Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Centrala Zaporojie, Ucraina/Foto: Profimedia
Război în Ucraina, ziua 176: Întrevedere CRUCIALĂ la Kiev. Zelenski: Armata rusă, să se retragă "cât mai curând posibil" de pe teritoriul centralei de la Zaporojie - LIVE TEXT
Secretarul general al ONU Antonio Guterres se află încă în Ucraina pentru întâlnirea de astăzi, 18 august, de la Kiev cu Volodimir Zelenski și Ercep Erdogan. Întrevederea are loc într-un context extrem de delicat, având în vedere îngrijorările crescute cauzate de bombardamentele repetate din zona centralei nucleare de la Zporojie, cea mai mare din Europa. Centrala nucleară a fost capturată de Rusia după ce armata sa a invadat țara vecină. 
Soldat ucrainean /Profimedia
Consilier-cheie al lui Zelenski, anunț DECISIV: Ucraina a început o contraofensivă menită să creeze HAOS în rândul forțelor rusești
Deși se află în război de 175 de zile, respectiv de mai bine de șase luni, Ucraina nu renunță să lupte. Din contră, potrivit celor mai recente declarații făcute de un consilier-cheie al președintelui Volodimir Zelenski, țara este angajată într-o contraofensivă menită să creeze „haos în cadrul forțelor rusești prin lovirea liniilor de aprovizionare ale invadatorilor în adâncimea teritoriilor ocupate".
Centrala nucleară Zaporojie
Război în Ucraina, ziua 173: ALERTĂ MAXIMĂ în Europa: Zaporojie se află, în continuare, în bătaia focului! Retragerea trupelor rusești, cerută de peste 40 de țări - LIVE TEXT
Ucraina a ajuns astăzi în cea de-a 173 zi de la debutul invaziei ruse. În prezent, întreaga atenție este îndreptată către centrala nucleară de la Zaporojie care este, totodată, și cea mai mare din Europa, aflată în bătaia focului ca urmare a bombardamentelor rusești. Pericolul repetării scenariului Cernobîl, dar la o dimenisune mult mai mare, ține statele lumii cu ochii ațintiți asupra regiunii Zaporojie și cere un răspuns mult mai ferm împotriva Rusiei, spun autoritățile de la Kiev.
Santorini, Grecia - imagine de arhivă
ATENȚIONARE DE CĂLĂTORIE pentru Grecia! MAE: Sunt așteptate precipitații abundente, grindină și vijelii
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află ori care intenționează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul Național de Meteorologie (EMY) a emis o avertizare meteo de fenomene extreme, care se vor înregistra în perioada 12-15 august 2022, în special în regiunile din centrul, nordul și vestul Republicii Elene, relatează MAE, într-un comunicat de presă.
DIICOT
DIICOT: Şase cetăţeni români şi moldoveni, trimişi în judecată într-un dosar privind producerea ilegală de ţigarete
Prin rechizitoriul din data de 10.08.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 6 inculpaţi (5 în stare de arest preventiv și unul sub control judiciar, 3 cetățeni români, 2 cetățeni moldoveni și un cetățean cu dublă cetățenie, româno - moldoveană), pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, concurență neloială, producerea de produse accizabile și deținerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile, informează DIICOT, într-un comunicat.
Jandarmerie - imagine de arhivă
Ciocnire între două clanuri, în plină stradă, în cartierul Andronache din Capitală! Intervenție în forță a jandarmilor și poliției
 A fost alertă maximă în sectorul 2 al Capitalei. Două familii din clanul unui temut interlop din zonă s-au încăierat și a fost nevoie de intervenția polițiștilor și jandarmilor pentru a domoli spiritele. Conflictul ar fi pornit de la o moștenire. Forțele de ordine au împânzit strada pe care a avut loc scandalul și 10 persoane implicate au fost duse la secția de poliție pentru audieri. 
Daniel Cadariu/ Foto: Facebook
Daniel Cadariu: Situaţia resurselor umane din Romania, o provocare privind conectarea sistemului educaţional cu piaţa muncii.
Situația resurselor umane din Romania reprezintă în primul rând o provocare privind conectarea sistemului educațional cu piața muncii, susține Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu. Ministrul subliniază, astfel, că , pentru a putea avea o mai bună conexiune între necesarul calificat de resurse umane și dobândirea competențelor, este nevoie de o mai mare atenție privind formarea profesorilor. 
Ryanair - imagine de arhivă
Atenționarea de călătorie pentru Spania, remisă de MAE. Însoțitorii de zbor ai companiei RYANAIR și-au prelungit greva
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească înspre și dinspre Regatul Spaniei, pe cale aeriană, că mai multe organizații sindicale au anunțat prelungirea grevei însoțitorilor de zbor ai companiei aeriene RYANAIR, în fiecare săptămână, de luni până joi, începând cu 8 august 2022 și până pe 7 ianuarie 2023, la cele 10 aeroporturi de pe care compania operează, situate în Madrid, Malaga, Barcelona, Alicante, Sevilla, Palma de Mallorca, Valencia, Girona, Santiago de Compostela și Ibiza. În acest context, pot exista blocaje majore ale curselor aeriene operate de compania vizată, informează MAE, într-un comunicat de presă. 
Apă
Rezervele de apă, în continuă scădere! Debitul Dunării, sub media multianuală a lunii iulie: acces RESTRICȚIONAT în 274 localități din 18 județe
274 de localități din 18 județe funcționează, în prezent, în regim restricționat ca urmare a secetei extreme cu care se confruntă România în momentul de față. Cele mai multe localități sunt în județele din zona Moldovei. Debitul Dunării la intrarea în țară a fost în jurul valorii de 1900 mc/s, fiind sub media multianuală a lunii iulie, respectiv de (5350 mc/s). În context, Administrația Națională „Apele Române” (ANAR) a lansat un nou apel la populație în ceea ce privește economisirea apei. 
Berlin, noaptea - imagine de arhivă
Criza energetică duce la MĂSURI DRASTICE: Berlinul va fi oprit iluminatul mai multor monumente în cursul nopţii
Guvernele lumii iau măsuri drastice pentru a face față vremurilor tulburi pe care le traversăm ca urmare a războiului început de Rusia în Ucraina, și care datează de mai bine de cinci luni. Autoritățile din Germania, spre exemplu, au decis ca oraşul Berlin să oprească, în noaptea de miercuri spre joi, iluminatul mai multor monumente şi clădiri istorice pentru a se alătura efortului naţional care vizează economisirea de energie.