Articolele din categoria MEDIU:

Ioana Petrescu, prima femeie din România care a fost ministru al Finanțelor, a lansat asociația "Pur și Simplu Verde"
Ioana Petrescu, prima femeie ministru al Finanțelor, a lansat asociația "Pur și Simplu Verde"
Vineri a avut loc videoconferința de lansare a Asociației Pur și simplu verde, o organizație nonguvernamentală, independentă și apolitică  înființată din convingerea că este nevoie de sprijinul și acțiunea societății civile pentru ca România să se dezvolte durabil.  Gazdele evenimentului au fost Ioana Petrescu, președintele asociatiei și prima femeie ministru al Finanțelor din România, precum și Radu Gabriel, actor și membru al Asociației.
2020, unul dintre cei mai călduroși ani din istorie. MESAJUL îngrijorător al secretarului general al ONU
2020, unul dintre cei mai călduroși ani din istorie. MESAJUL îngrijorător al secretarului general al ONU
Organizația Meteorologică Mondială a declarat că anul trecut a fost unul dintre cei mai călduroși trei ani înregistrați vreodată, în ciuda efectului de răcire al fenomenului La Niña. Secretarul general al ONU António Guterres a declarat că această constatare arată că planeta se apropie de o creștere catastrofală a temperaturilor, cu 3 până la 5 grade Celsius, în cursul actualului secol.
Sursă foto: Facebook Tanczos Barna
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, explicații despre noua taxă: "Nu vorbim despre o taxă auto, ci de una pe poluare. Orice decizie trebui analizată cu foarte mare atenție"
Guvernul ia în calcul introducerea unei noi taxe, pentru poluare. Ministrul Mediului Tanczos Barna a afirmat, astăzi, înt-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, că există o propunere în acest sens aflată, în prezent, în dezbatere publică, fiind în discuție atât cu producătorii auto, cu autoritățile locale, dar și la nivelul Uniunii Europene pt a vedea care sunt sol aplicate în acest sens de statele membre. Ministrul a subliniat, însă, că vorbim despre "o taxă pe poluare și nu una auto".
Imagini din Petrinja, după cutremurul din 6 ianuarie 2021
FOTO-VIDEO Un nou cutremur a zguduit Croația în această seară. Ce magnitudine a avut - Primele imagini din zonele afectate
Un nou cutremur puternic de suprafață s-a produs în Croația miercuri seară. Seismul a avut o  magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter, și a avut loc în jurul orei 19.00, lângă Zagreb și la doar 6 km de zona Petrinja, distrusă de cel de magnitudine 6,4 din 29 decembrie 2020. Oamenii au ieșit din nou pe stradă în Petrinja și în orașele învecinate, de teamă, iar echipele de salvare și poliția verifică ruinele.
Primarul Capitalei consideră subvenția de transport în comun o chestiune normală. Ce spune Nicușor Dan despre subvenția pentru încălzire
Primarul Capitalei consideră subvenția de transport în comun o chestiune normală. Ce spune Nicușor Dan despre subvenția pentru încălzire
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, miercuri seara, că subvenţia pentru transportul public este "o chestiune firească", o subvenţie care se plăteşte peste tot în lume, în timp ce subvenţia pentru încălzire este "o anomalie", care se datorează lipsei investiţiilor din reţeaua de termoficare, scrie Agerpres, citând un post de televiziune.
Nicușor Dan s-a întâlnit cu noul ministru al Mediului. CE au discutat cei doi/sursa foto: pagina oficială Nicușor Dan
Nicușor Dan s-a întâlnit cu noul ministru al Mediului la sediul Primăriei Capitalei. Despre ce au discutat cei doi
Edilul Capitalei a a avut o întâlnire cu Tanczos Barna, ministrul Mediului, discuția desfășurându-se la sediul Primăriei Municipiului București. Discuțiile s-au concentrat pe subiecte precum: calitatea aerului și procedura europeană de infringement, gestionarea deșeurilor și colectarea separată, soluțiile nepoluante pentru traficul rutier. Cei doi au convenit de principiu și o întâlnire la Ministerul Mediului, la care să participe și primarii de sectoare.
Ministrul Mediului cere monitorizarea atentă a poluării din zona București-Ilfov
Ministrul Mediului cere monitorizarea atentă a poluării din zona București-Ilfov
În urma evoluției indicilor de calitate a aerului în aglomerarea București-Ilfov din ultimele zile, ministrul Tanczos Barna a convocat, în cursul zilei de astăzi, o videoconferință cu autoritățile implicate în monitorizarea și controlul calității aerului. La întâlnire au participat specialiști din cadrul Ministerului, precum și reprezentanții Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Gărzii Naționale de Mediu și Administrației Naționale de Meteorologie.