Ministrul Culturii a demarat luni controale la Biblioteca Națională după petrecerea-dezastru Corpul de control al Ministerului Culturii va demara procedura de control la Biblioteca Naţională a României, urmând ca perioada de verificare să fie extinsă de la 16 decembrie 2019 până la 1 ianuarie 2020, iar raportul să fie încheiat în jurul datei de 15 ianuarie, a declarat, luni, ministrul Bogdan Gheorghiu.
Ministerul Culturii, control la Biblioteca Națională, după petrecerea-dezastru Corpul de Control al ministrului Culturii va verifica luni dimineaţă dacă au fost respectate "toate procedurile legale" pentru organizarea petrecerii de Revelion la Biblioteca Naţională a României.
72 de ani de când Regele Mihai I și Regina Mamă Elena își începeau exilul. Sâmbătă, 4 ianuarie, se împlinesc 72 de ani de când Regele Mihai I își începea greul și lungul exil, după ce a fost forțat ca să abdice, iar România a fost preluată decătre comuniștii români susținuți de sovietici. Familia Regală a părăsit România prin județul Arad.
Video Sală din Biblioteca Națională, VANDALIZATĂ după petrecerea de Revelion Imagini greu de privit, într-o sală a Bibliotecii Naţionale, după ce, surprinzător, acolo a avut loc o petrecere de Revelion. La cheful dintre ani, sala a fost vandalizată. Petrecăreții au lăat în urmă scaune răsturnate şi multă mizerie.
Digi TV, mutare de ultimă oră: ANUNȚUL care-i vizează pe TOȚI abonații 2020 aduce noi canale tematice în grila Digi TV!
72 de ani de la abdicarea forțată a Regelui Mihai. Imagini rare cu Regele Mihai în Palatul Elisabeta Astăzi se împlinesc 72 de ani de la momentul în care Regele Mihai I a fost nevoit să abdice, fiind șantajat de guvernul comunist condus de Petru Groza. Pe 30 decembrie 1947, a avut loc abolirea monarhiei în România, Regele Mihai I fiind obligat să părăsească ţara.
ULUITOR Fecioara Maria, comparată cu o mamă-surogat. Cum interpretează Biblia un deputat USR Mesajul de Crăciun al deputatul USR, Iulian Bulai, a scandalizat opinia publică, după ce a comparat-o pe Fecioara Maria cu o „mamă-surogat”. Acesta a scris, pe Facebook, că Iisus Hristos, a cărui naştere este sărbătorită de Crăciun, provine ”dintr-o familie foarte ciudată”, ”cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea”. Bulai compară comunitatea de acum 2000 de ani din Betleem cu comunităţile ”eşuate” din România de astăzi. Deputatul își cere scuze după două zile și spune că este un creștin catolic practicant.
EXCLUSIV REALITATEA.NET Caramitru, pentru realitatea.net: "Am cerut oprirea focului asupra BCUB. Imbecilul de Vadim a lansat invenţii" Într-un interviu acordat site-ului realitatea.net, Ion Caramitru (77 de ani), în prezent directorul Teatrului Naţional din Bucureşti, a rememorat zilele Revoluţiei din 1989, inclusiv seara de 22 decembrie 1989, când a cerut să se oprească tragerile care vizau Biblioteca Centrală Universitară şi Palatul Regal.
Tudor Gheorghe, dezvăluire incredibilă: Ce a simțit când s-a drogat cu heroină Tudor Gheorghe a mărturisit că a luat o doză de heroină în urmă cu mai mulți ani și a relatat senzațiile pe care le-a încercat: „Îngeri de argint zburau în jurul meu, le făceam cu mâna”. Cantautorul de 74 de ani susține că a fost doar un experiment și că acum, când își aduce aminte, îi este pur și simplu groază.
EXCLUSIV REALITATEA.NET Poftiţi în celebrul studio 4 al TVR, după 30 de ani de la Revoluţia din 1989! Aici s-a scris istorie pe 22 decembrie 1989. VIDEO exclusiv realitatea.net După 30 de ani de la Revoluţia din 1989, conducerea SRTV a permis site-ului realitatea.net să filmeze studioul 4 al TVR, locul istoric de unde a început emisia Televiziunii Române Libere pe 22 decembrie 1989. Totodată, site-ul realitatea.net a filmat şi alte două puncte-cheie ale TVR în zilele fierbinţi din decembrie 1989: culoarul care leagă turnul televiziunii de studiouri şi unul dintre locurile de unde militarii care apărau televiziunea au tras la Revoluţie.
EXCLUSIV REALITATEA.NET Ion Caramitru: "L-am văzut pe Ion Iliescu de trei ori până la Revoluţie". A rememorat pentru realitatea.net ziua de 22 decembrie 1989 Ion Caramitru (77 de ani), în prezent directorul Teatrului Naţional din Bucureşti, a rememorat pentru site-ul realitatea.net ziua de 22 decembrie 1989. Caramitru, care a fost prima persoană ce a vorbit în direct din studioul 4 al TVR după fuga lui Nicolae Ceauşescu, a explicat cum era atmosfera în Televiziune şi a dezvăluit că l-a văzut pe Ion Iliescu de trei ori înaintea Revoluţiei, ultima oară în iunie 1989, când viitorul preşedinte era alături de generalul Victor Atanasie Stănculescu.
Decizie tristă în Franța. Nu s-a mai întâmplat așa ceva de peste 200 de ani! Pentru prima dată din anul 1803, în catedrala Notre-Dame din Paris nu se va oficia anul acesta liturghia de Crăciun, iar în apropierea monumentului a fost montată o macara gigantică pentru demontarea eşafodajului metalic care îi ameninţă structura, informează AFP.
Andra NU participă la concertul Institutului Revoluției condus de Iliescu și Voican-Voiculescu Andra şi alţi artişti care ar fi urmat să concerteze, duminică, 22 decembrie, la evenimentul organizat de Institutul Revoluţiei Române, s-au retras.
Premii de excelență pentru Cozmin Gușă și Octavian Hoandră, la Gala "10 pentru Argeș", pentru emisiunile realizate în județ Premii de excelență pentru Cozmin Gușă și Octavian Hoandră, la Gala "10 pentru Argeș", organizată de Consiliul Județean.
VUNK NU va urca pe scenă la concertul Institutului Revoluției condus de Iliescu și Voican-Voiculescu Trupa VUNK a anunțat vineri seara că nu mai participă la concertul organizat de Institutul Revoluției condus de Iliescu și Voiculescu în ziua de duminică, 22 decembrie. Este prima retragere după ce mai multe organizații și grupuri civice au condamnat „organizarea unui concert și nu a altui tip de eveniment comemorativ exact în ziua de 22 decembrie, într-un moment și un loc cu încărcătură solemnă deosebită”, iar acest lucru „nu poate fi decât un act de sfidare”.
Veste excelentă despre Cazinoul din Constanța. Când va fi redat circuitului turistic Contractul pentru proiectul "Consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa'' a fost semnat, vineri, valoarea contractului fiind de peste 56 de milioane de lei cu TVA. "În doi ani, Cazinoul din Constanţa va redeveni perla litoralului Mării Negre", susţine ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Publice, Ion Ştefan.
Scurtmetrajul românesc Cadoul de Crăciun, pe lista OSCAR 2020 Cadou de Crăciun, de Bogdan Mureșanu, s-a calificat pe lista scurtă de 10 scurtmetraje avute în vedere pentru nominalizare la Oscar 2020. 191 de filme au fost înscrise în acestă categorie.
„Wakanda”, GAFA Departamentului american de Agricultură Americanii au făcut schimburi comerciale cu o țară imaginară Wakanda, în ultimele săptămâni. Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA) a anunțat miercuri că a înlăturat țara fictivă Wakanda de pe o listă online a statelor care au acorduri de liber schimb cu SUA. Produsele cumpărate de guvernul american din țara supereroilor Marvel erau măgari, catâri, cartofi, castane sau porcușori de Guineea. Ulterior, a revenit cu un mesaj amuzant în care a precizat că „relațiile cu Wakanda vor rămâne mereu strânse”.
Ce să faci ca să trăiești mai mult. Sfatul la care nici nu te așteptai Știm că pentru a trăi mai mult e bine să reușești să ai o viață ireproșabilă: să mănânci echilibrat, să nu fumezi, să nu bei prea mult alcool, în concluzie, să fii cumpătat, să nu abuzezi de nimic. Acestea sunt sfaturile medicilor. La care se adaugă și cele ale psihologilor și ale consilierilor de dezvoltare personală, și nu numai: să te ocupi cât mai mult de ce îți place. Însă un studiu recent arată că îți poți prelungi viața cu adevărat și vei fi fericit numai dacă participi la cât mai multe activități culturale.
Primăria a aprobat construirea a trei blocuri în centrul Capitalei, într-o zonă protejată, lângă o vilă monument istoric Consiliul General al Capitalei a adoptat Planul Urbanistic Zonal care vizează construirea a trei blocuri cu patru etaje pe Aleea Modrogan nr. 1A, în curtea vilei Filipescu-Brâncoveanu, monument istoric, în care se află sediul central al PNL, potrivit Agerpres.
Una dintre clădirile emblematice ale Bucureștiului, cumpărată de străini Un fond de investiţii cu sediul în Luxemburg va cumpăra clădirea istorică a Băncii Comerciale Române (BCR) din Piaţa Universităţii.
Preşedintele Comisiei de muncă, despre eliminarea rentei sportivilor și artiștilor: "Am vrut să văd reacția USR și PNL" Preşedintele Comisiei de muncă, deputatul PSD Adrian Solomon, a afirmat că la proiectul de eliminare a pensiilor speciale al PNL a propus eliminarea rentelor sportivilor, artiştilor şi ale altor categorii pentru a vedea reacţia USR şi PNL, menţionând că, de fapt, nu susţine acest amendament.
Bucureștiul rămâne la fel, dar se vrea schimbarea numelor marilor Piețe. Cum s-ar putea numi Piața Universității și Piața Unirii Un proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti de miercuri, iniţiat de consilierii ALDE, prevede redenumirea Pieţei Universităţii din București în Piaţa I.C. Brătianu.
Banala gumă de mestecat revoluționează istoria umanității Analiza unei ''gume de mestecat'' datând din urmă cu peste 5.000 de ani relevă nu doar originile persoanei care a utilizat-o, ci şi culoarea ochilor, alimentaţia şi bacteriile prezente în gura acesteia.
EXCLUSIV REALITATEA.NET Revoluţie 1989 | Irina Margareta Nistor: "Iliescu avea un magnetism extraordinar. Uram comuniştii, dar nu îmi puteam lua ochii de la el". Cum a trăit Revoluția în studioul 4 al TVR Irina Margareta Nistor, vocea inconfundabilă ce a încântat milioane de oameni care i-au ascultat traducerile filmelor pe casete video VHS în anii \"80 şi \"90, dar şi la TVR, a povestit, în exclusivitate pentru site-ul realitatea.net, cum a trăit zilele Revoluţiei din 1989, când avea 32 de ani şi se afla în celebrul studio 4 al televiziunii naţionale.
Video Europa, pe acorduri de vioară românească. La ce este fruntaşă ţara noastră Viorile româneşti au fost cele mai cerute în Uniunea Europeană anul trecut. România a fost fruntaşă la exportul de viori din spaţiul comunitar către statele lumii. Viorile din România vin de la Fabrica de instrumente muzicale Reghin, care este cea mai mare în Europa.
A murit Danny Aiello. Doliu la Hollywood Danny Aiello, actorul specializat în roluri de mafiot italian, care a jucat și în memorabilul Nașul, a murit joi seara la vârsta de 86 de ani.
Manuscrisele lui Eliade, salvate în ultimul moment Ministerul Culturii recurge în ultimul moment la dreptul de preempţiune pentru salvarea manuscriselor lui Mircea Eliade scoase la licitaţie. Ministerul a anunţat, joi seară, ca a apelat la Arhivele Naționale care, prin dreptul de preempţiune, pot determina achiziționarea documentelor care fac parte din Fondul Arhivistic al României. Presa a semnalat licitația şi posibila pierdere a manuscriselor lui Eliade, ministerul... nefiind la curent cu activitățile caselor de licitație.
Fecioara Maria de la Guadalupe, minunea care a cutremurat biserica catolică. 10 milioane de pelerini, în Mexic Fecioara Neagră de la Guadalupe, Mexic, este considerată cea mai venerată apariție a Fecioarei Maria din întreaga lume, cu peste 20 de milioane de pelerini anual, mai mulți decât cei care vizitează Vaticanul.
Neo revine pe marile ecrane. Se pregătește Matrix IV Warner Bros a anunțat că filmul "Matrix 4" va fi lansat pe 21 mai 2021, în aceeași perioadă în care va apărea pe marile ecrane și "John Wick: Chapter 4/ John Wick 4", în care tot Keanu Reeves va fi protagonist, arată The Hollywood Reporter.