Aprobare tacită: în stare de alertă sau urgență, notele la Evaluarea Națională și Bacalaureat, echivalate cu mediile Camera Deputaţilor a adoptat tacit, luni, un proiect de lege care prevede că, în situații precum starea de alertă și de urgență, Ministerul Educaţiei poate înlocui notele probelor de la Evaluarea naţională şi Bacalaureat cu echivalarea mediilor.
Doliu în lumea muzicii! Dirijorul Camil Marinescu a decedat la 55 de ani, din cauza coronavirusului Camil Marinescu, unul dintre cei mai cunoscuţi dirijori români, a decedat după ce s-a infectat cu Sars-Cov-2. Anunțul a fost făcut pe Facebook de fratele său, Ciprian Marinescu, care a precizat că dirijorul a fost testat pozitiv în urmă cu trei săptămâni.
Reîncepe programul "Teleșcoala". Pregătiri pentru Bacalaureatul de toamnă „Teleşcoala” revine cu sezonul 2 de pregătire pentru Bacalaureatul de toamnă. Elevii care vor susține cea de-a doua sesiune a examenului naţional vor avea parte de ajutor din partea profesorilor.
Număr record de înscrieri la admiterea de la Medicină în București și Iași Astăzi are loc examenul de admitere la facultatea de medicină, cu un numar record de candidați, peste 3.300. Din cauza epidemiei de COVID-19, pentru prima dată în istorie, acesta va avea loc în cel mai mare centru expozițional din țară. Cu excepţia celor 46 de olimpici care sunt declarați deja admiși, tinerii vor concura pentru ocuparea celor peste 1.100 de locuri finanțate de la bugetul de stat și 292 de locuri cu taxă scoase la concurs.
Monica Anisie: Cadrele didactice care au desfăşurat cursuri online vor fi evaluate până la 31 august Ministrul Educaţiei - Monica Anisie anunță modificarea fişelor cadrelor didactice pentru a include şi evaluarea orelor online desfășurate în perioada pandemiei. Ministrul Anisie a declarat că până la 31 august va avea loc evaluarea cadrelor didactice pentru felul în care au desfășurat orele online.
Cum au resimțit copiii închiderea școlilor în perioada pandemiei: plictiseală, oboseală, tristețe și furie. Apelul public făcut de Organizația ”Salvați copiii” Organizația ”Salvați Copiii România” a făcut un studiu despre efectele negative ale măsurilor luate în urma epidemiei de coronavirus asupra sănătății emoționale a copiilor, a siguranței lor online și a procesului educațional. Principala stare resimțită de cei mici în ultimele luni a fost plictiseala (47,5%), urmată de oboseală (32,7%), tristeţe (27,1%) şi furie (23,2%). Aproape jumătate dintre copii nu au acces la tabletă sau computer, iar peste 50% dintre cei care au participat la sondaj au identificat ca un risc major al acestei perioade dependența de internet. Organizația atrage atenția că toate acestea pot duce la ”un sentiment dramatic de marginalizare”.
Monica Anisie, despre scenariile luate în calcul pentru redeschiderea școlilor: ”Avem în vedere să reluăm cursurile în mod clasic” Ministrul Educației, Monica Anisiei, a declarat că prima variantă luată în calcul pentru începerea anului școlar la toamnă este revenirea elevilor în clase în sistem normal.
Nelu Tătaru: NU este necesară amânarea anului școlar, din cauza epidemiei de COVID-19. Care este SCENARIUL revenirii elevilor la cursuri Nelu Tătaru a anunțat, luni seară, că nu este necesară, în acest moment, amânarea începerii noului an școlar 2020-2021, din cauza epidemiei de coronavirus. Ministrul Sănătății a anunțat și ce scenarii are în vedere Guvernul pentru toamnă.
VIDEO Mesajul OMS pentru redeschiderea școlilor în pandemie COVID. Ce ar trebui să știe ministrul Educației Organizația Mondială a Sănătății (OMS) transmite un mesaj clar pentru toate statele lumii în perioada pandemiei de coronavirus: deschiderea școlilor se face numai dacă transmiterea comunitară este controlată și la un nivel scăzut.
Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, acuzat de plagiat, a pierdut dreptul de a coordona doctoranzi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, printr-o sentință definitivă, să îi retragă lui Florian Bodog titlul de profesor abilitat şi dreptul de a conduce doctorate.
Focar de COVID la o creșă din Piatra-Neamț Medicul de familie Cosma Veronica a anunțat DSP Neamț în data de 14.07 că o pacientă, angajată la creșa Dărmănești, s-a prezentat la consultație cu simptomatologie respiratorie-specifică Covid-19.
Sute de porții din programul "Cornul și laptele", aruncate într-un depozit Situație incredibilă în mai multe școli din țară. Deși copiii stau acasă din luna martie, programul "Cornul și laptele" a mers mai departe.
Ministrul Educației pregătește o ORDONANȚĂ. Profesorii nu vor mai putea refuza predarea online Ministrul Educației vrea să se asigure că toți profesorii vor fi dispuși să predea online din toamnă, în cazul în care pandemia va ține elevii acasă în septembrie. Ca atare, pregăteşte o modificare legislativă prin care aceştia să nu mai refuze predarea digitală, aşa cum s-a întâmplat în unele zone.
Anisie: Termenul limită în care tabletele vor ajunge la elevi - 10 septembrie. Cele trei scenarii privind anul școlar 2020-2021 Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat, astăzi, cu prilejul unei dezbateri online organizate de Fundaţia World Vision, că termenul în care cele 250.000 de tablete şi laptopuri vor ajunge la elevii care nu au acces la tehnologia necesară desfăşurării orelor online este 10 septembrie.
Victor Ponta, alias „Dottore”, rămâne fără titlul de Doctor după ce instanța a decis că A PLAGIAT Decizie definitivă pentru Victor Ponta! După opt ani de la acuzațiile de plagiat, fostul premier a rămas fără titlul de doctor în Drept. Acesta a pierdut procesul cu Ministerul Educației. Ponta contestase în instanță decizia prin care în 2016 ministerul îi retrăsese titlul pentru că și-a plagiat teza de doctorat.
Cum va fi școala din toamnă? Care este „cel mai bun scenariu” promis de ministrul Educației Monica Anisie susține că situația actuală nu permite aducerea în clase a elevilor. Ministrul Educației promite că pentu toamnă vor fi luate în calcul toate scenariile, inclusiv cel al învățământului desfășurat exclusiv în online. Care sunt cele două scenarii: „cel mai bun” și „cel mai rău”, anunțate de Monica Anisie?
Raluca Turcan - Ce se întâmplă cu școala din toamnă: "Predarea online trebuie să devină o obișnuință" Raluca Turcan a vorbit despre situatia dificila prin care trece Romania in aceasta perioada. Inceperea cursurilor in toamna sta sub semnul intrebarii astfel utilizarea cursurilor online ar putea sa devina o practica obisnuita.
8.570 de elevi nu au fost repartizaţi la liceu pentru că nu au completat suficiente opţiuni Ministerul Educaţiei și Cercetării a publicat vineri rezultatele repartizării la liceu a absolvenţilor clasei a VIII-a. MEC anunță că, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal, 8.570 de elevi nu au fost repartizaţi
Oana Pellea: Respectă normele indicate de specialiști. DE CE NU AI FACE ASTA??? Actrița Oana Pellea face un nou apel la respectarea sfaturilor specialiștilor și a normelor primare de igienă. Oamenii responsabili suferă din cauza ticăloșilor, proștilor, iresponsabililor care cred că le știu pe toate, a scris marea artistă.
Gabriela Firea îi răspunde lui Nicușor Dan. Grădinițele și creșele sunt răspunderea primăriilor de sector Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, după ce deputatul independent Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a acuzat-o că nu a deschis nicio grădiniţă nouă, că aceste atribuţii sunt la sectoare şi că Municipalitatea se ocupă doar de creşterea numărului de locuri în creşele şi grădiniţele sociale.
Nicușor Dan: „Dezvoltare urbană nu înseamnă să construiești blocuri” Candidatul Dreptei la Primăria Capitalei a susținut o conferință de presă în Sectorul 4 din București. Tema dezbătută a fost problema grădinițelor și creșelor.
Panică în rândul studenților străini din SUA! Sunt obligați să plece din țară în cazul mutării cursurilor online Statele Unite nu vor permite studenților străini să rămână în țară pentru semestrul de toamnă, dacă toate cursurile lor vor avea loc online. Hotărârea americanilor a surprins și panicat studenții.
COVID-19: Aproape 100 de români, infectați în Austria. Ce transmite MAE 99 de cetățeni români din Linz au fost confirmați cu noul coronavirus, anunță Ministerul Afacerilor Externe. Niciunul dintre aceștia nu a fost spitalizat.
Școala Neamțu: Curs despre "Demența digitală", cu Dr. Sorin Mihalache. Ce loc rămâne pentru intimitate, natură și cultură într-o lume obsedată de emoticoane și likes? Tehnologia a invadat brusc viața românilor ieșiți din izolarea comunistă și din autarhia comunităților tradiționale, arhaice, sătești. Pe lângă spectaculoasa creștere a productivității economice, Internetul și telefonia mobilă au degradat vizibil circuitele atenției cognitive și calitatea interacțiunii umane, afectînd puternic relația între soți sau parteneri, între părinți, copii și bunici.
Fiica procurorului-șef DNA, notă maximă la Bacalaureat, după contestație. Ce notă luase inițial Fiica procurorului-șef DNA, notă maximă la Bacalaureat după contestație. La proba de la Limba și Literatura Română, Ruxandra Bologa a avut surpriza să afle că a fost notată cu 7,45. Însă, după recorectare, a primit nota 10.
Bacalaureat 2020, sesiunea specială. Peste 140 de elevi sunt așteptați la examene Începe sesiunea speciala a Bacalaureatului 2020. La etapa specială a examenului de Bacalaureat s-au înscris 141 de absolvenți ai clasei a XII-a, conform situației centralizate transmise de Ministerul Educației și Cercetării. Luni, 6 iulie, este programată proba scrisă la limba română, marți, 7 iulie, proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie, proba la alegere.
Bacalaureat 2020. Rata de promovare a crescut la aproape 65% după contestații Rata de promovare finală la Bacalaureat 2020 a crescut la aproape 65% după contestații, a anunțat Ministerul Educației. Care a fost rata de promovare la Bacalaureat în ultimii 16 ani?
Bacalaureat 2020. Au fost publicate rezultatele finale Bac 2020, după contestații - Verifică nota Un număr de 62.790 de contestaţii au fost depuse la sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat.
Școlile ar putea rămâne închise și la toamnă. Guvernul ia în calcul varianta cursurilor ONLINE Guvernul ia în considerare posibilitatea ca școlile să rămână închise și la toamnă. Anunțul a fost făcut de premierul României, Ludovic Orban.
Hărțuirea, amenințarea și urmărirea online, în categoria violenței domestice. Legea „cyberbullying”, promulgată de președintele Iohannis Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea prin care violenţa cibernetică a fost inclusă în categoria violenţei domestice.