Articolele din categoria CULTURĂ:

maraton online poezie online
Maraton de Poezie Online 2020 – o inițiativă inedită pentru literatura română
Scriitorii au un antidot pentru izolarea la domiciliu cauzată de expansiunea noului coronavirus. Patru tineri din Dej, Suceava și Sibiu organizează un maraton online de poezie. Acest demers va dura câteva ore bune și va fi live pe Facebook vineri începând cu ora 12. Avem în față un proiect 100% independent și care își propune o creștere organică. Vorbim practic de filmări trimise de aproape 100 de poeți români, care vor rula pe parcursul întregii zile.
pisica cumparaturi berceni
Viața în vremea stării de urgență. Un jurnal de cumpărături
Cel mai important aspect în era ordonanțelor militare este să ne păstrăm calmul. Și să respectăm regulile. Acesta este o mică relatare observațională din 26 martie. E prima dată când ies la cumpărături de când s-au aplicat ultimele măsuri ale stării de urgență. Am ales un hypermaket ceva mai departe de casă (distanță de aproximativ 1,5 kilometri), pentru a face și puțină mișcare. Am completat declarația, am semnat-o, am pus-o în ghiozdan alături de două sacoșe mari de cumpărături și am pornit către supermagazinul din mall.
Baletul „Spărgătorul de nuci” la Opera Națională din Iași
#staiacasa. Coronavirusul aduce în casele românilor Festivalul „George Enescu” și Opera din Iași
Din ce în ce mai multe instituții culturale anunță transmiterea online a mai multor evenimente în perioada în care românii sunt izolați acasă din cauza epidemiei de coronavirus, în încercarea de a opri răspândirea bolii. Casele românilor devin astfel adevărate săli de concerte. Festivalul internațional „George Enescu” trece din sala de concerte în virtual oferind acces gratuit la muzica clasică, la fel și Opera din Iași, care transmite online spectacolele din repertoriu.
berceni museum eduard peter
Berceni Museum. Coordonatele unui proiect ambițios din România abandonată (interviu cu Eduard Péter)
Nostalgia, emoția și amintirile legate de copilăria din anii ’90. Toate acestea transpiră prin porii celui care vine să viziteze Berceni Museum, pe Bulevardul Alexandru Obregia 27. După mai multe tentative nereușite de a ne întâlni și de a bea un sirop cu sifon, am trecut în sfârșit pragul muzeului pe 11 martie, într-un moment în care epidemia de COVID-19 începea să-și ceară drepturile și în România.Discuția cu Eduard Péter nu a fost un simplu dialog, ora petrecută în apartamentul din Obregia 27 însemnând și vreo două pauze în care ne-am uitat la jocul pe televizor, la colecția de sticle de lapte sau ulei, la telefonul cu fise pe care îl găseai la poștă sau în cabinele stradale, dar și la diferite jocuri și păpuși sau figurine. Nu putea să lipsească din decor nici indicatorul cu stația de ITB/RATB/STB Străduinței, stație pe unde trec zilnic troleul 73 și autobuzul 313. Cu siguranța nu va fi ultima vizită pe care o fac Muzeului Berceni. Edi sau Berceni încă mai are multe de povestit.