Restanțe uriașe la decontarea schemei de plafonare a energiei electrice. Statul are de plătit circa UN MILIARD de euro - SURSE Statul a acumulat restanțe uriașe la decontarea către furnizorii de energie electrică a diferențelor între prețul de piață și cel plafonat. Potrivit documentelor consultate și a unei estimări făcute de surse din piața energiei, este vorba de circa 5 miliarde de lei, adică aproximativ 1 MILIARD de euro.
Bani pentru profesori. Când beneficiază profesorii de primele de carieră Profesorii și personalul administrativ urmează să primească primele de carieră. Acestea sunt în valoare de 1.500 de lei, respectiv 500 de lei și pot fi folosite în diverse scopuri. Banii se dau din luna octombrie.
Condițiile puse de Nicușor Dan pentru ca metroul să treacă în administrarea Primăriei Capitalei Trecerea metroului din administrarea Ministerului Transporturilor către Primăria Capitalei este un subiect de mult timp dezbătut. Însă, până acum, Nicușor Dan a evitat un răspuns concret în acest sens.
Piața imobiliară. Diferențe uriașe la chirie între blocuri noi și cele vechi. La București, cele mai mari discrepanțe Chiriașii din marile orașe plătesc și cu 44% mai mult în fiecare lună, atunci când aleg un apartament într-un bloc nou în locul unei proprietăți similare dintr-un bloc vechi.
Profituri record pentru băncile din România, în primele 6 luni din 2024. Suma fabuloasă obținută numai din dobânzi Băncile care activează pe piața românească au înregistrat profituri istorice în primele șase luni ale acestui an. Băncile au obţinut un câştig suplimentar din dobânzi de peste 13 miliarde de lei.
Vești proaste: Salariile bugetarilor îngheață din cauza datoriei publice uriașe Veste proastă pentru sute de mii de salariați! Ministerul de Finanțe a anunțat oficial că salariile bugetarilor vor fi înghețate. Totul, fiindcă datoria publică a țării depășește 50 la sută din produsul intern brut.
Halucinant! Cu cât încearcă un bărbat să vândă o garsonieră Valuri de reacții negative după ce un bărbat din Cluj a pus un anunț pe internet prin care încearcă să vândă cu 55.000 de euro o garsonieră de puțin peste 19 metri pătrați.
PNL: Sprijinim inovația. Stimulentele fiscale pentru investițiile în cercetare-dezvoltare se extind și la companiile care plătesc impozit minim pe cifra de afaceri PNL anunță OUG pentru extinderea stimulentelor fiscale, ce va avea ca efect atragerea de noi proiecte de cercetare în România. Inovația are o importanță economică strategică.
Bani elvețieni pentru companii românești: Ministrul Marcel Boloș semnează un program pentru accesul IMM-urilor la finanțare Ministrul liberal al Finanțelor, Marcel Boloș, aduce fonduri elvețiene pentru IMM-urile românești.
Se dau 700 de lei de la stat. Cine sunt beneficiarii și cum pot intra în posesia banilor Românii cu venituri reduse vor primi un ajutor financiar de 700 de lei pentru încălzire, oferit de Guvern. Voucherele de energie vor fi acordate și în acest an pentru a sprijini populația în sezonul rece. Acest sprijin financiar esențial va fi distribuit de două ori pe an și este destinat să ajute persoanele vulnerabile să facă față creșterii costurilor la energie.
Vești bune: pensionarii ar putea scăpa de plățile imense pentru adeverințele de vechime Ordinul prin care li se impune pensionarilor să plătească taxe pentru eliberarea adeverințelor de vechime în muncă necesare recalculării este ilegal, spune Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului. FACIAS susține că ordinul nu încalcă doar legea ci și principiile constituționale privind protecția socială.
Românii ar putea plăti facturi duble după eliminarea PLAFONĂRII la energie electrică - ANALIZĂ Românii vor plăti mai mult decât dublu pentru facturile de energie, din momentul în care dispar schemele de compensare. Experții vorbesc despre faptul că oamenii vor începe să plătească peste 1 leu/kWh, dublu față de cel mai mic plafon din prezent. Asta înseamnă că facturile la energie vor crește din 31 martie 2025, atunci când încetează schema de plafonare. În prezent, milioane de consumatori plătesc 0,68 lei/kWh dar în câteva luni prețul se va dubla. Între timp, Ministerul Energiei pregătește o schemă de sprijin.
Salarii uriașe la Apele Române, instituția direct responsabilă de dezastrul puhoaielor care au luat 7 vieți Salarii uriașe la Apele Române, instituția direct responsabilă de dezastrul puhoaielor care au luat 7 vieți. De exemplu, directorul general câștigă lunar peste 17 mii de lei, iar adjuncții instituției ajung la un salariu de 10 mii de lei. La aceste sume se adaugă și diferite sporuri.
Dreptul la ajutor de încălzire 2024-2025: Ce sume primesc românii pentru a face față iernii și ce acte sunt necesare Pe măsură ce sezonul rece se apropie, mulți români se confruntă cu provocările încălzirii locuințelor. Pentru pensionarii cu venituri reduse, ajutorul de încălzire devine esențial.
PSD și PNL, proiect de lege comun pentru pensiile militarilor - SURSE Coaliția caută soluții pentru dezastrul de la pensii! Potrivit unor surse, liderii au stabilit în ședința de marți să vină cu un proiect comun în Parlament care să rezolve toate inechitățile din pensiile militare, inclusiv cele ale polițiștilor. Proiectul de lege ar urma să unifice toate celelalte proiecte existente deja.
Pensionarii păcăliți de escroci au rămas fără munca de-o viață. Ce „oferte de nerefuzat” au primit Zeci de pensionari au rămas fără munca de-o viață după ce au fost păcăliți de hackeri.
România ar putea fi nevoită să înghețe cheltuielile, din cauza deficitului. Ce se întâmplă cu măririle de pensii și salarii? România ar putea fi nevoită să îngheţe cheltuielile pentru a-şi reduce deficitul. Este avertismentul dur făcut de analiștii de la agenţia de evaluare financiară Fitch.
Statistici sumbre: România are cei mai mulți săraci din UE România are cei mai mulți săraci din Europa. Potrivit Eurostat, 1 din 5 români nu își permite să aibă carne în meniu, iar de vacanțe nici nu se mai pune problema.
Tănase Stamule (PNL): Geoană ne spune transparent că vrea să ne crească taxele! Conferențiarul universitar și doctor în economie, liberalul Tănase Stamule, îl acuză pe candidatul independent la alegerile prezidențiale, Mircea Geoană, că vrea să crească taxele, respectiv majorarea de la 10% la 16% a impozitul pe venit.
Pensionarii care muncesc nu mai primesc puncte de stabilitate. Tot ce trebuie să știe românii Haosul recalculării continuă să se amplifice! Ministrul Muncii vine cu alte vești proaste pentru pensionari. Nu se vor lua în considerare punctele de stabilitate pentru anii munciți de seniori după ce a fost emisă decizia de pensionare.
Minutul de energie. Renunțarea la plafonarea prețurilor la Energie: Provocările anului 2025 Atât Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, cât și mai multe autorități non-guvernamentale din domeniul energetic au expus public, în ultima perioadă, mai multe scenarii cu privire la momentul critic 1 aprilie 2025.
Piețele, pline cu oameni care vor să pună murături pentru iarnă. Prețurile legumelor au explodat Aglomerație mare în piețele din întreaga țară! Oamenii au început să cumpere legumele pe care vor să le pună la murat pentru sezonul rece. Fie că este vorba despre varză, gogonele sau morcovi, toate sunt zilele acestea la mare căutare.
Doar 12% din casele afectate de inundații au asigurare. Cine plătește pentru restul? Inundațiile devastatoare din județele Galați și Vaslui scot la iveală un nou dezastru național: asigurarea locuințelor din mediul rural. De exemplu, doar 12% din gospodăriile de la țară din Vaslui au asigurare, iar în Galați 20%.
Adio energie ieftină! De ce vom plăti tot mai mult la factura de energie? Avertismentul specialiștilor: „NU mai devreme de 2035!” Energia ieftină este de domeniul trecutului. Specialiștii trag un semnal de alarmă și critică faptul că, în pofida faptului că energia verde este ieftină, pe piețe prețul gazului, foarte ridicat, trage în sus absolut toate tarifele.
Bugetarii rămân fără indemnizația de hrană. Decizia ICCJ îi lasă cu bani mai puțini O nouă decizie îi afectează pe bugetari. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că indemnizația de hrană nu trebuie inclusă în baza de calcul a indemnizației de concediu de odihnă a personalului plătit din fonduri publice şi a funcționarilor publici. Vestea a stârnit deja un val de reacții.
ÎCCJ lămurește situația: Se primește sau nu indemnizația de hrană în concediul de odihnă? Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a clarificat, într-o decizie importantă, că indemnizația de hrană nu trebuie inclusă în calculul indemnizației de concediu de odihnă pentru personalul contractual plătit din fonduri publice și funcționarii publici. Această hotărâre vine în urma unei practici judiciare divergente la nivelul instanțelor din România, care au avut interpretări diferite asupra acestei chestiuni.
Sebastian Burduja: 90% dintre întreruperile de curent în zonele sinistrate, remediate în timp record Aproximativ 2 mii de consumatori din zonele lovite de inundații în județul Galați nu erau încă alimentate cu energie electrică luni la orele prânzului. Într-o intervenție în direct la Realitatea Plus, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat că s-a intervenit în mod exemplar și că în aproximativ o zi s-au remediat circa 90% dintre probleme.
2.000.000 de români vor primi 1200 de lei de la stat. Cum pot intra în posesia banilor Peste 2 milioane de români vor primi ajutoare de la stat încă de luna viitoare când se vor face primele plăți pentru cardurile de alimente.
Sezon de toamnă cu prețuri exorbitante la legume. Varza murată devine un lux, cât costă un kilogram A început sezonul legumelor de toamnă însă trufandalele se vând în piețe la costuri exorbitante. Dacă anul trecut în această perioadă, un kilogram pornea de la 1 leu și 50 de bani, acum prețurile încep de la șase lei. Mulți români spun că nu îți vor mai face provizii ca altădată.
Emigranții nepalezi lucrează culturile românești. Ce salarii primesc în țara noastră Nepalezii au ajuns să muncească culturile românești, iar aceștia se bucură de un salariu pe o lună de trei ori mai mare decât în țara lor. Până acum emigranții lucrau pe șantiere, în restaurante sau livrau mâncare. Însă, în ultimul timp aceștia au început să lucreze în tot mai multe domenii legate de agricultură.