Articolele din categoria MEDIU:

Noi depășiri ale cotelor de poluare a aerului în București
Poluare MASIVĂ în București, aerul este irespirabil. Senzorii din periferii sunt la ROȘU
Poluare masivă în București. Aerul a devenit toxic în ultimele ore, după ce mai mulți oameni de la periferia Capitalei au făcut focul în sobă cu mobilier și deșeuri ca să se încălzească. Oamenii recunosc că nu au altă soluție din cauza scumpirii curentului electric și a gazelor naturale. De asemenea, autoritățile trag un semnal de alarmă după incendiul violent de vineri de la depozitul de deșeuri din Chitila.
poluare București
AVERTISMENTUL specialiștilor: Europa se încălzește mai rapid decât restul planetei
Continentul european a înregistrat în ultimii 30 de ani o creștere a temperaturii aerului de două ori mai mare decât media planetei, adică 1,5 grade Celsius, respectiv 0,5 grade în fiecare deceniu. În acest context, Mircea Duțu, președintele Universității Ecologice București, a fost întrebat la Realitatea Plus cum se vor schimba temperaturile și cum va fi afectată agricultura de aceste modificări ale vremii.
Incendiu zona Chitila
Incendiu uriaș la marginea Bucureștiului, în zona Chitila. Coloană de fum s-a văzut de la mare distanță. S-a emis RO Alert - VIDEO
Un incendiu de proporții a izbucnit în zona unui depozit din zona localității Chitila, în apropierea șoselei de centură a Capitalei, la un depozit REMAT. Potrivit pompierilor și specialștilor de la Garda de Mediu au ars circa 40 de tone de materiale reciclabile de toate tipurile, iar coloana de fum negru a fost vizibilă chiar de la kilometri dinstanță. 
Iuliean Horneț, inventatorul care revoluționează producerea de energie electrică și termică
România a făcut primul pentru a deveni independentă energetic. Biomasa este recunoscută drept combustibil
România a făcut marți primul pas spre dobândirea independenței energetice. Parlamentarii din comisiile de specialitate au introdus biomasa în rândul combustibililor. Se încheie astfel primul episod din lupta pe care o duce de ani de zile inventatorul Iulian Horneț, cel care a inițiat mai multe sisteme pe bază de deșeuri care pot produce energie electrică și termică foarte ieftină.