Imagini spectaculoase pe litoral. Stol de păsări flamingo pe Lacul Techirghiol - FOTO Imagini spectaculaose surpsinse joi pe lacul Techirghiol. Un grupe de 15 păsări flamingo a aterizat în zona, pentru a se hrăni și a bea apă. Potrivit biologillor, este vorba de o escală în timpul migrației.
Exclusiv Val hibernal de căldură cu caracter excepțional peste România - temperaturi de peste 20 de grade. Avertisment fără precedent al experților Un val de aer tropical care traversează țara noastră a adus temperaturi specifice unui început de vară, peste 20 de grade înregistrându-se în mai multe zone din țară, inclusiv în Capitală, deși suntem în toiul iernii. Nu este ceva neobișnuit, însă, atrag atenția experții.
Bill Gates, previziuni sumbre: CRIZA care amenință omenirea în 2023 Unul din cei mai bogați oameni ai lumii a făcut previziuni sumbre pentru anul 2023. Miliardarul Bill Gates trage un semnal de alarmă și spune că cea mai mare problemă cu care se confruntă lumea acum este foametea. Mai mult, acesta a vorbit și despre încălzirea globală care va avea efecte dezastruoase pe termen lung. Cofondatorul Microsoft a declarat, printre altele, că miliardarii ar putea fi ținuți sub control, dacă ar fi puși să plătească taxe mai mari.
Unde se ascund șerpii iarna? Atenție pe unde vă plimbați în sezonul rece Una dintre proprietățile distinctive ale șerpilor și, în general, ale reptilelor, este dependența temperaturii corpului de cea a aerului. Nu întâmplător li se spune vietăți cu "sânge rece". Dacă obișnuiți să faceți excursii în natură, în sezonul rece, este bine să știți unde v-ați putea întâlni cu un șarpe.
Senatorul Ioan Stan: PSD nu e de acord sub nicio formă cu privatizarea pădurilor și ca Romsilva să devină S.R.L. PSD transmite că nu e de acord cu privatizarea pădurilor și transformarea Romsilva într-o societate comercială, transformarea regiilor autonome fiind prevăzută în ordonanța adoptată de Guvern în ultima lună a anului trecut.
Petre Daea: „Dacă ai sapa în mână, apucă-te și treci la prășit, ca să ai porumb” Petre Daea - ministrul Agriculturii le transmite fermierilor care vor să acceseze bani de la Guvern să pună mâna pe sapă.
Vă amintiți sucurile Hellas din vremea lui Ceaușescu? Mai găsiți recipiente goale în Munții Bucegi - GALERIE FOTO Avertismentele privind pericolul pe termen lung pe care-l reprezintă rezidurile din plastic asupra naturii sunt pe deplin dovedite de situația din munții Bucegi. Pe diverse trasee montane se regăsesc și astăzi tot felul de ambalaje ale unor produse alimentare din anii '80 - '90. Activiștii de mediu au prezentat câteva mostre, pentru a trage un nou semnal de alarmă.
ONU recunoaște ce s-a întâmplat cu stratul de ozon după alerta de "gaură neagră" din 1980 ONU a anunțat că stratul de ozon se va reface aproape complet până în 2040, după alerta de "gaură neagră" lansată în 1980. Organizația precizează că acest lucru a fost posibil datorită acțiunilor luate de toate țările lumii, speriate de cel mai de temut pericol de mediu cu care s-a confruntat, până acum, omenirea
Producătorii de tutun, obligați să plătească pentru curățarea mucurilor de țigări de pe străzi și plaje Companiile producătoare de tutun vor trebui să plătească o taxă pentru a curăța mucurile de țigări de pe străzile și plajele din Spania, conform noilor reglementări de mediu.
Noul JAF care se pregătește: privatizarea pădurilor - Mafia lemnului lasă România fără resurse Austriecii nu renunță la jaful pădurilor. După ce ne-au umilit, aceștia continuă să ne ia resursele fără nicio jenă. Mai mult, privatizarea Romsilva este noul jaf care se pregătește. Prin această modificare legislativă, pădurile proprietate publică a statului sunt în pericol de a ajunge să fie administrate și exploatate de societăți pe acțiuni. Prin urmare, statul le va lista la bursă, iar marii operatori economici, interesați de pădurile statului și de lemnul românesc, vor deveni acționari principali. Un activist de mediu din Suceava a surprins mai multe camioane încărcate cu lemne pe care austriecii le iau din țara noastră și nu le declară în acte.
Avertismentul meteorologilor: Europa se încălzește. Temperatura medie este cu 1,2 grade mai mare față de acum 150 de ani Europa a avut în 2022 al doilea cel mai călduros an înregistrat vreodată, iar în 12 ţări au fost doborâte recordurile de temperatură. Mai mult, ultimii opt ani au fost cei mai fierbinţi opt ani consecutivi înregistraţi în lume, potrivit meteorologilor.
Ministrul Mediului nu vede criza lemnelor de foc: „S-a pus în vânzare mai mult lemn ca în 2021” Ministrul precizează că ”se găsesc lemne de foc pe piaţă” şi că în ultimele trei luni în România s-a vândut mai mult lemn decât în perioada similară a anului 2021.
Seceta pedologică extremă lovește Romania! Culturi agricole, în pericol din cauza lipsei de apă și a dăunătorilor - SEMNAL DE ALARMĂ Este cel mai cald început de ianuarie din istoria măsurătorilor meteo. În ultimii ani, România se confruntă cu o secetă pedologică extremă. Climatologii avertizează că zăpada va dispărea pe arii mari, iar acest lucru pune în pericol agricultura, solul, pădurile și apa. Nu doar pământul uscat pune în pericol culturile, dar și paraziții care se înmulțesc pentru că temperaturile sunt prea mari pentru această perioadă. Specialiștii avertizează că multe culturi încep să fie deja compromise.
România riscă să rămână fără zăpezi pe zone întregi – Agricultura, în pericol Este cel mai cald început de ianuarie din istoria măsurătorilor meteo. În ultimii ani, România se confruntă cu o secetă pedologică extremă. Climatologii avertizează că zăpada va dispărea pe arii mari, iar acest lucru pune în pericol agricultura, solul, pădurile și apa. Nu doar pământul uscat pune în pericol culturile, dar și paraziții care se înmulțesc pentru că temperaturile sunt prea mari pentru această perioadă. Specialiștii avertizează că multe culturi încep să fie deja compromise.
Cutremur în Vrancea, joi dimineața - anunțul INFP Un cutremur s-a produs, joi dimineața, în zona seismică Vrancea, județul Buzău.
Cutremur, joi dimineața, în România - activitate seismică intensă Un cutremur s-a produs, joi dimineața, în România.
Invazie de viespi asiatice în Europa - cât de periculoasă este înțepătura Este invazie de viespi asiatice în Europa, iar specialiștii spun că ele se pot răspândi foarte rapid. Insectele se hrănesc cu albine sau alte zburătoare.
Ministrul Mediului: România nu va deveni groapa de gunoi a Europei - Peste 3.000 de tone de deșeuri oprite la graniță, în 2022 Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că în acest an au fost oprite la graniță peste 3.000 de tone de deșeuri ce urmau să intre ilegal în România și a avertizat că țara noastră „nu va deveni groapa de gunoi a Europei”.
Sărbători fără POLUARE. Ce trebuie să economisim pentru a proteja mediul - SFATURI utile de la experți De sărbători, poluarea în marile orașe crește la cote alarmante. Fie din cauza emisiilor de noxe ori a risipei alimentare și plastice, specialiștii avertizează că românii fac multe greșeli care pun în pericol mediul înconjurător. O altă problemă este consumul mare de curent electric al instalațiilor festive.
"Ciclonul-bombă" amenință Crăciunul americanilor: temperaturi extrem de scăzute, cu valori care nu s-au mai înregistrat de zeci de ani Aproape 177 de milioane de americani - adică mai mult de jumătate din populaţia SUA - vor petrece weekendul de Crăciun sub incidenţa unor alerte de vreme extremă.
Peste 100 de delfini morți în Marea Neagră, probabil din cauza sonarelor rusești Peste 120 de delfini au murit în Marea Neagră, în zona Odessa, de la declanșarea invaziei rusești în Ucraina. Cauza cea mai probabilă, susțin experți de mediu de la Kiev, ar fi sonarele navelor rusești care patrulează marea.
Austria, afaceri și profituri uriașe din lemnul românesc - Amploarea defrișărilor este uriașă: 6 hectare de pădure dispar în fiecare oră Firmele austriece fac afaceri și profituri de miliarde de euro din industria lemnului tăiat ilegal din pădurile României. Amploarea defrișărilor ilegale, din ultimele trei decenii, este estimată la 270 de milioane de metri cubi. Potrivit activiștilor de mediu, în fiecare oră, în România dispar, aproximativ 6 hectare de pădure. Cu alte cuvinte, o suprafață împădurită cât 12 terenuri de fotbal este tăiată în fiecare oră.
Defrișări ilegale și crime teribile în pădurile din România - România Suverană, ora 18:00 Austria nu ne-a luat doar petrolul și gazele naturale! Ne ia și aerul! Austriecii taie pădurea românească la greu. În fiecare oră dispar 60.000 de metri pătrați de pădure.
Nu mai "încălzi" motorul mașinii iarna. Este total greșit Sunt multe zvonuri care s-au răspândit printre șoferi de-a lungul timpului, însă multe dintre acestea sunt doar legende. Unul dintre ele este cel legat de încălzirea motorului iarna, înainte de a porni la drum. Dar mai este valabilă această metodă?
România, gunoiul austriecilor. Transport cu deșeuri din Austria, oprit la vamă în Arad Trei transporturi cu deşeuri aduse din Austria, Germania şi Italia, în total 26 de tone, au fost întoarse de la frontieră de autorităţile din judeţele Arad şi Bihor, pentru că şoferii nu au putut prezenta toate documentele legale pentru a le introduce în ţară.
Alertă de viituri în 17 județe din țară - Zonele afectate de Codul galben emis de hidrologi Hidrologii au emis sâmbătă avertizări de Cod galben și portocaliu de viituri, valabile în 17 județe din țară, până luni la prânz.
Cutremur PUTERNIC în România, de magnitudine 4,4 - Au fost afectate mai multe țări - HARTA Cutremur puternic produs sâmbătă dimineață în România. Au fost afectate mai multe țări. Este al doilea seism de peste 4 grade magnitudine din luna decembrie.
Cutremur de 4,1 grade, vineri dimineața, în România Un cutremur de suprafață s-a produs, vineri dimineață, în România.
Cum explică cercetătorii creșterea poluării în anul 2020, în plină pandemie Cercetătorii au fost surprinşi de o creştere bruscă a concentraţiei de metan în atmosferă în 2020, în pofida măsurilor de izolare impuse din cauza pandemiei de COVID-19. Încetinirea activităţii economice a avut într-adevăr ca efect o scădere a emisiilor de metan legate de industria combustibililor fosili.
Bugetul „Rabla Pentru Electrocasnice” s-a epuizat. Cei 10 milioane de lei s-au terminat în 6 ore și jumătate! Succes fulminant al „Programului Rabla pentru Electrocasnice”. Sumele alocate pentru înlocuirea electrocasnicelor vechi s-au epuizat în doar 6 ore.