Articolele din categoria EDUCAŢIE:

551,4 milioane de lei pentru Ministerul Educației la rectificarea bugetară. Care sunt prioritățile
551,4 milioane de lei pentru Ministerul Educației la rectificarea bugetară. Care sunt prioritățile
Executivul a aprobat vineri Ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetară, în urma căreia Ministerului Educaţiei şi Cercetării i-a fost alocată suma de 551,4 milioane de lei, banii urmând a fi destinaţi, "cu prioritate", achiziţiei de echipamente electronice pentru elevi şi cadre didactice, în vederea participării la activităţi de e-learning, precum şi pentru lucrări de execuţie şi proiectare a 59 de grădiniţe.
coronavirus Foto: Pixabay.com
Răsturnare de situație în cazul deschiderii școlilor din București! INSP: Scenariul „verde” NU poate fi aplicat
Prezența efectivă a elevilor în sălile de clasă în București, începând cu 14 septembrie, este incertă în acest moment. În timp ce ultimele anunțuri ale guvernanților și Președinției dădeau ca sigură începerea noului an școlar cu prezența fizică a elevilor în școlile din Capitală, reprezentanții Sănătății publice exclud din start acest scenariu. INSP a anunțat miercuri că cel mai sigur scenariu pentru București, deocamdată, este cel „galben”.
Ministerul Sănătății se degrevează de orice RESPONSABILITATE: Părintii vor face triajul epidemiologic acasă
Ministerul Sănătății se degrevează de orice RESPONSABILITATE: Părintii vor face triajul epidemiologic acasă
Ministerul Sănătății (MS) renunță la procedura prin care copiilor li s-ar fi luat temperatura înaintea începerii orelor, din toamnă. Astfel, școala va începe fără triaj epidemiologic, deoarece procedura durează și provoacă înghesuială la ușa școlii, după cum a explicat secretarul de stat Dragoș Garofil, la dezbaterea despre începutul anului școlar organizată de Senat. Mai mult decât atât, procedura va intra din toamnă în atribuția părinților, care vor trebui să le ia temperatura copiilor înainte de a-i trimite la cursuri. De parcă asta nu ar fi tot, autoritățile NU sunt nici măcar SIGURE dacă termometrizarea este eficientă sau nu.
Premierul Ludovic Orban, raport în Parlament, 12 august 2020 Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban, decizie de ultimă oră despre începerea școlilor în toamnă. Condițiile obligatorii anti-coronavirus
Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, care sunt condițiile pentru începerea anului școlar din toamnă și ce reguli trebuie respectate de elevi, profesori în timpul epidemiei de coronavirus. Purtarea măștii va fi obligatorie, alături de asigurarea pentru elevi și profesori a dezinfectanților. Detaliile au fost prezentate de șeful Executivului de la tribuna Parlamentului, unde a fost chemat pentru raportul privind epidemia de coronavirus din România și gestionarea acesteia, de președinții Camerei Deputaților și Senatului.
Noul an școlar, organizat pe ultima sută de metri. Ce se întâmplă cu elevii din toamnă
Noul an școlar, organizat pe ultima sută de metri. Ce se întâmplă cu elevii din toamnă
În mai puțin de cinci săptămâni va începe noul an școlar. La acest moment, condițiile în care se va desfășura activitatea sunt, în continuare, incerte. De parcă asta nu ar fi tot, scolile mai au la dispoziție doar o zi ca să transmită inspectoratelor datele despre câți elevi încap, fizic, la școală și de câte cadre didactice sau norme didactice ar fi nevoie pentru acoperirea tuturor claselor, relatează Realitatea PLUS.
Firea: "Planul semafor" al Guvernului adânceşte haosul şi bulversează o întreagă generaţie de copii
Firea: "Planul semafor" al Guvernului adânceşte haosul şi bulversează o întreagă generaţie de copii
"Planul semafor" al Guvernului de începere a noului an școlar adâncește haosul și bulversează o întreagă generație de copii și adolescenți, care și așa are de suferit din cauza pandemiei, scrie Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook. Totodată, primarul general al Capitalei îi invită pe primari la o dezbatere privind pregătirea începerii anului şcolar, adăugând că edilii trebuie să vorbească "pe o singură voce" şi să ceară Guvernului alocarea resurselor financiare necesare.
Monica Anisie, ministrul Educației
Ministrul Educației: Școala va fi obligatorie din toamnă, nu opțională, în cazul scenariului verde. Ce spune despre purtarea măștii la ore
Ministrul Educației a explicat, miercuri, cum va decurge redeschiderea școlii din toamnă și a dat detalii despre fiecare scenariu din cele trei anunțate de șeful statului într-o conferință de presă. Monica Anisie a mai precizat că, în cazul scenariului verde, toți copiii vor merge la școală, acest lucru este obligatoriu, nu opțional. În plus, a precizat că masca de protecție va fi purtată la orele de curs, fiind obligatorie în spațiile închise, prin lege, în acest moment.
Klaus Iohannis: Școala începe pe 14 septembrie. TREI scenarii pentru prezența elevilor în clase
Klaus Iohannis: Școala începe pe 14 septembrie. TREI scenarii pentru prezența elevilor în clase
Președintele Klaus Iohannis a anunțat , miercuri, că școala va începe pe 14 septembrie pentru învățământul preuniversitar. Sunt luate în calcul trei scenarii pentru prezența efectivă, fizică, a elevilor în clasă, în funcție de numărul bolnavilor din localitatea respectivă. Șeful statului a avut, miercuri, o ședință de lucru cu premierul Ludovic Orban, dar și cu mai mulți membri ai cabinetului său. 
Secretarul ONU, despre închiderea școlilor: ”Ne confruntăm cu o catastrofă generațională, se irosește potențial uman incalculabil”
Secretarul ONU, despre închiderea școlilor: ”Ne confruntăm cu o catastrofă generațională, se irosește potențial uman incalculabil”
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat, astăzi, că lumea se confruntă cu o ”catastrofă generațională” din cauza închiderii școlilor în timpul pandemiei de coronavirus, subliniind că aducerea elevilor înapoi, în siguranță, în sălile de clasă trebuie să fie o ”prioritate de top”, transmite Reuters, preluat de HotNews.ro.
iulian cristache Exclusiv
Iulian Cristache (reprezentant al părinților), la România în Realitate: „Ministerul Educației ne-a asigurat că vom avea 250.000 de tablete pe 10 septembrie”
Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți a fost invitatul Marinelei Mititelu, în emisiunea România în Realitate, difuzată de realitatea.net. Iulian Cristache susține că decizia privind modalitatea în care se va organiza fiecare unitate de învățământ din toamnă ar trebui luată la nivel local, dar că trebuie să se țină cont de metodologia venită de la Ministerul Educației și Cercetării.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis: ”Școala nu va începe în condiții NORMALE. Pandemia nu dispare până în septembrie”. Ce măsuri de pregătesc pentru noul an școlar
Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit, miercuri seara, într-o conferință de presă, despre deschiderea noului an școlar. Șeful statului spune că va avea mai multe discuții cu specialiștii, dar se conturează un scenariu mixt, unde, în funcție de specificul local, va fi mai multă școală online sau cu prezență fizică.