Articolele din categoria MEDIU:

”Ora pământului” 2021
”Ora pământului 2021”. Palatul Cotroceni, Parlamentul și mai multe instituții publice sting lumina sâmbătă seară
Iluminatul interior şi exterior al Palatului Cotroceni va fi întrerupt, sâmbătă seara, timp de o oră, cu ocazia "Orei Pământului". ”Stingerea pentru o oră a luminilor este un gest simbolic anual, dar protejarea Planetei este o responsabilitate zilnică a fiecăruia dintre noi”, a transmis Administrația Prezidențială. Anunțuri similare au fost făcute și de alte instituții publice.
Florin Citu/foto: pagina oficiala de Facebook
Florin Cîțu: „Provocarea pentru acest guvern este să creștem gradul de împădurire în România peste media europeană”
Premierul României a participat, miercuri, alături de președintele Klaus Iohannis, la o acțiune de împădurire, ce s-a desfășurat la Dăbuleni, în județul Dolj. Florin Cîțu spune că România are doar 30% din suprafața totală împădurită și că își dorește să crească acest procent peste media europeană, care acum este de 38%. Mesajul prim-ministrului a fost postat pe pagina oficială de Facebook.
Scufundări faleza Cazinoului din Constanța
DEZASTRU arheologic la Constanța. Cum riscă România să piardă 1 milion de euro din cauza unui arheolog incompetent
Cazinoul (și faleza lui), cea mai reprezentativă imagine a Constanței. O construcție monument istoric, așezată pe locul în care cu două mii de ani în urmă era un port antic de seamă, este mândria Constanței. Doi dintre arheologii Muzeului de Arheologie Constanța au dat undă verde, în iunie 2020, apariției de construcții peste vestigiile antice de sub mare, de lângă Cazino. Aceiași arheologi au început să dea vina acum pe pe Ministerul Culturii, pe DNA, pe Armata Română ca să-și acopere defectuoasa cercetare din teren. Cei doi au făcut un raport care poate duce la distrugerea vestigiilor antice.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu, despre diferențele între numărul cazurilor de infectare în școli: "Raportările ministerului nu sunt greșite. E posibil să avem cazuri de elevi care nu anunță"
 "Raportările Ministerul Educației nu sunt greșite (...) Mizez pe responsabilitatea fiecărui director de școală care raportează în mod corect", spune ministrul de resort, Sorin Cîmpeanu, comentând, astfel, diferențele majore între numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 din școli, anunțat de minister, și cel de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) București. Ministrul pune această situație pe seama faptului că este posibil să existe cazuri de infectare în rândul elevilor care să nu fie comunicate unității de învățământ, și care să fie știute doar de DSP.
Furtuni de nisip in China/sursa foto: pixabay
Furtunile de nisip au făcut PRĂPĂD în zona de nord a Chinei! 80 de dispăruți și mai multe victime
O ceaţă groasă de culoare gălbuie a învăluit luni dimineaţa Beijingul, după ce capitala Chinei a fost lovită de o spectaculoasă furtună de nisip, care a accentuat poluarea antropică. Combinaţia celor două fenomene a produs un cocktail periculos pentru sănătate şi a redus vizibilitatea la câteva sute de metri. A fost cea mai mare furtună de nisip din ultimii zece ani în capitala Chinei. Cel puţin şase persoane au murit, iar peste 80 sunt date dispărute.