Articolele din categoria ECONOMIE:

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă
Salariile angajaților din Primăria Capitalei și din instituțiile subordonate cresc cu 10%
Salariile angajaților de la Primăria Capitalei și din instituțiile subordonate vor fi majorate cu 10%. Proiectul de hotărâre a fost aprobat în ședința Consiliului General al Capitalei cu 47 de voturi "pentru" și 3 abțineri. Inițial, proiectul prevedea o majorare cu 5%, însă în urma unui amendament propus de PNL, a fost aprobată o majorare de 10%. Mai mult, în cazul funcțiilor pentru care salariile de bază sunt sub nivelul salariului minim, angajații au primit salariul de bază minim brut pe țară stabilit, în valoare de 3.000 de lei. 
Începe distribuirea cardurilor de energie
Începe distribuirea cardurilor de energie - Aleșii nu știu sigur cine trebuie să primească ajutorul
Distribuirea cardurilor pentru plata facturilor la energie nu începe fără controverse! Aleșii nu știu încă sigur cine trebuie să primească ajutorul. Este vorba despre situația gospodăriilor în care locuiește o persoană cu venituri mai mici de 2.000 de lei, care s-ar încadra în plafon, alături de alte persoane cu venituri mai mari, astfel că media pe gospodărie este prea mare. 
Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene
Cea de-a treia modalitate de a efectua plăţi din ajutorul de încălzire, aprobată de Guvern. 4 milioane de persoane vor beneficia de măsură: care este bugetul alocat
Cea de-a treia modalitate de a efectua plăţi din ajutorul de încălzire, şi anume plata online, a fost aprobată, prin OUG, în ședința de marți a Executivului, a anunțat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Marcel Boloş. Pe lângă această variantă, rămân în continuare "în picioare" și modalitățile anterior, respectiv plata la ghişeul Poştei Române sau prin poştaş. Potrivit lui Boloș, 4 milioane de beneficiari şi un miliard de euro este bugetul alocat acestei scheme naţionale de ajutor pentru plata ajutorului de energie. El a mai anunţat că începând cu data de 15 februarie va avea loc transferul banilor de la Ministerul Investtiţiilor la Poşta Română pentru a se efectua plăţile din acest ajutor şi începând cu data de 20 februarie se vor putea efectua plăţile.
Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel
Anca Alexandrescu, despre decizia Comisiei Europene privind plata taxei de solidaritate de către OMV: "Nu mă surprinde. Ea reconfirmă slugărnicia instituțiilor statului"
Jurnalista Anca Alexandrescu, care a făcut public contractul privatizării Petrom, aducând în atenția opiniei publice și a instituțiilor statului neregulile grave care au stat la baza acestei privatizări și pierderile uriașe suferite de statul român, declară că nu este surprinsă de decizia Comisiei Europene potrivit căreia grupul austriac OMV nu ar trebui să plateasca taxa de solidaritate de 1 miliard de euro în România.
Gabriel Țuțu
Măști pentru MApN. Cine este Gabriel Țuțu, șeful ROMARM - sumele uriașe pe care le încasează fostul polițist
Gabriel Țuțu, directorul Romarm, reținut pentru abuz în serviciu și trafic de influență într-un dosar privind achizițiile din pandemie, a strâns o avere impresionantă, în ultimii ani. Potrivit declarației de avere, numai de la compania de stat încasează, într-un an, aproximativ 40.000 de eruo. Țuțu este fost subofițer de poliție și a lucrat și în cadrul Serviciului Român de Informații 10 ani. 
Nicolae Ciuca
Premierul Ciucă anunță preț plafonat la motorină pentru o anumită categorie de români
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, în deschiderea şedinţei de Guvern, că în ceea ce priveşte continuarea programului de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina folosită de către fermieri, la nivelul Guvernului au luat decizia să pună la dispoziţie 500 de milioane de lei pentru derularea schemei de ajutor de stat, astfel încât fermierii să poată să achiziţioneze motorina la preţuri mai mici şi să poată, de asemenea, să efectueze lucrările necesare.
Numărul reclamațiilor la ANRE a crescut cu 64% anul trecut
Românii, tot mai nemulțumiți de furnizorii de energie. Numărul reclamațiilor la ANRE a crescut cu 64% anul trecut
Neregulie furnizorilor de energie nu au rămas netaxate de români, anul trecut. Aceștia au asaltat Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) cu reclamații. Numărul acestora a crescut spectaculos, cu 64%, pe fondul problemelor întâmpinate de consumatori în piaţa concurenţială de energie electrică şi de gaze naturale, în special în ceea ce priveşte facturarea.