Articolele din categoria ECONOMIE:

Factura la energie, calvarul oricărui român. Foto/Arhivă
PPC România, fosta ENEL, a început să trimită clienților notificări privind prețul energiei după 1 aprilie 2025. Cum vor arăta facturile
PPC România, fosta ENEL, a început să trimită clienților notificări privind prețul energiei după 1 aprilie 2025, preț care depășește 1,3 lei pe kWh. În prezent, prețul energiei este plafonat încă din 2022 pe trei paliere de consum: pentru cei care au utilizat mai puțin de 100 de kWh pe lună, tariful final, cu toate taxele incluse, este 0,68 lei pe kWh; pentru un consum între 100 și 300 kWh, prețul este 0,8 lei pe kWh, iar pentru cei care consumă peste 300 kWh pe lună, prețul este de 1,3 lei pe kWh.
Dezbateri decisive în Senat pentru pensiile militarilor! Proiectul PNL ajunge la votul final
Dezbateri decisive în Senat pentru pensiile militarilor! Proiectul PNL ajunge la votul final
Dezbateri decisive astăzi în Parlament pentru pensiile militarilor! Proiectul PNL ajunge la votul final din plenul Senatului. Documentul prevede indexarea pensiilor militare cu solda de grad, asta pentru ca veniturile oamenilor să nu rămână în urma inflației. Sunt însă voci care spun că proiectul are un impact bugetar prea mare, mai ales după modificările de la Camera Deputaților care cere ca recalcularea să se facă în doar 30 de zile, și că cel mai probabil legea va fi prorogată după alegeri. Totodată, sunt tensiuni pentru că nu se știe dacă PSD va susține proiectul având în vedere ultimele scandaluri.
Strategiile fiscale ale PNL, PSD și USR, sub lupa decanului ASE Tănase Stamule
Strategiile fiscale ale PNL, PSD și USR, sub lupa decanului ASE Tănase Stamule. Unde sunt marile probleme
Tănase Stamule, decanul Facultății de Administrare a Afacerilor din cadrul ASE, a prezentat o analiză detaliată a programelor fiscale ale celor mai mari trei partide politice din România: Partidul Național Liberal (PNL), Partidul Social Democrat (PSD) și Uniunea Salvați România (USR). Declarațiile acestuia oferă o imagine clară asupra direcțiilor fiscale propuse de fiecare formațiune și a implicațiilor acestora asupra economiei și cetățenilor.
Tarom a avut nevoie de 111 zile să repare o aeronavă nouă, și a pierdut 1.000.000 de euro. Foto: Facebook
Tarom funcționează în regim de avarie. Compania a avut nevoie de 111 zile să repare o aeronavă nouă și a pierdut 1.000.000 de euro
După o așteptare de 111 zile, aeronava TAROM ATR 72-600, YR-ATJ, a fost în sfârșit readusă în serviciu. Incidentul care a dus la indisponibilitatea sa a avut loc în luna iulie, când o furtună a avariat avionul pe Aeroportul din Oradea. Cu toate acestea, reparațiile s-au prelungit, iar această situație ridică semne de întrebare cu privire la capacitatea de reacție a companiei în fața crizelor.
Închisoare până la 6 ani pentru cei care ignoră Fiscul! Cum arată somația
Închisoare până la 6 ani pentru cei care ignoră Fiscul! Cum arată somația - DOCUMENT
Închisoare pentru cei care ignoră Fiscul! Așa sună un proiect de ordin pus în dezbatere publică de ANAF. Mai exact, cei care nu trimit la timp documentele solicitate de inspectori ar putea risca între 1 și 6 ani de închisoare. Totul, în condițiile în care reprezentanții instituției se plâng că în prezent, din cauza unei lacune în legislație, somațiile lor sunt des ignorate de cei verificați. Pentru ca măsura să se aplice, ar mai fi nevoie ca ordinul să fie aprobat de președintele ANAF și publicat în Monitorul Oficial. 
Veniturile firmelor din România au crescut de 6,5 ori în ultimii 15 ani, cel mai mare avans consemnându-se cu PSD la guvernare
Veniturile firmelor din România au crescut de 6,5 ori în ultimii 15 ani, cel mai mare avans consemnându-se cu PSD la guvernare
Studiul "Profil de Antreprenor 2024", realizat pentru ING Bank România de Datable şi Impact Hub Bucharest, cu sprijinul Startarium, arată că veniturile totale ale firmelor din România au crescut de 6,5 ori în ultimii 15 ani, cel mai mare avans, de peste 60%, fiind înregistrat în perioada recentă, cu PSD la guvernare. Specialiștii băncii prognozează un trend ascendent și pentru următorii ani și confirmă viabilitatea obiectivului candidatului social-democraților la președinție, Marcel Ciolacu, ca România să devină a 10-a economie europeană.