O nouă lovitură pentru românii cu împrumuturi - Ratele în funcție de IRCC vor fi mai mari decât cele cu ROBOR Urmează o nouă lovitură pentru românii care au trecut de la ROBOR la IRCC! Ratele creditelor calculate în funcție de IRCC vor ajunge să fie mai mari decât cele calculate în funcție de indicele ROBOR. Asta arată estimările specialiștilor în condițiile în care indicele ROBOR continuă să scadă, iar din aprilie IRCC se majorează din nou. Spre exemplu, rata unui credit de 250 de mii de lei luat pe 30 de ani și calculat în ROBOR este mai mică cu aproape 200 de lei.
Putin laudă gigantul Gazprom: Cererea va crește în Asia Vladimir Putin a lăudat Gazprom și a declarat că cererea pentru gaze va crește vertiginos în Asia. Liderul de la Kremlin a mai menționat că gigantul gazelor naturale va prospera, în ciuda încercărilor Occidentului de a-i reduce influența.
Nou profit record anunțat de benzinari: 21 de miliarde de lei A venit rândul gigantului petrolier maghiar MOL să anunțe un profit record. Compania a încasat peste 21 de miliarde de lei anul trecut.
Comisia Europeană obligă Guvernul să majoreze din nou salariul minim până anul viitor. Care sunt șansele ca acest lucru să se întâmple Conform Directivei Europene care încearcă să reglementeze puterea de cumpărare în statele europene, românii ar trebui să primească cel puțin 1300 de lei în plus la salariu, astfel încât veniturile să acopere valoarea coșului minim de cumpărături.
Amendă jenantă, de 7.500 de lei, de la statul român pentru OMV, compania cu un profit de 10,3 miliarde Amendă rușinoasă dată de statul român gigantului austriac OMV. Potrivit unor surse, compania a fost amendată cu doar 7.500 de lei, o sumă pe care doar o singură stație de carburanți o încasează în mai puțin de o oră.
Dublă sfidare în scandalul OMV - nu plătește taxa de solidaritate nici în Germania Sfidare la dublu în scandalul OMV. Grupul austriac a anunțat că nu va plăti taxa de solidaritate nici în Germania. Între timp, apar atacuri anonime în justiția europeană împotriva taxei care a stârnit revoltă în rândul marilor companii, obligate să își împartă profitul de miliarde cu statul în care activează.
Companiile energetice și-au găsit un aliat în persoana amabsadorului SUA la București: „Vor întoarce spatele” Ambasadorul SUA la Bucureşti Kathleen Kavalec a declarat, întrebată în legătură cu discuţiile din România referitoare la majorări de taxe pentru companiile străine, că, atunci când apar probleme care sugerează că nu există predictibilitate sau stabilitate în sistemele fiscale sau juridice, companiile vor întoarce uneori spatele României, concluzia sa fiind că e foarte important ca guvernul să fie clar, consecvent, transparent.
Epidemie globală de salmonella, evitată "la mustață" în 2022! Oficial: Ar fi putut existe multe mii de copii care s-ar fi îmbolnăvit şi chiar multe decese Acţiunile prompte de monitorizare şi avertizările oficiale din numeroase ţări au reuşit să evite anul trecut declanşarea unei epidemii globale de salmonella din cauza ciocolatei contaminate, au anunţat vineri experţii de la Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).
Marcel Boloș: „Cererea de plată numărul II din PNRR nu este blocată” Marcel Boloș - ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunțat, vineri, că nu este blocată cererea de plată numărul II din PNRR. „Suntem în punctul în care evaluarea documentației transmise spre validare urmează parcursul procedural firesc”, a anunțat ministrul de resort.
Ambasadorul SUA, Kathleen Kavalec: România este una dintre ţările de top privind independenţa faţă de sursele de energie externe Ambasadorul SUA Kathleen Kavalec consideră că România este una dintre ţările de top privind independenţa faţă de sursele de energie externe, declarându-se impresionată de nivelul la care România a devenit lider în Europa în privinţa energiei, atât în ceea ce priveşte securitatea energetică, cât şi independenţa şi diversificarea energetic.
Ipocrizie uriașă: PNL s-a răzgândit și nu mai vrea supraimpozitarea contractelor part-time după CONCEDIERILE ÎN MASĂ Ipocrizie uriașă în PNL. După ce au votat cot la cot cu PSD supraimpozitarea contractelor part-time, ceea ce a dus la concedieri în masă, liberalii vor acum eliminarea acestei prevederi. Raluca Turcan a depus proiectul și spune că măsura actuală este „profund injustă”.
Șoc pe piața gazelor. Putin este disperat, sunt cele mai mici preturi din ultimul an și jumătate Cotațiile gazelor naturale cu livrare în luna următoare au atins cel mai scăzut nivel din ultimul an și jumătate. Chiar și așa, cotațiile sunt aproape duble față de nivelurile obișnuite pentru această perioadă a anului, de dinainte de izbucnirea crizei energetice și apoi a războiului din Ucraina.
România vinde grâu ieftin și cumpără pâine scumpă. Cine este de vină pentru această situație România vinde cerealele la un preț extrem de mic și cumpără pâine scumpă. În ultimele luni, prețul grâului a scăzut cu aproape 30%. Dacă vara trecută, o tonă se vindea cu 406 euro, acum se vinde cu 280 de euro.
Se fac angajări la stat - salariu până la 10.000 de lei. Sunt peste 300 de posturi Regionala București a ANAF organizează concurs pentru ocuparea a 307 funcții de execuție. Deși până în prezent au fost anunțate doar cele 307 posturi la București-Ilfov, o regională a ANAF cu importanță economică majoră, urmează scoaterea la concurs de posturi și în cadrul celorlalte șapte regionale din țară, afirmă reprezentanții angajaților.
România riscă să piardă miliarde de euro din PNRR! Anunțul care îngrijorează, făcut de Cristian Ghinea Discuțiile legate de cea de-a doua tranșă din PNRR continuă. Comisia Europeană vrea să blocheze fonduri de 3,2 miliarde de euro din cauza legii avertizorilor de integritate, adoptată de președintele Klaus Iohannis, susțin mai multe surse.
CCIR va crea și va gestiona platforma națională dedicată reconstrucției Ucrainei Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a semnat, în data de 15 februarie, un Memorandum de Înțelegere cu Camera de Comerț și Industrie a Ucrainei, în vederea consolidării relațiilor de afaceri și dezvoltării cooperării economice dintre cele două state. Președinții celor două camere de comerț au semnat acest document în prezența Ambasadorului Ucrainei în România, E.S. dl. Ihor Prokopchuk, precum și a consilierului politic ucrainean, dl. Oleg Balika.
Discuții între Ministerul Finanțelor și Comisia Europeană în privința taxei de solidaritate refuzată de OMV Petrom Comisia Europeană are nevoie de clarificări suplimentare din partea Ministerului Finanţelor înainte de a răspunde autorităţilor române asupra modului în care se aplică taxa de solidaritate, a transmis CE pentru Profit.ro.
Demisie surprinzătoare la vârful Băncii Mondiale! MOTIVUL pentru care președintele instituției renunță la mandat David Malpass, preşedintele Băncii Mondiale (BM), a anunţat, miercuri, că va renunţa la funcţia sa până la finalul lunii iunie, după ce în urmă cu câteva luni a intrat în conflict cu Casa Albă pentru că nu şi-a exprimat poziţia în privinţa schimbărilor climatice, transmite Reuters.
Comisia Europeană: Pensiile militare sunt pensii SPECIALE - Coaliția de guvernare, așteptată să ia o DECIZIE Pensiile militare sunt pensii speciale – este ultimatumul clar dat de Comisia Europeană. Comisia cere ca acestea să fie cuprinse în reforma care este și jalon în PNRR și vine chiar cu propuneri concrete. Coaliția avea alte planuri, însă o decizie trebuie luată până luna viitoare, atunci când ministrul Muncii trebuie să prezinte noua lege a pensiilor.
Este oficial. Zilele mașinilor cu motoare termice au început să apropie de sfârșit, în Europa Parlamentul European tocmai a aprobat planul de a interzice vânzarea de mașini noi cu motoare termice începând din 2035.
Raed Arafat: „Nu am avut timp să-mi reînnoiesc asigurarea locuinței” Secretarul de stat, Raed Arafat, a dat asigurări miercuri că își va reînnoi asigurarea facultativă a locuinței pe care o deține în județul Ilfov.
Până când se mai poate cumpăra vechimea în muncă. Câți bani trebuie să dai pentru a-ți completa "câmpul muncii" Românii care se apropie de vârsta de pensionare și nu au atins stagiul minim de cotizare, mai pot cumpăra vechime și în acest an, potrivit OUG 163/2020.
Parlamentarii și-au majorat sumele forfetare cu 25% - Bani mai mulți pentru salarii și cabinete parlamentare Conducerea Parlamentului a decis majorarea cu 25% a sumei pe care deputații și senatorii o primesc lunar pentru a-și derula activitatea. Mai exact, creşterea este de la 28.080 de lei la peste 35.000 de lei.
Vești foarte bune de la BNR! Prognoza de inflație pentru finalul anului a fost revizuită Banca Naţională a României (BNR) a revizuit descendent la 7% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 4,2% pentru sfârşitul lui 2024, potrivit datelor prezentate miercuri de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.
Vouchere de 1.500 de lei pentru studenți! Marcel Boloș anunță subvenționarea chiriei pentru tinerii vulnerabili Marcel Boloș - ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene anunță că 50.000 de studenți cu burse sociale ar putea beneficia de vouchere în valoare de 1.500 de lei și de plata chiriei, începând de anul universitar viitor.
România stă din ce în ce mai prost cu resursele de energie. Cele mai recente date de la INS În perioada 1.I-31.XII.2022, resursele de energie primară au scăzut cu 0,6%, iar cele de energie electrică au scăzut cu 4,4% față de perioada 1.I-31.XII.2021, anunță Institutul Național de Statistică într-un comunicat publicat marți, 14 februarie.
Inflația a scăzut în România - Vești bune pentru români după ultimele date publicate Creşterea preţurilor de consum s-a temperat uşor în luna ianuarie, faţă de ultimele luni din 2022, rata anuală a inflaţiei coborând la 15,1%, comparativ cu 16,4% în decembrie 2022 şi 16,8% în noiembrie, arată datele INS publicate marţi.
Modificări importante la PNRR - Ce se întâmplă cu pensiile românilor Sunt pregătite noi modificări ale PNRR care ar putea să influențeze și pensiile din România.
Marius Budăi: „Veniturile din România sunt încă foarte mici şi avem nevoie de creşteri" Marius Budăi - ministrul Muncii consideră că veniturile din România sunt încă foarte mici şi este nevoie de creşteri.
Mașina care merge cu apă - între mit și realitate. Poți merge cu un litru de apă 15.000 de kilometri?! Mașina care merge cu apă și emite aburi, pare să fie o poveste de adormit copiii, dar care dă apă la moară pasionaților de mașini și consumuri reduse de carburant.