AMNISTIA FISCALĂ. Ghici cine va bate la ușile contribuabilului pentru a colecta datoriile la ANAF Statul este strâns cu ușa de UE ca să reducă din cheltuieli și să crească nivelul colectării datoriilor la buget, motiv pentru care postașii vor bate la ușă ca să le dai banii de buget.
Țara din Uniunea Europeană în care oamenii nu își mai pot cumpăra case. 600.000 de locuințe stau goale Turismul este benefic pentru că aduce sume fabuloase la bugetul unei țări, însă atrage după sine și probleme imense. Acesta este și cazul Croației, țară în care locuințele au ajuns la prețuri exorbitante și oamenii nu-și permit să le mai cumpere.
Cotație record pentru gramul de aur. Cum a ajuns prețul aurului la nivelul fără precedent din ultima vreme De la începutul anului 2024, prețul aurului doboară record după record în România. Vârful istoric rămâne cel atins astăzi, 24 septembrie, când gramul de aur a fost cotat la 377,2337 lei, conform seriilor zilnice publicate de BNR.
Avertisment alarmant de la Consiliul Fiscal: deficitul bugetar ar putea ajunge la 8% Avertisment alarmant de la Consiliul Fiscal: deficitul bugetar ar putea ajunge la 8%. Reducerea cheltuielilor nu este suficientă, iar anul viitor am putea asista la noi taxe, inclusiv creșterea cotelor TVA. Fostul director BNR, Eugen Rădulescu, vine cu trei scenarii pe care le-ar putea adopta statul să facă rost de bani: colectarea mai bună a taxelor, eliminarea facilităților fiscale și majorarea impozitelor.
Constructorii europeni, nevoiți să dea oameni afară sau să ceară ajutorul statului. Între timp, China vine tare din urmă Constructorii auto din Uniunea Europeană traversează o perioadă dificilă: vânzările scad, iar producătorii chinezi de automobile au crescut în ultimii 2 ani cât nu au făcut-o în aproape un deceniu.
Liderii politici cer Comisiei Europene interzicerea importurilor agricole din Ucraina. UE, plan împotriva cerealelor care i-au nenorocit pe fermierii români Liderii politici au cerut Comisiei Europene interzicerea importurilor agricole din Ucraina și redirecționarea acestora către țările terțe. Solicitarea vine însă mult prea târziu, după ce mulți fermierii au ajuns în faliment. Totodată, Comitetul European al Regiunilor a cerut măsuri urgente pentru combaterea practicilor comerciale neloiale cu care se confruntă agricultorii.
Anunț pentru seniori din partea Ministrului Finanțelor. Ce se întâmplă cu pensiile de la 1 ianuarie 2025 - VIDEO Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a oferit recent informații importante legate de majorarea pensiilor începând cu 1 ianuarie. Conform legislației actuale, pensiile vor fi indexate cu rata inflației, iar acest principiu va sta la baza elaborării bugetului pentru anul 2025. Această veste este așteptată cu nerăbdare de milioane de pensionari din România.
Ce pensie are un român după 39 de ani de muncă, chiar dupa recalculare? Ce sumă de bani încasează Românii care se pensionează după o lungă carieră pot beneficia de sume suplimentare la pensie, în funcție de anii de muncă și de punctele de contributivitate acumulate.
160 de ani de la înființarea Camerelor de comerț - eveniment istoric. Camera de Comerț, liant între mediul economic și statul român - VIDEO Camerele de Comerț aniversează în acest an 160 de la înființare. Evenimentul va avea loc pe data de 30 septembrie la Ateneul Român, iar în cadrul galei reprezentanți ai corpului diplomatic, înalți demnitari de stat, președinți ai Camerelor de Comerț Județene dar și reprezentanți ai mediului de afaceri vor sărbători mai bine de un secol și jumătate de istorie și profesionalism în peisajul economic al țării noastre. Camerele de comerț sunt principalul liant între mediul de business și statul român, iar în ultimii ani au fost semnate mai multe acorduri cu partenerii străini pentru dezvoltarea economică.
Boloş despre riscul unui deficit bugetar de peste 8% din PIB. Ministrul Finanțelor nu poate garanta că veniturile estimare din digitalizare şi amnistie fiscală se vor încasa în întregime Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat luni, despre scenariul ca ca deficitul bugetar să treacă anul acesta de 8% din PIB că există acest risc din perspectiva veniturilor preconizate pe componenta de digitalizare şi amnistie fiscală. Mai precis, Boloș nu poate garanta 100% că încasările preconizate se vor realiza.
Economia UE, pe minus. Germania, în declin. Pe francezi nici Jocurile Olimpice de la Paris nu i-au scos din criză Cele două mari economii ale Uniunii Europene, Germania și Franța, sunt în declin, iar pe francezi nu au reușit să-i aducă pe linia de plutire nici măcar Jocurile Olimpice de la Paris.
Nouă reformă a pensiilor din agricultură. Ce pensionari primesc 300 de lei în plus Casele de pensii vor începe și recalcularea pentru pensionarii care au lucrat în agricultură. Este vorba despre seniorii care au muncit la CAP și au venituri de câteva sute de lei. În prezent oamenii primesc indemnizația minimă de 1.281 de lei.
România, o piață „mai altfel”. De ce firmele private din energie doresc preţuri plafonate Firmele private care activează pe piața de energie din România susțin prețul reglementat de către stat, asta deși această decizie nu susține concurența. „Cel mult aceste firme vor reduce costurile ca să şi mărească profitul, cu impact asupra calității serviciilor prestate”, consideră specialiștii.
A început MICA RECALCULARE. Unii dintre pensionari ar putea obține adeverințele necesare GRATUIT Procesul micii recalculări este în plină desfășurare, iar românii care au beneficiat de venituri nepermanente vor avea dosarele recalculate din nou. Pentru a beneficia de majorări trebuie să depună la dosar documentele, iar costurile sunt uriașe. O parte dintre seniori ar putea să obțină aceste documente gratuit. Potrivit unui proiect depus în Parlament, pensionarii cu pensii de până la 3.000 de lei pot solicita gratuit adeverințele.
Minutul de energie. De ce România importă cea mai scumpă energie din Europa, deși avem rezerve naturale cât să dăm și altora România importă frecvent energia electrică la cele mai ridicate prețuri din Europa. De exemplu, pe 15 iulie 2024, prețul energiei importate pe piața spot a ajuns la 207 euro/MWh, de patru ori mai mult decât prețul din Franța și de zece ori mai mult decât în Norvegia.
Pensionarii și oamenii nevoiași primesc un nou ajutor la plata facturilor la curent Vești bune pentru seniori! Pensionarii vor beneficia de un nou ajutor pentru a reuși să-și plătească facturile la curent, din luna aprilie a anului 2025, odată ce expiră plafonarea facturilor la energie.
Generalul Dumitru Iliescu rupe tăcerea: Adevărul despre asasinii economici din România post-1989. Cum au distrus interesele străine coloșii economiei În ediția de duminică a emisiunii „Culisele Statului Paralel”, Dumitru Iliescu, fostul șef al Serviciului de Protecție și Pază (SPP) în anii '90, a abordat un subiect de maxim interes și controversă: activitățile asasinii economici care au influențat România imediat după Revoluția din 1989. Analizând contextul tumultuos al tranziției de la comunism la democrație, Dumitru Iliescu a adus în atenție nu doar schimbările politice, ci și implicațiile economice care au afectat profund țara.
Consilierul lui Isărescu explică de ce trebuie să ne pregătim pentru noi creșteri de taxe. „Din 2025 începem să plătim” Vești proaste pentru români. De anul viitor vom scoate mai mulți bani din buzunar pentru a acoperi deficitul bugetar foarte mare, iar acest lucru nu se poate face fără creșteri de taxe.
Casa Națională de Pensii Publice anunță noi reglementări: Cine poate cumula pensia cu alte venituri Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a făcut recent un anunț important în legătură cu modificările aduse de noua lege a pensiilor, introducând schimbări esențiale pentru beneficiarii sistemului public de pensii. Una dintre noutățile semnificative vizează posibilitatea de a cumula pensia cu alte surse de venit, o chestiune care a fost subiect de discuții intense în rândul pensionarilor.
Prețuri duble la energie. Facturi uriașe pentru români Jumătate dintre români vor plăti prețuri duble la energie, este anunțul specialiștilor. De altfel toți românii vor plăti mai mult pentru că prețul energiei electrice după plafonare va fi cu până la 120% mai mare decât înainte.
Sfaturi pentru pensionari. Cum pot obține pensie anticipată: Stagiul de cotizare obligatoriu pentru eligibilitate Începând cu 1 septembrie, pensia anticipată parțială a fost eliminată complet, iar obținerea pensiei anticipate este acum posibilă doar dacă se îndeplinește stagiul complet de cotizare.
Consiliul Fiscal anunță apocalipsa deficitului bugetar. Daniel Dăianu: „Nu este posibilă o tăiere drastică a cheltuielilor” In raportul anual al Consiliului Fiscal atrage atentia ca deficitul bugetar in acest an in Romania ar putea sa depaseasca 7% din PIB și ar putea sa ajunga chiar la 8% fata de 5% tinta oficiala pe care s-a realizat bugetul. In masurile negative, Consiliul Fiscal a anticipat ca măsuri negative cresterea salariilor si a pensiilor.
Plafonarea la energie disapre de la 1 aprilie 2025. Ce OBLIGAȚII vor avea furnizorii Dispariţia plafonării din energie vine cu preţuri mai mari, iar furnizorii de energie şi gaze vor fi obligaţi să-şi informeze clienţii cu privire la acest fapt.
Urmează o criză economică majoră? Ce răspunde ministrul Finanțelor, Marcel Boloș Marcel Boloș a declarat că, în prezent, există semnale de îngrijorare, mai ales în Europa, în ceea ce privește încetinirea creșterii economice. Motiv pentru care ministrul Finanțelor îndeamnă la prudență, deși se declară convins că nu trăim începutul unei crize.
Marcel Boloș explică de ce era necesară rectificarea deficitului bugetar Guvernul a rectificat gaura din buget, de la 5% la 6,9% iar ministrul Finanțelor spune că era imperios necesară pentru că au fost luate o serie de măsuri sociale în cursul acestui an.
Mihaela Neagu: „În România nu există cerere de melasă și borhot” De câteva zile, Fabrica de Zahăr Premium Luduș, din județul Mureș, a dat startul campaniei de procesare a sfeclei de zahăr din acest an, iar pentru aprox. 115 zile va lucra continuu, în ture de 24h/7, pentru a reuși să prelucreze sfecla cultivată de peste 500 de fermieri români, majoritatea din județele Ardealului.
Criză în industria auto. Cel mai mare constructor auto din lume ar putea primi ajutor financiar de la guvern Industria auto trece prin clipe destul de dificile, iar ultimii 3 ani au fost presărați numai cu crize majore. Mai nou, Volkswagen anunță că va concedia cel puțin 3.000 de angajați de a fabricile sale din Germania.
Inundații Galați. Primele ajutoare financiare de la Guvern pentru sinistrați, la o săptămână de la dezastru. Cât a primit fiecare familie La o săptămână după inundațiile apocaliptice, sinistrații din județul Galați au primit primul ajutor financiar din partea statului. Autoritățile spun că au fost făcute peste 1.200 de plăți, până acum.
Un pensionar din România a primit peste 8.000 de lei în plus la recalculare. Cum a fost posibil Măriri substanțiale pentru unii pensionari după recalculare. Un bărbat din Iași a primit odată cu noua decizie peste opt mii de lei în plus.
Restanțe uriașe la decontarea schemei de plafonare a energiei electrice. Statul are de plătit circa UN MILIARD de euro - SURSE Statul a acumulat restanțe uriașe la decontarea către furnizorii de energie electrică a diferențelor între prețul de piață și cel plafonat. Potrivit documentelor consultate și a unei estimări făcute de surse din piața energiei, este vorba de circa 5 miliarde de lei, adică aproximativ 1 MILIARD de euro.