Articolele din categoria MEDIU:

Amendați pentru că ardeau deșeuri electronice
Amendați pentru că ardeau deșeuri electronice. Ce voiau să obțină două persoane din Odorheiu Secuiesc
Ieri, în jurul prânzului, dispeceratul Poliției Locale din Odorheiu Secuiesc a fost informat telefonic despre faptul că, în zona Piatra Tărcii a fost observat ridicându-se fum negru dens. În urma apelului polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului, unde au constatat faptul că, două persoane ardeau deșeuri electronice pentru a obține cupru. Pentru contravenția săvârșită, cele două persoane au fost amendate de către polițistul local din cadrul Compartimentului Protecția Mediului, în baza Legii 211/2011 cu o amendă de 3000 lei, totodată fiind somați în vederea curățirii terenului afectat.
Președintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro
Județul Giurgiu va avea o nouă pădure. Președintele Klaus Iohannis, prezent la acțiunea de impădurire
România va avea o nouă pădure în județul Giurgiu, unde miercuri a început acțiunea de plantare pe o suprafață de peste 5.000 de metri pătrați. La eveniment a participat și Klaus Iohannis, care a subliniat importanța implicării fiecăruia dintre noi în combaterea schimbărilor climatice și necesitatea creării unor industrii nepoluante și inteligente. Prin campania ”O pădure cât o țară”, au fost plantați până în prezent 50 de milioane de puieți, a mai anunțat Președintele. 
Gunoi lăsat pe stradă, neridicat de firma Romprest în Secoturl 1 al Capitalei
Avocatul Poporului intervine în scandalul gunoiului din Sectorul 1 al Capitalei. „Mafia gunoaielor”, dezvăluită la Realitatea PLUS
Avocatul Poporului a anunțat marți că s-a autosesizat în legătură cu situaţia din Sectorul 1, unde gunoiul nu mai este ridicat de pe stradă de săptămâni întregi. Avocatul Poporului s-a autosesizat din 9 decembrie, la numai o zi după ce Realitatea PLUS a început o serie de dezvăluiri în legătură cu problemele firmei de salubritate Romprest, care trebuie să asigure curățenia în Sectorul 1.
Comisie pentru avizarea toaletelor în curțile școlilor, înființată de Ministerul Educației
Comisie pentru avizarea toaletelor în curțile școlilor. Câți membri va avea și cu se vor ocupa - DOCUMENT
Ministerul Educației a înființat o comisie care se va ocupa de emiterea avizelor pentru amplasarea toaletelor mobile de tip container în curțile școlilor. Membrii comisiei vor da avize primarilor care vor să cumpere astfel de containere din fonduri europene. Este vorba despre unitățile de învățământ care nu sunt racordate la rețeaua de apă potabilă și la cea de canalizare. 
Inundații și pene de curent la mai multe gospodării din județul Prahova
Inundații și pene de curent la mai multe gospodării din județul Prahova
Aproape 150 de gospodării din comuna prahoveană Drăgăneşti nu beneficiază, duminică după-amiază, de electricitate, iar mai multe subsoluri şi beciuri din alte trei localităţi au fost inundate în urma ploilor abundente. Conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, 149 de consumatori din Drăgăneşti sunt nealimentaţi cu energie electrică în contextul fenomenelor meteorologice. De asemenea, din cauza ploilor însemnate cantitativ, pompierii au intervenit cu motopompe la Măneciu, Plopeni şi Starchiojd pentru evacuarea apei din beciuri inundate şi dintr-un subsol de bloc, transmit jurnaliștii de la AGERPRES.
Cernobil, in patrimoniul UNESCO
Cernobîl ar putea să fie înscris în patrimoniul UNESCO. Cum speră Ucraina să realizeze acest lucru
Ucraina doreşte să includă zona de excludere Cernobîl, în care se află oraşul Pripiat din nord-vestul ţării, cu imobilele şi spaţiile sale de joacă abandonate, în patrimoniul mondial UNESCO, informează AFP. Pentru a le proteja de efectele trecerii timpului şi pentru a favoriza fluxurile de turişti, autorităţile de la Kiev doresc ca aceste vestigii, devenite martori ai celei mai grave catastrofe nucleare din istorie, să fie înscrise de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) pe lista patrimoniului mondial, conform AGERPRES.
Emisiile de bioxid de carbon au scăzut cu 7 la sută în 2020 din cauza pandemiei
Emisiile de dioxid de carbon au scăzut cu șapte procente în 2020 din cauza pandemiei
Emisiile de bioxid de carbon au scăzut cu 7 la sută în 2020 față de 2019, după ce aproape întreaga lume s-a aflat în carantină și supusă restricțiilor din cauza pandemiei COVID 19 începând cu luna martie, potrivit datelor de la Global Carbon Project. Grupul de oameni de știință care a alcătuit cercetarea publicată în 11 decembrie a calculat că omenirea va elibera anul acesta în atmosferă 34 de miliarde de metri cubi de gaze cu efect de seră, scriu jurnaliștii de la Europa Liberă.
Culisele statului paralel | Mafia gunoaielor din Sectorul 1. Un administrator ROMPREST face dezvăluiri din interiorul companiei
Culisele statului paralel | Mafia gunoaielor din Sectorul 1. Un administrator ROMPREST face dezvăluiri din interiorul companiei - VIDEO
Seria dezvăluirilor de la Realitatea Plus despre mafia gunoaielor din Capitală continuă. Viorel Tănase, unul dintre acționarii companiei ROMPREST, a vorbit despre neînțelegerile dintre cei care conduc compania și a prezentat situația ei financiară. Aflați, în exclusivitate la ”Culisele statului paralel”, detalii despre firmele care au primit zeci de milioane ca să stea degeaba.
România, în infringement pentru renovarea clădirilor și stocarea produselor petroliere
România, avertizată de Bruxelles cu infringement pentru renovarea clădirilor și stocarea produselor petroliere
Comisia Europeană anunță deschiderea formală a procedurilor de infringement în cazul României în domeniul energiei și climei, pentru că a întârziat trimiterea la Bruxelles a legislației privind renovarea energetică a clădirilor și a stocării produselor petroliere. Țara noastră mai are două luni la dispoziție pentru a nu fi declanșată efectiv procedura de infringement.