"Am participat ieri la o întâlnire tehnică între reprezentanții Comisiei Europene și reprezentanții autorităților române, pe tema celor două proceduri de infringement care vizează poluarea aerului din București.
Din partea autorităților naționale au participat reprezentanți de la Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Mediului, Agenția Naţională pentru Protecția Mediului și Garda de Mediu.
Mulțumesc colegei Stefania Simion care s-a ocupat de întâlnirea de ieri, în special a sintetizat conținutul prezentat Comisiei Europene.
Am prezentat principalele măsuri pe care le-am luat și pe care le vom lua pe termen scurt și mediu, pentru rezolvarea problemelor de poluare a aerului din București", se arată în mesajul lui Nicușor Dan de pe contul de Facebook.
Edilul atrage atenția asupra faptului că, până la realizarea planului de măsuri, respectiv până în iunie 2022, Primăria Capitalei a realizat sau este în curs de realizare a următoarelor "măsuri tranzitorii":
- achiziția de 100 tramvaie (pentru care tocmai s-a semnat contractul), 100 autobuze electrice, 100 troleibuze
- suspendarea PUZ-urilor de sector, prin care dispăreau sute de hectare de spațiu verde
- realizarea a 40 de kilometri de bandă unică pentru transportul de suprafață
- controlul salubrizării străzilor
- controlul șantierelor de construcții.
Pe termen mediu, prin PNRR, Primăria Capitalei își propune să planteze sute de hectare de spațiu verde și să realizeze metroul de suprafață, mai spune Nicușor Dan.