”Un lucru de care am fost impresionată la întoarcerea mea în România este nivelul la care România a devenit lider în Europa în privinţa energiei, atât în ceea ce priveşte securitatea energetică, cât şi independenţa şi diversificarea energetică, pentru că aţi investit în hidroenergie, în energie solară, în forme alternative, iar acum investiţi mai mult în energie nucleară, cu sprijinul Statelor Unite”, a afirmat Kavalec, la un post TV.
Ea a amintit colaborarea la centrala nucleară de la Cernavodă, invocând şi ”parteneriatul inovator legat de reactoarele modulare mici”.
”Cred că acestea sunt investiţii care vor dura mai mulţi ani şi vor necesita multă implicare din partea diferiţilor investitori. Dar este un început interesant şi ceva ce cred că va face situaţia energetică a României chiar mai sigură decât este deja”, a declarat diplomatul.
Proiectele economice privind investiţiile în grupurile 3 şi 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă şi cele privind Reactoarele Modulare Mici s-au aflat si pe agenda discuţiilor avute de oficialul america cu ministrul de Externe Bogdan Aurescu şi cu premierul Nicolae Ciucă.