Articolele din categoria ECONOMIE:

Anca Alexandrescu, realizator emisiunea Culisele Statului Paralel
Anca Alexandrescu, adevărul despre taxa de supraimpozitare a OMV. Un nou document-bombă, prezentat, duminică seara, la "Culisele Statului Paralel"
Jurnalista Anca Alexandra, moderatoare a emisiunii "Culisele Statului Paralel" de la Realitatea PLUS,  are un nou document obținut în exclusivitate, care arată care a fost de fapt răspunsul Comisiei Europene privind suprataxa pe care trebuie să o plătească OMV Petrom și care, ATENȚIE, nu este așa cum am știut până acum, respectiv că OMV nu va plăti banii statului român.
Virgil Popescu, ministrul Energiei / Facebook
Virgil Popescu, mesaj crucial pentru români în contextul embargoului asupra motorinei ruseşti: "Nu vor exista sincope în aprovizionare"
Ministrul Energiei Virgil Popescu le-a transmis, duminică, un mesaj românilor, susținând că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti, măsură adoptată recent de țările europene ca urmare a războiului din Ucraina. Ministrul a ținut, astfel, să precizeze că a purtat discuţii cu toţi marii importatori de pe piaţă, concluzia fiind "că fiecare şi-a diversificat sursele de aprovizionare, astfel încât să nu existe sincope în aprovizionare". 
Conducte de gaz - imagine cu notă sugestivă
Ion Sterian, directorul general al Transgaz: „Vom asigura securitatea gazelor în Europa de Est și Centrală”
România a făcut încă un pas către independența Europei față de gazul rusesc a fost făcut vineri la Baku, în Azerbaijan, când Romgaz, în calitate de trader, a semnat cu Socar un acord pentru livrarea de gaze naturale în țara noastră. Este vorba despre 1 miliard de mc de gaze naturale azere, din Marea Caspică, acord care intră în vigoare la data de 1 aprilie 2023 cu livrări până la 31 martie 2024, potrivit umpmv.eu, site-ul Uniunii Militarilor și Polițiștilor "Mihai Viteazul", al cărei președinte este liderul UNPR, Gabriel Oprea..
OMV Petrom
OMV Petrom şi Lukoil au ieftinit, surprinzător, motorina, cu numai o zi înaintea interzicerii importului de carburanţi din Rusia
Liderul pieţei de distribuţie carburanţi, OMV Petrom, a ieftinit surprinzător sâmbătă, cu numai o zi înaintea intrării în vigoare a embargoului impus de UE importului de produse petroliere ruseşti, motorina cu 5 bani/l, după ce în zilele precedente scăzuse preţul benzinei cu un ban/l, iar cel al motorinei, cu 2 bani/l. Şi Lukoil a redus sâmbătă preţul combustibilului diesel cu 3 bani/l, relevă date analizate de Profit.ro. 
Rares Bogdan
Rareș Bogdan, despre scandalul OMV Petrom: "Dacă statul nu va reuși să aplice încasarea taxei, cineva trebuie să răspundă"
Europarlamentarul Rareş Bogdan i-a cerut ministrului de Finanţe, Adrian Câciu, să dea explicaţii publice cu privire la motivul pentru care în transpunerea reglementărilor europene în legislaţia românească Ministerul Finanţelor a omis să introducă un cod CAEN asociat centralei de cogenerare pe care compania OMV Petrom o deţine la Brazi, în judeţul Prahova. Bogdan a explicat că, dacă acel cod CAEN ar fi fost prevăzut atunci când Regulamentul european a fost transpus în legislaţia din România, OMV Petrom s-ar fi încadrat în rândul companiilor obligate să plătească taxa de solidaritate reglementată la nivelul Uniunii Europene. 
OMV prezintă raportul pentru 2022
Zi crucială în controversa Petrom! OMV prezintă raportul pe 2022 - Cum sfidează statul român. Protest în fața sediului. Jandarmii, mobilizați de urgență - VIDEO
Zi crucială în controversa OMV! Astăzi compania prezintă raportul pentru anul 2022. Evenimentul nu vine însă fără controverse. După ce reprezentanții companiei au anunțat o conferință de presă cu prezență fizică, la sediu, acum s-au răzgândit: conferința se ține online. În plus, chiar cu o zi înainte de conferință, în mod inexplicabil, benzinăriile OMV au ieftinit motorina, după săptămâni de majorări și stagnări.
Foto ilustrativ
Piața imobiliară dă semne de stagnare. Semnalul care i-a speriat pe dezvoltatori
Chiar dacă prețurile pieței imobiliare au continuat să crească în 2022, dezvoltatorii par să se teamă de ceea ce le rezervă viitorul. Potrivit datelor INS, numărul autorizațiilor de construcție eliberate anul trecut a scăzut cu aproape 15%. Dinamica scăderii pare să indice faptul că există o temere legată de evoluția economie și implicit a capacității potențialilor cumpărători de a mai plăti ratele.