Articolele din categoria MEDIU:

Decizie controversată a Ministerului Mediului
Animale rare, puse în bătaia puștii - decizie controversată a Ministerului Mediului. Activiștii acuză INTERESE ASCUNSE
Două animale rare, reprezentative pentru fauna României, au fost trecute pe lista fiarelor periculoase pentru oameni. Este vorba despre râs și pisica sălbatică, vietăți extrem de retrase despre care nu se cunoaște să fi atacat omul. În spatele deciziei, spun activiștii de mediu, se ascunde intenția de a pune animalele în bătaia puștii pentru vânătoarea de trofee, relatează Realitatea Plus.  
Risipa alimentară, o problemă globală
Risipa alimentară - efect DEVASTATOR asupra mediului. Aproape un miliard de tone de alimente, aruncate anual - raport ONU
Omenirea își face rău singură. Aceasta este concluzia unui nou studiu publicat joi de Organizaţia Naţiunilor Unite, conform căruia o cantitate estimată la 931 milioane de tone de alimente ajunge, anual, în coşurile de gunoi ale gospodăriilor, retailerilor şi restaurantelor. Este vorba despre 17% din totalul alimentelor puse la dispoziţia consumatorilor în 2019.
Rămășite dezgropate ale oilor din naufragiul de la Midia Exclusiv
Ministrul Mediului, la "Legile Puterii": Mulți vor face pușcărie după dezastrul ecologic din localitatea Smârdan
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, susține că în urma dezastrului ecologic din comuna tulceană Smârdan va urma o serie de destituiri și condamări penale. Invitat la "Legile Puterii" de la Realitatea Plus, ministrul a precizat că modul în care autoritățile au ascuns ani la rând existența unui cimitir ilegal de animale este nu numai inadmisibil, dar și incredibil.
Marcel Ciolacu/cont oficial de Facebook
Marcel Ciolacu, discuții cu reprezentanții ONG-urilor de mediu. Cum va susține PSD în Parlament ariile naturale protejate urbane
Preşedintele Partidului Social-Democrat, Marcel Ciolacu, a avut, joi, o întâlnire cu reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale din domeniul protecţiei mediului, în cadrul căreia s-a discutat despre proiectele legislative pe care parlamentarii şi primarii PSD le pot susţine în contextul "GreenDeal" şi al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Discuţia a avut loc în contextul reorientării PSD înspre o relaţie de dialog şi colaborare cu organizaţiile neguvernamentale, se arată într-un comunicat remis de PSD.
Ursi ademeninti de turisti Video
Urșii înfometați, ademeniți de turiștii iresponsabili. Avertismentul autorităților
Urșii coboară din ce în ce mai des din pădure în căutare de hrană. O parte de vină o au și turiștii care ademenesc animalele cu resturi aruncate din mașină. Pe un drum din stațiunea Balvanyos, Covasna, şoferii au tras pe dreapta ca să hrănească și să filmeze urșii. Asta în ciuda avertismentelor autorităților care au cerut în repetate rânduri turiștilor să nu mai dea de mâncare animalelor sălbatice.
Parcul natural Văcărești
Parcul Văcăreşti ar putea trece în administrarea Primăriei Capitalei
Primarul general al Capitalei ar putea fi împuternicit să depună, în numele municipalităţii, dosarul de candidatură pentru preluarea în administrare a ariei naturale protejate Parcul Natural Văcăreşti. Un proiect în acest sens urmează să fie dezbătut în şedinţa de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). În prezent, parcul se află în administrarea Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, instituţie publică centrală aflată în subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.