Angajări pe bandă rulantă la stat. Numărul bugetarilor a explodat Se fac tot mai multe angajări la stat. Datele oficiale arată că numărul bugetarilor a explodat, cu zeci de mii de persoane pe an.
Cum va fixa statul prețul la alimente. Zeci de mii de produse ar urma să se ieftinească. Adaos plafonat la 50% pentru o anumită categorie Avem documentul prin care statul va plafona adaosul comercial la toate produsele procesate în țara noastră. Potrivit draftului ordonanței de urgență obținut pe surse, cota de adaos aplicată în magazine va fi de 20% față de prețul de prețul de achiziție. Ministrul spune că zeci de mii de produse ar urma să se ieftinească. Proiectul vine și cu o noutate: adaosul va fi plafonat la 50% pentru produsele gătite în interiorul magazinelor. Măsura este contestată însă de cei din industrie, dar și de patronate, pentru că ar putea duce la noi scumpiri.
Scandal pe prețurile care îi împovărează pe români. Asociaţia Marilor Reţele Comerciale respinge ordonanţa privind plafonarea adaosului comercial la produsele agricole şi alimentare Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) se opune categoric proiectului Ordonanţei de Urgenţă care vizează plafonarea adaosului comercial la produsele agricole, alimentare, precum şi la îngrăşăminte, furaje şi pesticide, considerând că o asemenea reglementare ar afecta în mod extrem de grav mediul de afaceri din România, arată AMRCR.
România face pași repezi către energia verde. Cel mai mare parc eolian din Moldova, capabil să susțină un oraș de peste 60.000 de locuitori Ministrul Energiei a fost prezent la inaugurarea celui mai mare parc eolian din regiunea Moldovei, capabil să ofere energie pentru un oraș cu peste 60.000 de locuitori, cum este Vaslui.
De la 1 noiembrie vom plăti o nouă taxă pentru facturile la energie. Ce sumă în plus apare pe facturi? De la 1 noiembrie, românii vor plăti o nouă taxă pentru facturile la energie. Furnizorii de energie electrică din România vor începe să factureze tuturor consumatorilor, atât casnici, cât și noncasnici, o nouă taxă. Este vorba despre contribuția pentru contractele pentru diferență (CfD).
Sumă record, virată în fondurile de pensii private Pilonul II! Un sfert din bani va fi investit la Bursa de Valori Sumă record de peste un miliard și jumătate de lei, virată în fondurile de pensii private Pilonul II. Peste 4 milioane de români au contribuit în medie cu 382 de lei doar în luna septembrie.
MINUTUL DE ENERGIE. Mixul energetic, cartea câștigătoare a României în fața actualelor provocări de pe piața internațională România, spre deosebire de alte state din Uniunea Europeană, are avantajul mixului de energie ce poate fi utilizat în piața de energie.
Fermierii, grav afectați de secetă și caniculă. Ajutor de stat pentru compensarea pierderilor colosale: cine beneficiază de 35 de milioane de euro Seceta și valurile de caniculă au avut efecte catastrofale asupra agriculturii iar mulți producători au suferit pierderi colosale. În Buzău, cât și în Mehedinți, mii de fermieri au fost devastați și cert despăgubiri. Guvernul a adoptat o ordonanță prin care oferă un ajutor de peste 35 de milioane de euro.
Pâinea românilor se scumpește înainte de sărbători. Ce alte scumpiri vor găsi oamenii la raft În timp ce politicienii fac strategii pentru a aduna cât mai multe voturi, romanii o duc din ce în ce în mai greu. Unul dintre cele mai consumate alimente la nivel național de către români se scumpește din nou. Vom scoate mai mulți bani pentru pâine, asta deși se află pe lista plafonării adaosului comercial.
România se pregătește pentru o nouă criză economică: Avertismentul economiștilor: Va fi nevoie de noi TAXE România se va confrunta cu o nouă criză economică în următorii ani. Este avertismentul sumbru lansat de economistul șef al unei bănci comerciale de la noi. Experții sunt de părere că România nu va reuși să reducă deficitul la 3% așa cum a negociat cu oficialii europeni. Mai mult, datele din planul fiscal arată că ne putem aștepta la măsuri dure chiar de anul viitor. Datoria publică ar putea atinge nivelul critic de 55% din PIB, pragul la care statul poate să înghețe pensiile și salarii.
Prețuri mai mari cu 50% pentru băuturile alcoolice. De când intră în vigoare scumpirile Românii se confruntă cu perspectiva unor majorări semnificative ale prețurilor la băuturi alcoolice începând de anul viitor, conform noilor propuneri privind creșterea accizelor. Prețurile ar putea crește cu peste 50%, afectând consumatorii care obișnuiesc să achiziționeze astfel de produse.
Cât costă încălzirea unei case cu centrală termică în 2024. Prețul diferă de anii trecuți Odată cu apropierea sezonului rece, costurile pentru încălzirea locuințelor vor crește semnificativ, în special pentru cei care folosesc centrale termice pe gaz. În comparație cu anii trecuți, facturile pentru căldură vor fi mai mari din cauza scumpirilor recente. Românii care locuiesc la bloc și utilizează centralele termice pentru a încălzi locuințele și a încălzi apa menajeră vor resimți creșteri în facturile de gaz și energie electrică.
Noua variantă Dacia Duster, votată cea mai bună maşină a anului de o publicaţie auto britanică Noua variantă Dacia Duster a primit titlul de cea mai bună maşină a anului din partea publicaţiei britanice Carbuyer.
Coșul de consum a explodat! De câți bani are nevoie o familie pentru un trai decent - dovada că salariile nu acoperă cheltuielile Creșterea salariului minim brut la 4.050 de lei de la 1 ianuarie nu acoperă sub nicio formă cheltuielile unui trai normal ale românilor, dacă ținem cont de inflație și scumpirea costurilor în ultimii ani.
Orașul care detronează Bucureștiul: Are cele mai scumpe locuințe și credite imobiliare din România De multă vreme Bucureștiul a căzut pe locul secund în topul orașelor din România cu cele mai scumpe locuințe. Capitala Ardealului este lider absolut, de ceva ani. Acolo întâlnești cele mai mari prețuri, dar iei și cele mai scumpe credite de la bancă.
Bonus de 55.000 de lei de la stat pentru această categorie de pensionari: verifică dacă te încadrezi Vești bune pentru pensionari. Cei care au lucrat în condiții speciale sau deosebite pot primi un bonus de 55.000 de lei la pensie, chiar dacă nu au contribuit suplimentar la stat.
TEMU are mari probleme într-o țară apropiată de România. Reclamația care ar putea costa scump gigantul comețului digital Platforma de e-commerce Temu este vizată de o nouă serie de reclamații, de acestă dată din Polonia. Oficiul pentru Concurență și Protecția Consumatorului -UOKIK a depus o plângere oficială împotriva Temu, acuzând-o de încălcarea directivei UE privind protecția consumatorilor în mediul digital. Dacă acuzațiile sunt confirmate, gigantul comerțului digital riscă o amendă de până la 10% din cifra de afaceri pentru fiecare practică încălcată.
FMI reduce puternic prognoza de creștere economică a României. Vești proaste legate de prețurile energiei, Fondul Monetar Internaţional a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 2,8% cât prognoza în aprilie, până la 1,9%, arată cel mai nou raport "World Economic Outlook", publicat marţi de instituţia financiară internaţională.
Exclusiv Contre între consilierul lui Isărescu și Daniel Zamfir pe ROBOR și IRCC. Ce pot face românii împovărați de ratele la bănci Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, anunță că în 2025 se termina mega-investigația privind o înțelegere între 10 mari bănci comerciale, pentru practică anticoncurențială de fixare a ratei dobânzii ROBOR la un nivel cât mai ridicat. Această declarație a pus pe jar piața bancară, iar Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a intervenit la Realitatea Plus pentru a aduce argumente în favoarea faptului că băncile nu au un cuvânt de spus în stabilirea indicelui ROBOR. Pe de altă parte, senatorul Daniel Zamfir l-a contrazis pe consilierul lui Isărescu și a venit cu contraargumente. În plus, senatorul vestit pentru inițierea legii dării în plată a oferit sfaturi pentru românii îngropați în ratele la bănci.
Ce este declaratia 406? Coșmar pentru firmele mici, de la 1 ianaurie 2025 Toate firmele mici din țară vor avea noi obligații fiscale, de anul viitor. Printre ele și obligativitatea de a depune declarația 406 (SAF-T) la ANAF. Potrivit specialiștilor, este una dintre cele mai mari provocări pentru astfel de firme, care trebuie să-și adapteze softurile contabile pentru a putea genera această declarație.
Rușii taie gazul pentru Europa care trece prin conductele ucrainene. Ce măsuri are pregătite Uniunea Europeană În prag de sezon rece, rușii fac ei ce știu cel mai bine: sabotează. De data aceasta, Moscova a sistat gazele care se livrau spre Europa prin conductele din Ucraina.
Veniturile din București, aproape de cele din Vestul Europei. Un locuitor din Sectorul 1 cheltuie 22.000 de euro anual Pentru prima oară, de la Revoluție încoace, veniturile românilor s-au apropiat extrem de mult de sumele câștigate de cei din Europa de Vest.
Mircea Abrudean (PNL): România este considerată de OCDE reper de bună practică în domeniul guvernării deschise și este dată exemplu Liberalul Mircea Abrudean a fost prezent la Forumul OCDE, alături de reprezentanți din statele membre ale celei mai puternice organizații de cooperare economică la nivel global.
Statul ne oprește aproape jumătate din salariu. Calcule exclusive: unde se duc banii Statul ne oprește aproape jumătate din salariu. Românii plătesc lunar patru taxe uriașe. De exemplu, dintr-o leafă de opt mii de lei, un salariat rămâne în mână cu puțin peste 4.500 de lei. 25% din întreg salariul se duce doar către CAS.
Trecem iarna doar cu gaz românesc? Răspunsul lui Sebastian Burduja: informații cruciale pentru românii cu dificultăţi financiare Ministrul Energiei Sebastian Burduja dă asigurări românilor că stocurile de gaze la acest moment sunt pe „supraplin” şi că nu vor fi probleme în privinţa încălzirii la iarnă. Potrivit demnitarului, România poate trece iarna doar cu gaz românesc, cu câteva excepţii punctuale. „Acoperim cu brio consumul cu ce avem înmagazinat şi cu ce producem”, spune ministrul. Burduja are un mesaj și pentru românii cu dificultăţi financiare, pe care i-a asigurat că vor fi în continuare protejaţi.
Minutul de energie. Energia verde - soluția ieftină și sigură la combustibilii tradiționali Energia verde, adică cea obținută din surse naturale, fie că vorbim de lumina solară, fluxuri de ape, vânt sau chiar valuri, este mult mai ieftină și extrem de puțin poluatoare, în comparație cu sursele clasice precum cărbunele sau gazele naturale.
Se anunță o iarnă grea. Românii vor plăti mai mult pentru încălzire. Cât costă un metru cub de lemne Meteorologii avertizează că iarna aceasta ar putea fi cea mai geroasă din ultimii ani, așadar costurile la încălzire vor crește simțitor. Cei care vor plăti cel mai mult pentru a se încălzi sunt cei cu sobe, adică 3 milioane și jumătate de gospodării.
Se pune lacătul pe fermele de blănuri din România? Deputații decid azi dacă ne alăturăm celor 21 de state UE Deputații vor hotărî azi, prin vot, dacă România se alătură celor 21 de state ale Uniunii Europene care au intersiz deja creșterea exclusivă a animalelor doar pentru blană.
Statele Unite nu vor mai investi în inteligenţă artificială în China SUA urmează să interzică anumite investiţii americane în inteligenţa artificială (AI) în China, aflându-se în procesul final de revizuire, potrivit unei postări guvernamentale. Restricţiile vor fi implementate în curând.
Cel mai bine plătit pensionar special din România: pensie de 70.000 de lei brut pe lună Cel mai bine plătit pensionar special este un fost magistrat care luna trecută a încasat o pensie de serviciu de aproximativ 70.000 de lei brut, echivalentul a aproximativ 14.000 de euro. În total, în România, sunt aproximativ 12 mii de persoane care primesc pensii speciale.