Articolele din categoria ECONOMIE:

Începe Apocalipsa concedierilor
Băncile americane încep cel mai mare val de concedieri după criza din 2008
Instituțiile bancare de dincolo de ocean anunță apocalipsa concedierilor! Băncile se pregătesc pentru cele mai mari reduceri de personal de la criza din 2008. Zeci de mii de angajați vor fi dați afară, iar acest val care pleacă din Statele Unite va influența și băncile europene, susțin analiștii. Cei care vor rămâne fără serviciu sunt angajații cu funcții inferioare, în timp ce managerii rămân în funcții cu salarii chiar mai mari. 
Daniel Burlan, CE Oltenia
Șeful CE Oltenia - Daniel Burlan, REVOCAT din funcție, dar mai rămâne... 20 de zile în preaviz - Cum a sfidat minerii după tragedia din Gorj
Directorul Complexului Energetic Oltenia a fost demis la mai bine de o săptămână după tragedia de la Jilț Sud în urma căreia au murit 3 oameni. Daniel Burlan și un membru al directoratului companiei au fost revocați din funcție la cererea ministrului Energiei. Președintele directoratului anunțase că nu își va da demisia și va aștepta să fie dat afară.
INFLAȚIA bate record după record: românii sunt disperați
INFLAȚIA bate record după record: românii sunt disperați - Făina, uleiul și pâinea, în topul scumpirilor
Românii se confruntă cu cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani, iar prețurile vor crește și în lunile următoare. BNR spun că inflația vă scădea sub pragul de 10% abia în trimestrul al treilea al acestui an. Însă, tot experții BNR spun că încetinirea inflației nu înseamnă și scăderi de prețuri, ci doar că acestea vor crește mai puțin comparativ cu perioada anterioara. 
Brazilia și Argentina se pregătesc pentru lansarea unei monede comune
Brazilia și Argentina anunță o monedă comună. Uniunea ar putea deveni al doilea cel mai mare bloc monetar din lume
Brazilia și Argentina vizează o mai bună integrare economică, inclusiv dezvoltarea unei monede comune, au declarat președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva și liderul argentinian Alberto Fernandez într-un articol comun. Cele mai mari două economii din America de Sud vor discuta planul la un summit de la Buenos Aires săptămâna aceasta și vor invita alte națiuni din America Latină să se alăture inițiativei.
Bătaie pe averea celui mai bogat afacerist al României
Bătaie pe averea celui mai bogat afacerist al României. Miliardele de euro ar putea ajunge la stat - ecuație financiară incredibilă
Sunt controverse majore legate de averea miliardarului Dan Petrescu, mort într-un accident aviatic produs în urmă cu mai bine de un an. Averea sa de peste două miliarde de euro ar putea ajunge fie în mâna statului, fie la mama sa, care este singura rudă în viață. Totuși, în scenariu apare și fosta sa secretară care ar pregăti un plan ascuns prin care vrea să pună mâna pe bani. 
Curtea Constitutionala
Mai multe companii atacă la Curtea Constituțională supraimpozitarea din energie
Enel Green Power România, subsidiara locală a diviziei de producţie de energie regenerabilă a gigantului italian Enel, şi EDPR România, din grupul portughez de profil EDP Renováveis, au solicitat în instanţă sesizarea Curţii Constituţionale a României, cu excepţie de neconstituţionalitate privind prevederile legate de supraimpozitarea producţiei de energie electrică din Legea nr. 259/2021 şi din OUG nr. 119/2022, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. 
Virgil Popescu / Foto: Inquam Photos
SFIDARE după tragedia minieră din Gorj. Virgil Popescu, refuzat de BURLAN - De ce nu renunță la funcția din CE Oltenia
Ministrul Energiei a anunţat finalizarea Raportului Corpului de Control în tragedia de la cariera Jilț Sud, în care au murit 3 mineri și alți 7 au fost răniți. Virgil Popescu a cerut demisia din funcție a mai multor șefi din conducerea CE Oltenia, printre care și președintele Daniel Burlan. Acesta însă i-a transmis că refuză să părăsească scaunul pe care-l ocupă.
Contractul Petrom, făcut public Exclusiv
Contractul Petrom, făcut public. Șoșoacă: Este lovit de NULITATE ABSOLUTĂ. NU respectă legislația românească
Realitatea PLUS a dezvăluit, în exclusivitate, contractul privatizării Petrom. Documentul, însă, deși plin de erori și inadvertențe, conține și 22 de pagini în care se regăsesc definiții și explicații. "Cu cât citeam mai mult și conexam lucrurile care se întâmplau înainte și după privatizare, mi-am dat seama că toți erau vinovați", a spus jurnalista Anca Alexandrescu, cea care a făcut public contractul, într-o ediție explozivă Culisele Statului Paralel. Invitată în emisiune, senatoarea Diana Șoșoacă a semnalat mai multe probleme grave existente în contractul care, spune ea, este lovit de nulitate absolută și nu respectă legislația românească. 
Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii ”Culisele Statului Paralel” Exclusiv
Anca Alexandrescu, noi dezvăluiri despre contractul privatizării Petrom, ținut la secret aproape 20 de ani pentru a ascunde trădarea națională
Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii ”Culisele Statului Paralel”, a dezvăluit cum sunt austriecii scutiți de taxe și impozite și a comentat prima reacție a lui Adrian Năstase privind dezvăluirile din această seară referitoare la contractul de privatizare a Petrom, ținut la secret aproape 20 de ani pentru a ascunde trădarea națională. URMĂREȘTE LIVE EMISIUNEA AICI ȘI VEZI CE CONȚINE, DE FAPT, CONTRACTUL PETROM.
Ion Țiriac
Noi dezvăluiri despre Ion Țiriac și implicarea sa în privatizarea frauduloasă a Petrom
După dezvăluirea faptului că Ion Țiriac a fost informator al Securității, apar noi detalii incendiare. Sunt incluse implicarea sa în privatizarea frauduloasă a Petrom, alături de Adrian Năstase, contractul păgubos cu Bechtel pentru autostrada Transilvania, negociat tot în complicitate cu Năstase, respectiv frauda realizată în timpul Vioricăi Dăncilă, referitoare la construcția de grădinițe. Țiriac și personajele menționate sunt bănuite de a fi fost inclusiv agenți DIE, serviciul de informații externe din perioada comunistă, asta în mod complementar calității de informatori ai fostei Securități.