Articolele din categoria MEDIU:

Emisiile de gaze cu efect de seră din UE au ajuns la cel mai redus nivel din ultimii 30 de ani
Emisiile de gaze cu efect de seră din UE au scăzut la cel mai redus nivel din ultimii 30 de ani - raport C.E.
Veste bună de la Comisia Europeană în privința planului privind atingerea neutralității climatice până în 2050! Anul trecut, emisiile de gaze cu efect de seră au scăzut cu 3,7% în UE față de 2018, în timp ce PIB-ul a avansat cu 1,5%, potrivit Raportului intermediar privind politicile climatice ale Uniunii, publicat luni de Executivul comunitar. În prezent, nivelul emisiilor este cu 24 % mai mic faţă de 1990. ”Uniunea Europeană dovedeşte că reducerea emisiilor este posibilă concomitent cu asigurarea creşterii economice”, a subliniat vicepreşedintele C.E., Frans Timmermans.
Marcel Boloș
Cele 4 obiective majore ale Planului Național de Redresare și Reziliență. Precizările ministrului Fondurilor Europene
Marcel Boloș a anunțat joi, la lansarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, că acesta are patru mari obiective majore, respectiv modernizarea şi dezvoltarea României, modernizarea şi dezvoltarea oraşelor, modernizarea şi dezvoltarea marilor servicii publice şi investiții masive în mediul de afaceri. Fondurile disponibile se ridică la 30,4 miliarde de euro. "Am elaborat, cred eu, cel mai complex document de dezvoltare strategică a României”, a adăugat ministrul Fondurilor Europene.
Ministrul Mediului ridică miza. „Amenzile pentru cei care ard deșeuri nu sunt suficiente. Confiscarea de bunuri a dat roade”
Ministrul Mediului ridică miza. „Amenzile pentru cei care ard deșeuri nu sunt suficiente. Confiscarea de bunuri a dat roade”
Ministrul mediului Mircea Fechet a declarat, într-o intervenție telefonică în emisunea „Legile Puterii”, că amenzile, chiar și de miliarde de lei, aplicate celor care depozitează și ard deșeuri nu au fost suficiente. Oficialul spune că metoda care a dat roade este cea a confiscării bunurilor acestora, în principal mașinile cu care transportă deșeurile.
Mircea Fechet
VIDEO - Noi razii lângă București pentru combaterea arderilor ilegale de deșeuri. Ministrul Mediului, prezent în teren
Sute de inspectori de la Garda Națională de Mediu, polițiști și jandarmi au descins, marți dimineață, în localitățile Răcari și Conțești, din județul Dâmbovița, unde se ard ilegal deșeuri. La acțiune participă și ministrul Mediului. Mircea Fechet a atras atenția că problema arderilor ilegale nu este doar una de mediu, ci și una socială, fiind implicate persoane defavorizate. ”Este un fenomen care nu se întâmplă în Europa civilizată și pe care va trebui să-l anihilăm cât de repede posibil”, a mai spus ministrul.
Organizațiile de mediu avertizează: Parlamentul e pe punctul de vota o inițiată antieuropeană privind extinderea zonelor protejate
Organizațiile de mediu avertizează: Parlamentul e pe punctul de a vota o inițiată antieuropeană privind extinderea zonelor protejate
Agent Green și  Greenpeace trag un semnal de alarmă și îi îndeamnă pe deputați să nu voteze opinia referitoare la Strategia UE în domeniul biodiversității pentru 2030, document ce va fi supus votului marți. Potrivit unui comunicat al celor două asociații, poziția adoptată de Legislativ nu este doar antieuropeană, ci și păguboasă, pentru că ar duce la pierderea unor finanțări importante.
Mircea Fechet Exclusiv
Sistem civilizat pentru colectarea deșeurilor, implementat, în curând, în România. Mircea Fechet declară război ”arderilor ilegale”
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat vineri seară, în emisiunea ”Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că sistemul ”garanție-depozit” va fi lansat în câteva zile. Sistemul presupune înapoierea la magazine a sticlelor și PET-urilor și primirea garanției de 50 de bani pentru fiecare recipient. Peste un sfert din deșeurile din țară sunt produse în București, atrage atenția ministrul.