Articolele din categoria MEDIU:

Nicolae Ciucă - premierul României
România trebuie să înființeze peste 500 de centre pentru deșeurile periculoase prin PNRR - Anunțul premierului
România trebuie să înființeze peste 500 de centre pentru deșeurile periculoase în următorii trei ani. Pentru asta, țara noastră primește 83 de milioane de euro din PNRR. Tot în PNRR România s-a angajat să mărească suprafața de păduri de pe teritoriul țării. O parte din contracte au fost semnate chiar astăzi. La eveniment a participat și premierul Nicolae Ciucă. 
Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă Exclusiv
Seismolog INFP, după cutremurul puternic din Turcia: în România, noi trebuie să stăm liniștiți, nu are efect asupra noastră
Turcia a fost zguduită de un val de cutremure puternice. Primul seism care a dat alerta a fost de 5,9 pe Richter, iar cel de-al doilea de 4,7 a avut loc după 20 de minute. Al treilea cutremur puternic care îngrijorează specialiștii a avut loc după două ore cu o magnitudine de 5,2. În total, au fost peste 100 de replici. Acum, este alertă maximă în Turcia și s-au înregistrat numeroase accidente din cauza panicii care a cuprins toată zona. Zeci de persoane au suferit atacuri de panică. 
Două austriece au pus mâna ilegal pe masivul Retezat
Două austriece au pus mâna ilegal pe masivul Retezat - Retrocedări controversate pentru suprafețe uriașe de teren
Cazul retrocedării controversate a Masivului Retezat a luat sfârșit. După 13 ani de la începerea procesului, magistrații au decis, definitiv, că retrocedările unor suprafețe uriașe de teren din Retezat, către presupusele moștenitoare ale familiei Kendeffy, au fost făcute ilegal. Maria Kendeffy și fiica sa, ambele cetățene austriece, care nu au locuit niciodată în România, au obținut pe nedrept, în 2006, titluri de proprietate pentru peste 10 mii de hectare în masivul Retezat.
Schimbări climatice
România, lovită de un val de fenomene meteo extreme. Nucleul ciclonic lovește în plin - Meteorolog, semnal de alarmă
"Sub impactul încălzirii globale generalizate, fenomenele meteo extreme, respectiv valurile de caldură extremă, inundațiile, mega-incendiile și seceta prelungită, vor crește în intensitate, ceea ce va duce la un impact deosebit de mare asupra societății umane și a fiecăruia dintre noi", a avertizat, miercuri, într-o intervenție la Realitatea PLUS, profesorul universitar Mircea Duțu, președinte la Universitatea Ecologică și vicepreședinte al Comisiei de ecologie a Academiei Române. Expertul a făcut această declarație în condițiile în care schimbările climatice au un impact tot mai direct asupra vremii, iar efectele lor sunt din ce în ce mai vizibile. Chiar zilele acestea, un nucleu ciclonic din Marea Mediterană este de așteptat să ajungă deasupra României, iar furtunile fac deja ravagii în țări precum Croația, Serbia sau Italia, acolo unde este Cod ROȘU de vreme severă. 
Foto arhivă Exclusiv
CULISELE STATULUI PARALEL. Scandalul decontaminării autostrăzii: marea ȚEAPĂ pe bani grei
Deși postul TV Realitatea PLUS a tot prezentat cazul celor 100.000 de tone de pământ contaminat cu mercur pe care unii afaceriști iau bani degeaba, iar alții vor să-l decontamineze, deși nu au autorizații, ministrul Sorin Grindeanu pare să nu fie interesat de subiect. Ministerul Mediului și Administrația Fondului de Mediu Constanța tac mâlc, iar AFM Prahova spune că firma desemnată câștigătoare nu are absolut niciun fel de autorizație. Asta deși, în REPETATE rânduri, CNAIR a declarat că actele sunt în regulă. 
Audieri-bombă în MAFIA gunoaielor - Caracatița din Romprest, destructurată de DNA și DIICOT Video
Audieri-bombă în MAFIA gunoaielor: Personaj-cheie, chemat de procurori - Caracatița din Romprest, destructurată de DNA și DIICOT
Ancheta DIICOT cu acuzații la adresa mafiei gunoaielor din sectorul 1 ia amploare! Încă un personaj cheie din Romprest a fost chemat și audiat de procurori. Astăzi a fost rândul Alexandrei-Crenguța Catanea, director juridic în cadrul companiei de salubritate. Pe lista celor care au dat deja explicații sunt directorul general adjunct al Romprest, Bogdan Adimi, și avocatul firmei, Iancu Toader. Cele mai importante parchete din țară au intrat pe fir și fac cercetări față de un grup infracțional organizat care ar fi prejudiciat statul cu aproape 200 de milioane de euro.