Articolele din categoria CULTURĂ:

arafat anunt coronavirus
Cum afectează decizia autorităților marile concerte și meciuri. Adunările de mai mult de 1.000 de oameni interzise până la sfârșitul lui martie
Decizia anunțată de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, privind interzicerea pînă la sfîrșitul lunii a evenimentelor sportive, culturale, religioase sau de altă natură ce reunesc mai mult de 1.000 de spectatori, afectează mai multe manifestări care erau mult așteptate de români și mai ales de bucureșteni. Vezi cum împiedică extinderea amenințării COVID-19 adunările publice din România.
teo standup/sursa foto: Instagram Teo
Claudiu Teohari (Teo): „La început, noi făceam stand up și nu credeam că există” (interviu, partea I)
Stand up-ul nu mai e de multă vreme o zonă de nișă, devenind un fenomen socio-cultural mainstream în România. Claudiu Teohari (Teo) este unul dintre performerii care au construit scena și care au văzut cum a evoluat aceasta din 2004 și până în prezent. Am avut parte de o discuție foarte relaxată, într-un spațiu neconvențional, un bistrou din centrul Capitalei. Am atins subiecte precum inteligență artificială, obișnuința publicului de a cumpăra bilete la show-urile de stand up, dar și avântul pe care l-au luat podcasturile din 2019 și până în prezent. Aceasta este prima parte a interviului.
Postul Paștelui 2020. Când începe și ce rol are Postul Mare. Ce NU ai voie să faci Foto: Altar Biserica Domnească Curtea Veche/basilica.ro
Postul Paștelui 2020. Când începe și ce rol are Postul Mare. Ce NU ai voie să faci
Postul Pastelui 2020, denumit si Postul Mare, la ortodocsi incepe astazi, 2 martie, si se incheie pe 18 aprilie. Acesta dureaza 40 de zile si este cel mai aspru dintre posturile de peste an. Postul Mare precede Praznicul Învierii lui Iisus Hristos. Pastele ortodox este celebrat anul acesta pe 19 aprilie. Postul Catolic a început in urma cu o saptamana, pe 24 februarie, iar Paștele Catolic este pe 12 aprilie. Ce trebuie sa stii despre Postul Mare, cat dureaza si ce este interzis cu desavarsire sa faci. 
Dragobete Foto: Pinterest.com
Dragobetele. 24 februarie, sărbătoarea iubirii la români. Ce înseamnă sărutul de Dragobete. Ce ai voie să faci în această zi
Dragobetele, ziua îndrăgostiților la români, își are originea în tradiții de pe vremea dacilor și în credința într-un zeu al iubirii. Odată cu 24 februarie, de Dragobete, se trece simbolic în primăvară. Ziua in care românii sărbătoresc Dragobetele coincide cu sărbătoarea Aflării Capului Sfântului Ioan Botezătorul. După Revoluţie, locul lui a fost luat treptat de Sfântul Valentin, care este sărbătorit pe 14 februarie în calendarul catolic. Dar Dragobetele este complet diferit de Sf. Valentin, care e mai blajin. Dragobetele, personaj magic asemănător lui Eros sau Cupidon, reprezintă un bărbat frumos, vesel și foarte neastâmpărat.
Bogdan Gheorghiu, ministrul propus la CUltură Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Video
VIDEO Ministrul Culturii, atacat pe tema numirii Irinei Rimes: Să nu fie Salam sau Copilul Minune pentru Eminescu!
Dialog cu scântei la audierea ministrului propus pentru Cultură, Bogdan Gheorghiu, pe tema numirii Irinei RImes ca ambasador onorific al Zilei Constantin Brâncuși 2020. Unul dintre deputații afiliați PSD i-a reproșat, marți, că în felul acesta va ajunge să-i numească, anul viitor, pe Salam sau Copilul Minune pentru a-l reprezenta pe Eminescu. În final, Bogdan Gheorghiu a fost respins.
Cozmin Gușă
Cozmin Gușă, despre scutirea de impozit a jurnaliștilor: „Este extrem de necesar pentru industria mass-media”
Dispute în lumea presei pe scutirea impozitarea veniturilor jurnaliștilor. Multe voci au criticat-o, iar câteva nume grele din presa românească, precum Cristian Tudor Popescu, Ion Cristoiu sau Cătălin Tolontan, au semnat chiar o scrisoare deschisă, în care îi cer președintelui Iohannis să nu o promulge. Într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus, Cozmin Gușă îi acuză însă pe aceștia de ipocrizie.