Ministrul Mediului solicită majorarea amenzilor pentru hrănirea urșilor pe marginea drumului: „Unii le consideră prea mici" Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat recent că este necesară creșterea cuantumului amenzilor aplicate persoanelor care hrănesc urșii pe marginea drumurilor, subliniind că sancțiunile actuale sunt considerate de mulți drept insuficiente. În prezent, amenda standard pentru hrănirea urșilor este de 1.500 de lei, însă aceasta poate fi redusă la doar 200 de lei dacă este achitată în primele 48 de ore.
Fenomen bizar observat pe cer: 7 sori și-au făcut apariția - VIDEO Un fenomen neobișnuit a fost surprins recent în Chengdu, China, unde cerul orașului a părut să fie luminat de nu mai puțin de șapte „sori”. Evenimentul a fost filmat pe 18 august și a devenit rapid viral pe rețelele sociale chinezești, stârnind o dezbatere intensă: este un fenomen meteorologic sau doar o iluzie optică?
Oceanul Atlantic se răcește rapid și inexplicabil: Impactul global al fenomenului După o perioadă de temperaturi record în oceanele lumii, Oceanul Atlantic surprinde cercetătorii printr-o răcire rapidă fără precedent. Această schimbare bruscă, care a avut loc în ultimele trei luni, ar putea influența semnificativ vremea la nivel global, deși motivele acestei răciri rămân neclare.
Zeci de case în pericol din cauza lucrărilor la centură. Locuințele o iau la vale - VIDEO Mai multe familii din Comarnic riscă să rămână fără acoperiș deasupra capului din cauza lucrărilor la centura orașului. Deși li s-a spus că vor fi afectați doar 130 de metri de pământ, iată că săpăturile muncitorilor ajung până aproape de curțile lor, motiv pentru care malul a început să se surpe.
Revoluția gândacilor Rinocer: Soluție inedită pentru reciclarea deșeurilor Într-o lume în care poluarea este o problemă globală, Columbia a descoperit o soluție inovatoare pentru gestionarea deșeurilor: gândacii rinocer. Acești gândaci, cunoscuți și sub numele de scarabei rinocer, sunt eroii neașteptați care ajută la reducerea cantității uriașe de deșeuri organice generate anual. Ideea a început să fie adoptată și în alte țări, inclusiv în Japonia, unde acești gândaci sunt considerați talismane norocoase și sunt utilizați pentru a diminua problema deșeurilor.
Fostul uragan Ernesto ajunge în Europa: Cum va influența vremea din România. Șefa ANM a lansat avertismentul Șefa Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a anunțat că, deși România va continua să se confrunte cu vreme extrem de caldă, fostul uragan Ernesto va traversa Europa, având efecte notabile asupra vremii. În prezent, Ernesto, care a lovit coasta estică a Newfoundland-ului din Canada ca uragan de categoria 1, s-a transformat în ciclon și se îndreaptă spre continentul european.
Cod galben de inundații, în 10 bazine hidrografice: alertă de viituri puternice Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până joi dimineaţa în zece bazine hidrografice.
Noul tip de fulger produs de furtunile puternice. Influență majoră asupra Pământului Cercetătorii de la Universitatea din Alaska Fairbanks (UAF) au făcut o descoperire care schimbă fundamental înțelegerea noastră asupra relației dintre fenomenele atmosferice și centrul magnetic al Pământului. Studiul lor a condus la identificarea unui nou tip de undă electromagnetică, denumită „unda Whistler” sau „fluier specular reflectat”.
Fulgerele au aprins munții: imagini dramatice în Munții Bucegi. Intervenție contracronometru a pompierilor - VIDEO Furtunile au făcut ravagii în masivul Bucegi. Fulgerele au aprins copacii, iar pompierii se luptă de ore întregi cu flăcările. La misiunea de stingere participă și două elicoptere Black Hawk ale ISU.
Invazie de meduze în Marea Neagră: imagini dezolante surprinse pe litoralul românesc - ce spun experții. VIDEO Atingerea lor poate provoca iritații persoanelor cu pielea mai sensibilă
Cantitatea de deşeuri descoperite de poliţiştii de frontieră la intrarea în ţară s-a dublat, în primele şapte luni ale acestui an Poliţiştii de frontieră au oprit, la intrarea în ţară, o cantitate de aproximativ 7.000 de tone de deşeuri, în primele şapte luni ale acestui an, dublu faţă de perioada similară a anului trecut. Doar în ultimele 24 de ore, a fost oprită intrarea în ţară, pe la Nădlac II şi Borş II, a 27 de tone de deşeuri, constând în material plastic şi cauciuc, dar şi anvelope second-hand.
TREI pași simpli pentru o returnare corectă și rapidă a ambalajelor cu garanție Returnarea ambalajelor cu garanție la automatele de colectare (RVM) poate fi un proces rapid și facil, dacă respectăm câteva reguli simple. Aceste reguli au ca scop accelerarea procesului de validare și prevenirea situațiilor în care ambalajele sunt refuzate de către RVM. RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR) în România, a prezentat aceste reguli înainte de intrarea României în Hora Reciclării și continuă să o facă și în prezent.
Alertă de INUNDAȚII pe râurile din Transilvania şi Oltenia, joi după-amiză. A fost emis Cod galben Hidrologii au emis, joi, atenţionări Cod galben de inundaţii, valabile în orele următoare pe râuri din Oltenia şi Transilvania.
Locuitorii din Alba Iulia suferă din cauza mirosurilor neplăcute: Miroase a fecale de pui zi și noapte Alba Iulia, cunoscută drept „Cealaltă Capitală”, se confruntă cu o problemă persistentă de mediu care afectează calitatea vieții locuitorilor. Orașul este copleșit de un miros persistent de fecale de pui și pene, care se resimte zi și noapte. Această situație neplăcută este atribuită unei ferme de păsări, Transavia, situată în apropiere, în localitatea Pîclișa.
Mafia gunoaielor MEDICALE. Sterileco, amendată după DEZVĂLUIRILE Realitatea Garda de Mediu a amendat firma Sterileco, după ce jurnaliștii Realitatea PLUS au dezvăluit că deșeuri medicale extrem de periculoase sunt depozitate ilegal. 300.000 de lei au de plătit cei care au pus în pericol sănătatea românilor.
MAFIA DEȘEURILOR. Tren de 28 de vagoane, plin cu 1.500 de tone de deșeuri, oprit la intrarea în România FOTO+VIDEO Un tren marfar cu 28 de vagoane, plin cu 1.500 de tone de deșeuri, a fost oprit Vama Curtici, din Arad. Transportul venea din Cehia, conținea deșeuri din fier și oțel, fiind destinate unei firme din Galați.
Fermierii, în culmea disperării. Culturi distruse de grindină Producătorii de fructe și legume au ajuns în culmea disperării. Nu doar seceta, ci și grindina a pus la pământ culturi întregi. În Sadova, județul Dolj, ploaia cu gheață a distrus tone de varză și vinete, cu doar câteva zile înainte de recoltă. Fermierii se plâng că autoritățile ar fi trebuit să monteze sisteme antigrindină.
MAFIA GUNOAIELOR. Cine este șefa incineratorului din Slatina: firma mafiotă, contract de 3.6 milioane de lei cu Spitalul Județean Olt Echipa Realitatea PLUS a fost atacată de către proprietara incineratorului din apropierea municipiului Slatina. Eugenia Ciucă nu este la prima abatere, ea a provocat în perioada pandemiei un scandal uriaș, unde a amenințat pe comisarii de la garda de mediu. Femeia a scăpat de fiecare dată de problemele cu legea, iar afacerea a mers mai departe cu contracte de la stat.
Seceta face ravagii. În aproape 600 de localități din țară apa se dă cu rația Rezervele de apă se termină extrem de repede, din cauza secetei prelungite, iar autoritățile au început să raționalizeze apa. Aproape 600 de localități sunt afectate în acest moment.
Realitatea PLUS a descins la MAFIA GUNOAIELOR din Slatina. Nereguli grave la un incinerator de deșeuri medicale periculoase VIDEO Realitatea Plus a descinde luni la mafia gunoaielor din Slatina care a acaparat puncte cheie din mediul de afaceri din România! Sunt nereguli grave la un alt incinerator de deșeuri medicale periculoase! Societatea a funcționat mai mult timp fără avizele necesare, a fost amendată inclusiv cu 100.000 de lei, iar activitatea a fost și oprită în pandemie de către autorități! Echipa Realitatea PLUS a fost atacată de către proprietara incineratorului din apropierea municipiului Slatina. Eugenia Ciucă nu este la prima abatere, ea a provocat în perioada pandemiei un scandal uriaș, unde a amenințat pe comisarii de la garda de mediu. Femeia a scăpat de fiecare dată de problemele cu legea, iar afacerea a mers mai departe cu contracte de la stat.
Vulcanul cu lavă albă se scufundă în pământ. Imagini din Tanzania Un vulcan unic în lume, cu lavă albă, din Tanzania, se scufundă de 10 ani și a intrat recent în atenția cercetătorilor.
Râu secat din cauza caniculei. Disperarea fermierilor După lacuri, au început să sece și râurile. Mii de pești au murit din cauza caniculei care a secat debitul apelor. Din disperarea de a-și salva culturile, dar și pentru că nu există un sistem de irigații asigurat de stat, oamenii au început să improvizeze pompe cu care să irige terenurile din apele râurilor, lucru care a dus la secarea și mai drastică a acestora.
Satul de Vacanță din Constanța, focar de infecție. Pericol uriaș de sănătate pentru zecii de mii de turiști VIDEO Situație revoltătoare în Constanța. Canalul care traversează Satul de Vacanță din stațiunea Mamaia a devenit un focar de infecție. Turiștii se plâng de mizerie și acuză autoritățile că nu își fac treaba.
Cutremur de magnitudine 4,7 în România. A fost resimțit și în Arad Sâmbătă seara, la ora 23:46, un cutremur cu magnitudinea estimată de 4,7 pe scara Richter a zguduit zona județului Timiș. Epicentrul se afla la aproximativ 19 kilometri de Făget, un oraș situat în partea de sud-vest a județului. Seismul a fost resimțit vag și în municipiul Arad, dar și în localitatea Vladimirescu, situată în apropiere.
Țara care se pregătește de mega cutremurul mileniului. Anunțul a creat isterie Un avertisment sumbru a creat isterie în Japonia. Experții au anunțat că țara va fi zguduită de un mega cutremur, iar autoritățile japoneze au intrat în panică. Seismul va avea magnitudinea 9 pe scara Richter și ar putea ucide 320.000 de oameni, spun experții. Prim-ministrul Fumio Kishida și-a anulat călătoria în Asia Centrală pentru summiturile cu liderii regionali, iar oamenii sunt sfătuiți să se adăpostească în case.
EXCLUSIV Document între "spitalul morții" și MAFIA GUNOAIELOR. Statul Paralel și politicieni, implicați în schema mafiotă În exclusivitate, jurnaliștii Realitatea Plus au intrat în posesia unui document-bombă, un contract încheiat între spitalul morții, Sfântul Pantelimon, și mafia gunoaielor. Milioane de euro ar fi fost plătite pentru deșeurile extrem de periculoase. Atât la Ecoburn, cat și la Sterileco au fost descoperite tone de deșeuri periculoase. Reprezentanții firmei nu au putut să justifice deșeurile cu documente autorităților.
MAFIA GUNOAIELOR din Sănătate, milioane de euro în joc. Informații uluitoare de pe frontul deșeurilor care sufocă țara Realitatea PLUS descinde peste mafia gunoaielor care au încrengături până la cel mai înalt nivel! Autoritățile desfășoară controale de amploare inclusiv la Ploiești, locul de unde ar fi provenit bombele biologice chiar de la un incinerator dezafectat de 2 ani!
Alertă pe Dunăre! Debitul fluviului a scăzut dramatic Este alertă pe Dunăre! Din cauza lipsei de precipitații debitul fluviului a scăzut, iar navele întâmpină probleme. Cel mai mare pericol este blocarea lor într-un banc de nisip. Navigatorii au fost avertizați de autoritățile portuare să țină cont de atenționări pentru a evita eșuarea ambarcațiunilor ce ar bloca circulația pe canalul navigabil.
EXCLUSIV: Deșeuri biologice, îngropate lângă București! Controale în 3 județe după dezvăluirile Realitatea PLUS Mafia gunoaielor are încrengături la cel mai înalt nivel! Conform unor surse, pe un teren din Jilava se află îngropate deșeuri medicale. Firma care se ocupă de neutralizarea gunoaielor periculoase nu mai respectă nicio regulă. Munți de deșeuri medicale se ridică lângă casele oamenilor, iar totul se desfășoară sub ochii autorităților. Avem imagini din dronă cu depozitul din Jilava al companiei Sterileco, aceeași companie care gestionează și punctul de lucru din Chiajna, unde jurnaliștii Realitatea PLUS au descoperit tone de deșeuri periculoase provenite din spitale, transportate și depozitate necorespunzător.
Modificare majoră pentru prevenirea risipei alimentare. Noi obligații pentru companii Operatorii economici vor fi obligați, începând din anul 2026, să prezinte planuri anuale de diminuare a risipei alimentare.