FOTO Imagini de excepție, acvilă surprinsă cu prada în gheare, deasupra Iașiului O imagine spectaculoasă, surprinsă pe cerul Iașiului de un fotograf specializat în faună sălbatică, a devenit virală. Este vorba de o acvilă care ttrece, în zbor, cu prada în gheare.
FOTO Alertă de poluare la Simeria, din cauza unui incendiu cu degajări masive de fum TOXIC Un incendiu de proporţii, cu degajări mari de fum toxic, a izbucnit miercuri, la un centru de colectare a fierului vechi din Simeria. Din cauza cantității mari de fum degajată în atmosferă, Garda de Mediu a fost alertată pentru a măsura gradul de poluare.
Dezastru ecologic în Măgurele. Vidanjele deversează dejecțiile direct în apele rîului Sabar Apele râului Ciorogârla, afluent al râului Sabar din judeţul Ilfov, au fost din nou poluate cu ape uzate neepurate provenite de la vidaje din zona oraşului Magurele, inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea solicitând sprijinul Poliţiei pentru întocmirea unui dosar penal.
Cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade, duminică, în județul Buzău Un seism cu magnitudinea 3,8 pe Richter s-a produs duminică după-amiaza, la ora locală 13:03, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Nicușor Dan, la DNA! Ce spune edilul despre ilegalitățile referitoare la PUZ Sector 3. Pe cine consideră responsabil de situația creată Primarul Capitalei își continuă demersurile la Direcția Națională Anticorupție, unde va fi prezent joi. Nicușor Dan spune, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, că vizita are legătură cu plângerea penală din 2019, referitoare la ilegalități în cazul Planului Urbanistic Zonal (PUZ) din Sectorul 3. Edilul depusese anterior plângere împotriva senatoarei Gabrielei Firea și a fostului arhitect-șef al Bucureștiului. Ștefan Dumitrașcu.
Natura face MINUNI! Oamenii din Hunedoara au strâns deșeurile de dragul unei perechi de lebede Un cuplu de lebede a reuşit "să cureţe" o baltă împânzită de gunoaie din judeţul Hunedoara. După ce le-a devenit casă celor două păsări, localnicii din zonă au început să strângă deşeurile de pe balta lăsată neîngrijită în ultimii ani.
Programul Rabla pentru electrocasnice s-a modificat. Ce valoare au acum voucherele Programul Rabla pentru electrocasnice a fost modificat, voucherele aferente fiind calculate astfel încât să nu depăşească jumătate din preţul întreg al produsului electrocasnic şi să fie acordate în funcţie de eficienţa energetică a fiecărui produs.
Deșeuri reciclate pe hârtie, prejudiciu uriaș - percheziții de amploare în București și alte 6 județe Mai multe firme sunt acuzate că ar fi mințit în legătură cu reciclarea a peste 38 de milioane de kilograme de deșeuri.
Incendiu DEVASTATOR în județul Tulcea! 5 hectare de vegetație uscată și stuf, mistuite de flăcări Aproape cinci hectare de vegetaţie uscată şi stuf, suprafaţă aflată în apropierea satului Garvăn, din județul Tulcea, au ars vineri după-amiază într-un incendiu, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta. Potrivit institutiei, au intervenit 11 subofiţeri cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, flăcările fiind stinse după aproape două ore.
CUTREMUR de magnitudine însemnată, vineri dimineața, în România Un cutremur de 3,2 grade s-a produs, vineri dimineața, în România.
Ministrul Mediului, despre defrișările ilegale: „Nu cred că, în 2021, cineva mai riscă o asemenea faptă penală, pentru că va ajunge la puşcărie, cu siguranţă” Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, consideră că eficiența controalelor din păduri a crescut incredibil. Mai mult, politicianul UDMR a spus, într-o conferință de presă, că în 2021 nu crede că îşi mai permite cineva să facă defrişări ilegale, pentru că va ajunge la închisoare.
Criza gunoaielor de la Chiajna. Ce decizie va lua primarul Nicușor Dan Nicușor Dan va avea miercuri la ora 15 o ședință cu responabilii din primărie pe tema depozitului de deşeuri Chiajna şi a contractului cu Iridex. Anunțul vine după ce Iridex a anunţat luni că îşi încetează activitatea, din cauză că Primăria Municipiului Bucureşti nu a prelungit prin act adiţional contractul cu firma.
Doi militanți de mediu, atacați de un șofer care transporta ilegal lemne. Scenă REVOLTĂTOARE în plină stradă Doi activiști de mediu au fost agresați de șoferul unui transport ilegal de lemne. Aceștia depistaseră în trafic un nou camion supraîncărcat și au apelat serviciul 112. Bărbatul a observat că este urmărit și a oprit TIR-ul în mijlocul autostrăzii.
Cutremur de magnitudine însemnată, duminică seara, în România Un cutremur de 3,3 grade pe scara Richter s-a produs, duminică seara, în România.
În cât timp intră în vigoare noile restricții dacă Bucureștiul depășește 7,5 cazuri Covid la mia de locuitori. Prefectul Capitalei, detalii despre închiderea școlilor Alin Stoica a anunțat, duminică, în cât timp vor intra în vigoare restricțiile mai dure anunțate pentru situația în care Bucureștiul va depăși 7,5 cazuri de infectare la mia de locuitori. Prefectul Capitalei a vorbit și despre închiderea școlilor.
Klaus Iohannis, de Ora Pământului: Protejarea Planetei este o responsabilitate zilnică a fiecăruia dintre noi Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, sâmbătă seară, că protejarea Planetei este o responsabilitate zilnică a fiecăruia dintre noi, de aceea Palatul Cotroceni a fost cufundat în întuneric, de Ora Pământului.
Incendierile ilegale, urmărite cu DRONE. Cum va supraveghea Garda de Mediu calitatea aerului și poluarea din România Garda de Mediu va cumpăra zeci de drone pentru a supraveghea calitatea aerului şi nivelul de poluare din România. Șeful instituției, Octavian Berceanu, a atras atenția că acestea vor fi folosite și pentru identificarea incendierilor ilegale.
”Ora pământului 2021”. Palatul Cotroceni, Parlamentul și mai multe instituții publice sting lumina sâmbătă seară Iluminatul interior şi exterior al Palatului Cotroceni va fi întrerupt, sâmbătă seara, timp de o oră, cu ocazia "Orei Pământului". ”Stingerea pentru o oră a luminilor este un gest simbolic anual, dar protejarea Planetei este o responsabilitate zilnică a fiecăruia dintre noi”, a transmis Administrația Prezidențială. Anunțuri similare au fost făcute și de alte instituții publice.
SANCȚIUNI după protestul de la metrou care a aruncat Capitala în haos. Jandarmeria a anunțat că acțiunea este ILEGALĂ Poliția Capitalei a anunțat, vineri, că a dispus intensificarea filtrelor în trafic în urma protestului de la metrou, pentru a ajuta bucureștenii să se deplaseze mai ușor. Jandarmeria a precizat că protestul nu a fost autorizat și a informat că mai mulți manifestanți au fost identificați și vor fi sancționați.
Poluare masivă în București, în timpul nopții și la primele ore ale dimineții Bucureștiul a fost din nou afectat, de-a lungul nopții și în dimineața zilei de vineri, de o poluare masivă cu particule în suspensie. Numeroase aplicații independente de măsurare a calității aerului au indicat depășiri semnificative, în spectru roșu.
Cât de naturale sunt alimentele organice și ce anume face ca acestea să fie „organice”? Alimentele organice nu mai reprezintă o piață de nișă. Vânzările de produse alimentare ecologice în Uniunea Europeană s-au dublat în ultimul deceniu - de la 16,3 miliarde de euro în 2008 la 37,4 miliarde în 2018 - și cererea continuă să crească.
Comisia Europeană cere creșterea suprafeței de terenuri utilizate pentru agricultura ecologică. Ținta stabilită pentru 2030 Comisia Europeană promovează producţia şi consumul de produse ecologice. Joi, Executivul Comunitar a prezentat un Plan de acţiune care prevede ca, până în 2030, 25% din terenurile agricole să fie utilizate pentru agricultura ecologică.
Florin Cîțu: „Provocarea pentru acest guvern este să creștem gradul de împădurire în România peste media europeană” Premierul României a participat, miercuri, alături de președintele Klaus Iohannis, la o acțiune de împădurire, ce s-a desfășurat la Dăbuleni, în județul Dolj. Florin Cîțu spune că România are doar 30% din suprafața totală împădurită și că își dorește să crească acest procent peste media europeană, care acum este de 38%. Mesajul prim-ministrului a fost postat pe pagina oficială de Facebook.
VIDEO Președintele Klaus Iohannis a dat startul campaniei de împădurire în zona deşertificată din sudul României Președintele Klaus Iohannis și Premierul Florin Cîțu au participat miercuri, în orașul Dăbuleni, județul Dolj, la prima acțiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deșertificată din sudul României, inițiată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.
CUTREMUR, miercuri dimineața, în România Un cutremur de 2,8 grade a avut loc, miercuri dimineața, în România.
Buget DUBLU pentru ”Rabla Plus” în 2021. Cât va crește prima de casare pentru ”Rabla Clasic” Vești bune de la ministrul Mediului, Barna Tanczos. Acesta a anunțat marți, într-o conferință de presă, că prima de casare acordată prin Programul ”Rabla Clasic” va crește cu 1.000 de lei, la 7.500 de lei. Mai mult, bugetul alocat Programului ”Rabla Plus” se va dubla, până la 400 de milioane de lei.
Căutător de comori, descoperire halucinantă, într-o pădure din Giurgiu Un bărbat din Giurgiu care căuta bijuterii și obiecte de valoare cu ajutorul unui detector de metale a dat peste un proiectil.
DEZASTRU arheologic la Constanța. Cum riscă România să piardă 1 milion de euro din cauza unui arheolog incompetent Cazinoul (și faleza lui), cea mai reprezentativă imagine a Constanței. O construcție monument istoric, așezată pe locul în care cu două mii de ani în urmă era un port antic de seamă, este mândria Constanței. Doi dintre arheologii Muzeului de Arheologie Constanța au dat undă verde, în iunie 2020, apariției de construcții peste vestigiile antice de sub mare, de lângă Cazino. Aceiași arheologi au început să dea vina acum pe pe Ministerul Culturii, pe DNA, pe Armata Română ca să-și acopere defectuoasa cercetare din teren. Cei doi au făcut un raport care poate duce la distrugerea vestigiilor antice.
Potop în Australia - case și străzi înghițite de ape. Autoritățile au decretat stare de dezastru natural Guvernul australian a decretat stare de dezastru natural în New South Wales. Ploile torențiale au dus la inundații masive în regiune, iar apa a înghițit mai multe case, străzi și porțiuni mari de teren agricol, relatează Realitatea Plus.
Un câine poluează mai mult decât o mașină. SOLUȚIA propusă de cercetători Un câine ar polua mai mult decât un autoturism de tip SUV. Aceasta este concluzia trasă de mai mulți cercetători în urma unui studiu care analizează impactul poluării provocate de animale, potrivit Realitatea Plus.