Sorin Cîmpeanu, despre diferențele între numărul cazurilor de infectare în școli: "Raportările ministerului nu sunt greșite. E posibil să avem cazuri de elevi care nu anunță" "Raportările Ministerul Educației nu sunt greșite (...) Mizez pe responsabilitatea fiecărui director de școală care raportează în mod corect", spune ministrul de resort, Sorin Cîmpeanu, comentând, astfel, diferențele majore între numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 din școli, anunțat de minister, și cel de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) București. Ministrul pune această situație pe seama faptului că este posibil să existe cazuri de infectare în rândul elevilor care să nu fie comunicate unității de învățământ, și care să fie știute doar de DSP.
Ce loc ocupă Bucureștiul în topul celor mai poluate orașe din lume Poluarea în România a atins cote alarmante, țara noastră fiind situată pe locul 15 în Europa la acest capitol. Nici capitala nu stă mai bine cu aerul, Bucureștiul fiind situat pe locul 51 într-un top mondial.
Furtunile de nisip au făcut PRĂPĂD în zona de nord a Chinei! 80 de dispăruți și mai multe victime O ceaţă groasă de culoare gălbuie a învăluit luni dimineaţa Beijingul, după ce capitala Chinei a fost lovită de o spectaculoasă furtună de nisip, care a accentuat poluarea antropică. Combinaţia celor două fenomene a produs un cocktail periculos pentru sănătate şi a redus vizibilitatea la câteva sute de metri. A fost cea mai mare furtună de nisip din ultimii zece ani în capitala Chinei. Cel puţin şase persoane au murit, iar peste 80 sunt date dispărute.
Galațiul rămâne în scenariul galben pentru încă 14 zile Municipiul Galați va rămâne în scenariul galben pentru încă 14 zile, după ce rata de infectare COVID-19 a ajuns la 2,29/1.000 de locuitori, în ultimele două săptămâni.
Misterul ”apei roșii” din lacul IOR a fost elucidat. Analizele arată prezența unei alge Apele Române au anunțat, vineri, că rezultatele de analiză ale apei lacului IOR din Capitală indică prezenţa unei alge roşii pe nume Crysococcus, care nu este de toxică.
IINIȚIATIVĂ. Bicicletele gratuite pentru drumuri prin oraș, la Reșița Reprezentanții primăriei din Reșița consideră că bicicleta este cel mai econom, nepoluant și sănătos mijloc de transport. Așa încât au repus în funcțiune sistemul de închiriere gratuită al acestora.
RISC însemnat de avalanșă din cauza ninsorilor - UNDE sunt cele mai periculoase zone Meteorologii avertizează că, în următoarele zile, riscul de avalanșă este foarte ridicat în munții Bucegi și Făgăraș, din cauza ninsorilor.
Zece ani de la DEZASTRUL de la Fukushima! Cea mai mare CATASTROFĂ a Japoniei după Hiroshima Aproximativ 20.000 de oameni au murit, acum zece ani, când valuri uriașe au fost declanșate de un cutremur cu magnitudinea de 9 și de un tsunami. Accidentul de la Fukushima, din 11 martie 2011, a condus la eliberarea unor emisii radioactive semnificative în aer, apă şi sol în regiunea centralei nucleare, situată la 220 km nord-est de capitala Tokyo.
Nouă state membre UE au pus gând rău autoturismelor pe benzină și motorină Conduse de Danemarca şi Olanda, ţările au trimis CE o scrisoare cerând politici ambiţioase la nivelul UE pentru a limita emisiile de gaze din sectorul transporturilor. Printre aceste politici se află stabilirea unei date pentru interzicerea vânzărilor de maşini şi camionete noi echipate cu motoare diesel sau pe benzină.
VIDEO O căprioară - VEDETĂ pe Valea Arieșului. Cum așteaptă turiștii O căprioară a fost filmată în zona munților Apuseni în timp ce mănâncă de la turiștii care tranzitează zona. Căprioara îi aşteaptă pe şoferi în apropierea drumului naţional și se lasă mângâiată și chiar îmbrățișată de cei care opresc mașina special pentru ea.
Animale rare, puse în bătaia puștii - decizie controversată a Ministerului Mediului. Activiștii acuză INTERESE ASCUNSE Două animale rare, reprezentative pentru fauna României, au fost trecute pe lista fiarelor periculoase pentru oameni. Este vorba despre râs și pisica sălbatică, vietăți extrem de retrase despre care nu se cunoaște să fi atacat omul. În spatele deciziei, spun activiștii de mediu, se ascunde intenția de a pune animalele în bătaia puștii pentru vânătoarea de trofee, relatează Realitatea Plus.
CUTREMUR de 3,9 grade, luni dimineața, în România Un cutremur de 3,9 grade s-a produs, luni dimineața, în România.
Photo BOMBĂ ecologică în IOR! Lacul din parcul bucureștean, colorat în roșu de câteva săptămâni Lacul din parcul bucureștean IOR a ajuns o bombă biologică. Apa s-a colorat în roșu de mai bine de trei săptămâni, iar activiștii de mediu spun că una dintre cauze ar fi deversarea fecalelor în lac. În același timp, cercetări sunt făcute și de către Garda de Mediu, care spune că a identificat un posibil poluator, însă vor continua cercetările.
Două cutremure în România, în această dimineață. În ce zonă seismică s-au înregistrat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat două seisme, care s-au produs în Zona Vrancea, în dimineața zilei de duminică. Aceste cutremure au avut magnitudini de 3 și 4.
Mai multe cutremure au ZGUDUIT Islanda! Câte seisme s-au produs în sud-vestul acestei țări în ultimele zece zile Sud-vestul Islandei a fost zguduit de o serie de cutremure puternice. Mai mult de 20.000 de seisme de diferite intensităţi au fost înregistrate în ultimele zece zile. Activitatea seismică în Peninsula Reykjanes se pare că este cauzată de mişcarea magmei în subteran.
Sturion URIAȘ, de 140 kg și lung de 2,5 metri, descoperit într-o căruță Doi tulceni sunt cercetați de polițiștii de frontieră după ce au fost prinși cand transportau într-o căruță un sturion de 140 kilograme.
Risipa alimentară - efect DEVASTATOR asupra mediului. Aproape un miliard de tone de alimente, aruncate anual - raport ONU Omenirea își face rău singură. Aceasta este concluzia unui nou studiu publicat joi de Organizaţia Naţiunilor Unite, conform căruia o cantitate estimată la 931 milioane de tone de alimente ajunge, anual, în coşurile de gunoi ale gospodăriilor, retailerilor şi restaurantelor. Este vorba despre 17% din totalul alimentelor puse la dispoziţia consumatorilor în 2019.
PEDEAPSA URIAȘĂ primită de 4 bărbați prinși la furat de GHIOCEI Patru persoane din judeţul Iaşi vor primi sancţiuni de câte 10.000 de lei după ce au fost prinse în timp ce rupeau ghiocei protejaţi de lege din zona Parcului Naţional Munţii Măcinului.
AMENDĂ record pentru poluarea cu ape de mină în județul Maramureș! Ce râuri au fost afectate Inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Someş-Tisa au sancţionat o societate cu amendă contravenţională în valoare de 120.000 de lei, pentru poluarea cu ape de mină a trei cursuri de apă din judeţul Maramureş. Poluarea accidentală a fost oprită, însă rămâne deschisă problematica impactului minier istoric asupra cursurilor de apă.
Cutremur de magnitudine însemnată, miercuri dimineața, în România Un cutremur de magnitudine însemnată s-a produs, miercuri, în zona seismică Vrancea, județul Buzău.
Încă o "tradiție" sancționată. Arderea vegetației uscate și a resturilor, interzisă și amendată de Garda de Mediu Autoritățile de mediu avertizează că tradiția arderii frunzelor și a resturilor adunate în urma curățeniei de primăvară a devenit infracțiune și este sancționată cu amenzi. Actul normativ care impune restricția a intrat în vigoare luna trecută și interzice arderile pentru că sunt poluante.
Exclusiv Ministrul Mediului, la "Legile Puterii": Mulți vor face pușcărie după dezastrul ecologic din localitatea Smârdan Ministrul Mediului, Tanczos Barna, susține că în urma dezastrului ecologic din comuna tulceană Smârdan va urma o serie de destituiri și condamări penale. Invitat la "Legile Puterii" de la Realitatea Plus, ministrul a precizat că modul în care autoritățile au ascuns ani la rând existența unui cimitir ilegal de animale este nu numai inadmisibil, dar și incredibil.
O nouă taxă pentru români, menită să reducă poluarea. Cât vom plăti pentru ambalajele unor produse O nouă taxă ar putea fi introdusă pentru români. Este vorba despre taxa pentru ambalajele din plastic, aluminiu și sticlă, potrivit Realitatea Plus.
România s-a cutremurat sâmbătă seara - Ce magnitudine a avut și UNDE a fost simțit seismul Un cutremur de magnitudine medie s-a produs în seara de sâmbătă în România.
VIDEO Scandal pe tema dublării alocațiilor în Parlament. Raluca Turcan acuză PSD de manipulare Bugetul Ministerului Muncii a fost adoptat sâmbătă de comisiile de specialitate din Parlament fără niciun amendament depus de PSD. Unul dintre acestea prevedea și dublarea alocațiilor. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, i-a acuzat pe social-democrați de manipulare și a precizat că impactul bugetar al majorării alocațiilor decise de Guvern este de 9,8 miliarde de lei.
Guvernul pregătește introducerea unei taxe petru deșeurile de plastic Tanczos Barna, ministrul Mediului, spune că în România este nevoie de o nouă taxă aplicată pentru deșeurile de plastic. Oficialul susține că nu stăm bine deloc la colectarea selectivă a deșeurilor, motiv pentru este necesară această taxare.
Marcel Ciolacu, discuții cu reprezentanții ONG-urilor de mediu. Cum va susține PSD în Parlament ariile naturale protejate urbane Preşedintele Partidului Social-Democrat, Marcel Ciolacu, a avut, joi, o întâlnire cu reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale din domeniul protecţiei mediului, în cadrul căreia s-a discutat despre proiectele legislative pe care parlamentarii şi primarii PSD le pot susţine în contextul "GreenDeal" şi al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Discuţia a avut loc în contextul reorientării PSD înspre o relaţie de dialog şi colaborare cu organizaţiile neguvernamentale, se arată într-un comunicat remis de PSD.
Alertă pe un lac din România: mii de PEȘTI au ieșit la mal Imagini neobişnuite pe Lacul Siutghiol. Peștii au ieşit la mal, iar situația a alertat autoritățile.
Problema urșilor bruni din România - subiect pe agenda Parlamentului European Comisia pentru petiții a Parlamentului European a luat, miercuri, în discuție trei petiții despre gestionarea ursului brun în România, a anunțat europarlamentarului UDMR, Vincze Lorant. Acesta a susținut accelerarea găsirii unei soluții pentru protejarea în continuare a ursului brun, dar și a vieților pierdute și a pagubelor de milioane de euro.
Aer irespirabil în Capitală. Nivel ridicat de poluare Bucureștenii se sufocă din cauza poluării. O nouă depăşire a limitelor de poluare a fost semnalată de o platformă independentă pentru măsurarea calității aerului din Capitală.