceta, ploile torențiale și vijeliile extreme au făcut ravagii în toată țara.
Cutremur mare în România, marți dimineața. INFP anunță intensificarea activității seismice Un cutremur s-a produs, marți dimineața, în România, anunță Institutul Național pentru Fizica Pământului.
Seceta extremă face ravagii în Spania. Fermierii sunt disperați Spania se confruntă cu una dintre cele mai severe secete din istorie! După patru ani în care a plouat foarte puțin, sudul și nord-estul țării se află într-o situație critică, cu restricții severe pentru locuitori.
Minutul de energie. Prețuri mai mici și securitate energetică prin energie verde În ultimii ani, România a făcut progrese semnificative în domeniul energiei verzi. La finalul lunii septembrie, prețul energiei din România a fost printre cele mai scăzute din Europa, datorită contribuției energiei eoliene, care a acoperit peste 25% din producția totală de electricitate.
Cultura de sfeclă de zahăr, grav afectată. Mărturiile fermierilor Din cauza secetei de peste vară și cultura de sfeclă de zahăr a fost afectată. Canicula și lipsa ploilor au dus chiar la înjumătățirea producției. Fermierii spun că în ciuda cantităților mici de sfeclă, prețul pe tonă nu este unul mare.
România, sancționată de Comisia Europeană pentru deficiențele în gestionarea deșeurilor România riscă noi sancțiuni din partea Comisiei Europene din cauza problemelor legate de gestionarea și sortarea deșeurilor. În urma unui nou aviz motivat, țara noastră se confruntă cu posibilitatea declanșării unei proceduri de infringement, care ar putea aduce sancțiuni financiare severe, achitate din bugetul de stat.
Aurora boreală deasupra Europei. Imagini IREALE din România, Republica Moldova și Marea Britanie- GALERIE FOTO Aurora boreală a fost vizibilă joi seară pe cerul României, Republicii Moldova, dar și al Marii Britanii. Cerul a fost colorat în nuanțe de portocaliu, iar internauții au publicat mai multe imagini impresionante.
Inundații în Deșertul Sahara – Fenomene meteorologice extreme în unul dintre cele mai aride locuri din lume Într-unul dintre cele mai uscate și aride locuri de pe planetă, Deșertul Sahara, s-au produs ploi torențiale neașteptate, provocând inundații semnificative. Regiunea afectată este situată în sud-estul Marocului, unde autoritățile locale au raportat că precipitațiile din două zile au egalat media anuală a zonei.
Dezastru după Uraganul Milton. A declanșat 19 tornade și a provocat distrugeri masive - VIDEO Uraganul Milton a lovit puternic statul Florida, lăsând în urmă o serie de distrugeri majore și o atmosferă de panică. Cu un total de 19 tornade generate, Milton a devastat regiuni întregi, determinând mii de oameni să-și părăsească locuințele pentru a-și proteja viețile.
Cutremur mare, în România, joi dimineața. INFP anunță intensificarea activității seismice Un cutremur s-a produs, joi dimineața, în România. INFP anunță intensificarea activității seismice în țara noastră.
Schimbare bruscă a vremii: Răcire semnificativă și furtuni puternice începând de sâmbătă. Unde este anunțat COD ROȘU Începând de sâmbătă, vremea se va schimba radical, cu o scădere bruscă a temperaturilor în întreaga țară, iar în anumite regiuni din Europa au fost emise coduri roșii de furtuni. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în România se va resimți o răcire accentuată, mai ales în jumătatea de sud-est a țării. Temperaturile minime vor scădea în unele locuri până la 0 grade Celsius.
Inundațiile, ploile și viiturile au făcut PRĂPĂD în țară. Guvernul s-a împrumutat de 500 de milioane de euro ca să nu mai fim „luați prin surprindere!” După ce inundațiile aproape că au distrus în totalitate județul Galați, iar în alte zone au făcut prăpăd, România se împrumută ca să pună totul la punct, pentru au autoritățile să nu mai fie „luate prin surprindere”.
Furtunile extreme vor deveni ceva obișnuit în România. Ce avertisment a lansat ministrul Mediului? Ministrul Mediului vine cu o previziunea îngrijorătoare pentru viitor. Este de așteptat ca frecvența și intensitatea fenomenelor meteo să crească în viitor, a declarat miercuri Mircea Fechet.
Încă un cutremur în România. Al treilea, într-o singură zi! INFP anunță activitate seismică intensă în țara noastră Un nou cutremur s-a produs, miercuri, în România. Este al treilea seism înregistrat în doar câteva ore.
Bucureștiul otrăvit: 30 de notificări pentru aer extrem de poluat, într-un singur an. A plouat cu amenzi usturătoare de la Garda de Mediu Primăria lui Nicușor Dan are probleme cu reducerea poluării în cel mai mare oraș din România, dar și cel mai toxic pentru oameni. Garda de Mediu a trimis nu mai puțin de 30 de notificări, într-un singur an, pentru depășirea cu mult a normelor de poluare.
Minutul de energie. România și mixul energetic – calea către energie verde România are un avantaj important în tranziția energetică datorită unui mix diversificat de surse de energie. Acesta include energie hidro, nucleară și surse regenerabile precum eoliene și fotovoltaice, în timp ce aportul din cărbune și petrol este în scădere.
Alertă de mediu în România: Zeci de kilograme de pești morți, scoși din pârâu Un incident alarmant de mediu a fost semnalat în Oradea, unde specialiștii de la Apele Române au extras aproximativ 30 de kilograme de pești morți din pârâul Peța. În zonă, locuitorii au raportat și un miros neplăcut, ceea ce a determinat autoritățile să intervină de urgență și să preleveze probe de apă pentru a determina cauzele mortalității piscicole.