Războiul din Vietnam, o tragedie în cinci acte Războiul din Vietnam este cea mai dureroasă amintire din istoria Americii, întrecută doar de Războiul Civil. Nu pentru că a fost singurul război pierdut vreodată de americani, ci pentru că a fost un război purtat fără sens pentru prea mult timp, cu prea multe victime, din cauza greșelilor continue ale administrației. De aceea, războiul din Vietnam a și schimbat radical relația dintre poporul american și guvern, dar pentru asta a fost nevoie de greșelile succesive a cinci președinți și 58.000 de soldați morți.
Scriitorul Nicolae Stroescu Stînișoară a murit Jurnalistul şi scriitorul Nicolae Stroescu Stînişoară, fost director al Departamentului în limba română al postului Radio Europa Liberă şi membru al Uniunii Scriitorilor din România - filiala Iaşi, a murit, pe 27 iunie, la vârsta de 88 de ani, se arată pe site-ul uniuneascriitorilor.ro.
Record pentru artistul român Adrian Ghenie: Tablou vândut cu 1,77 mil. euro la Londra Tabloul "The Fake Rothko", al pictorului Adrian Ghenie, reprezentant al noului val al artei vizuale româneşti, a fost vândut pentru 1.426.500 de lire sterline (1.778.422 de euro), la o licitaţie organizată de casa Sotheby's luni, la Londra, potrivit site-ului sothebys.com.
Alt tip SIBIU, "Poarta de sud a Transilvaniei". Ideea inedită a unui antropolog de marcă din România Sibiul este subiectul celui mai nou film și a unei inedite colecții de fotografii realizate de Dumitru Budrala, unul dintre antropologii de marcă din România și din Europa.
Festivalul de la Locarno şi TIFF - parteneriat pentru promovarea tinerilor regizori români Festivalul Internaţional de Film de la Locarno şi Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca au încheiat un parteneriat prin care vor fi promovaţi regizorii români care au fost desemnaţi câştigători în secţiunea Pitch Shop a evenimentului românesc, informează variety.com.
A MURIT un STAR al cinematografiei franceze Actorul francez Jacques Bergerac, cunoscut pentru filmele "Les Girls" şi "Gigi", dar şi pentru căsătoria cu actriţa premiată cu Oscar Ginger Rogers, a decedat pe 15 iunie, la domiciliul său din Anglet, la vârsta de 87 de ani, conform unor surse din presa franceză, citate de hollywoodreporter.com.
Cum dădeau ELEVII EXAMENE în perioada celui de-al Doilea Război Mondial În timp ce liceenilor de astăzi li se poate cere, la examene, să redacteze, de exemplu, un text despre influența internetului în viața tinerilor, în urmă cu aproximativ șapte decenii, lucrurile stăteau ușor diferit.
SCRIITOAREA SPANIOLĂ Ana Maria Matute a murit la vârsta de 88 de ani Romanciera spaniolă Ana Maria Matute, una dintre cele mai proeminente personalităţi din literatura spaniolă de după Războiul Civil din Spania, a murit miercuri, la vârsta de 88 de ani, în reşedinţa ei din Barcelona, a anunţat editura Planeta, citată de AFP.
A MURIT un FAIMOS ACTOR american, cunoscut din "Cei Şapte Magnifici" Eli Wallach, un prolific actor american, care s-a remarcat în filme western precum "Magnificii şapte/ The Magnificent Seven" şi "Cel bun, cel rău, cel urât/ The Good, the Bad and the Ugly", a murit marţi, la vârsta de 98 de ani, informează Reuters.
Cioroianu: RUŞII au vândut TEZAURUL României Fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu face dezăvăluiri senzaţionale privind tezaurul României de la Moscova. Ruşii l-au vândut, iar şansele să fie recuperat sunt practic nule.
ICR Beijing va funcţiona într-un mall ICR Beijing va avea sediul într-un mall, după ce autorităţile chineze nu au fost de acord ca sediul să fie în cadrul Ambasadei României la Beijing, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.
Observatorul Astronomic din Capitală, restaurat cu fonduri europene Primăria Municipiului Bucureşti a semnat, marţi, contractul pentru consolidarea, restaurarea şi conservarea Observatorului Astronomic "Vasile Urseanu", valoarea proiectului fiind de 11.106.783 de lei, iar termenul de finalizare - aprilie 2015.
Felicia Filip a câştigat CONCURSUL pentru funcţia de director al Operei Comice pentru Copii Soprana Felicia Filip a câştigat concursul pentru funcţia de director al Operei Comice pentru Copii din Capitală, desfăşurat în luna iunie, se arată pe site-ul Primăriei Capitalei.
Alt tip MARELE PREMIU DREAM FEST 2014. Filmul care a impresionat sute de elevi din Europa Festivalul Internaţional de Film pentru Copii Dream Fest 2014 s-a încheiat duminică la Slatina. Marele premiu merge anul acesta în Germania. "Furtuna" a fost pelicula care a impresionat cel mai mult juriul, format din elevi din toată Europa.
Sergiu Tuhuțiu, concert extraordinar Ludwig Van Beethoven, marca Orchestra Simfonică București Miercuri, 2 iulie, ora 19.00, studioul de concerte Mihail Jora, Sala Radio din București.
Tamara Buciuceanu-Botez, decorată de președintele Băsescu Președintele Traian Băsescu a semnat luni decretul de decorare a actriței Tamara Buciuceanu-Botez cu Ordinul Național "Steaua României" - în grad de Cavaler, informează Administrația Prezidențială.
FESTIVALUL PERFORM IAŞI 2014. Teatrul în care spectatorul urcă pe scenă și actorul coboară în sală În perioada 22-29 iunie va avea loc la Iaşi primul festival național de artă teatrală și artă performativă, Perform Iași 2014. Manifestarea teatrală face parte din Campania de promovare a Iașiului pentru candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.
Încă o tragedie! O mare jurnalistă din România a murit Scriitoarea, jurnalista şi profesoara Ana Maria Sireteanu, director al postului Radio România Cultural în perioada 1996 - 2002, a murit vineri, la vârsta de 69 de ani, după o lungă şi grea suferinţă, se arată pe site-ul radioromaniacultural.ro.
DREAM FEST – SLATINA 2014. Lacrimi pentru tatăl învins O promisiune facuta lui Adrian Paunescu de catre producatorul festivalului, Cornel Diaconu, a emotionat pana la lacrimi intreaga sala.
Ministerul Culturii demarează sesiunea de finanțare dedicată proiectelor din Programul Cultura Ministerul Culturii anunță că va demara în scurt timp sesiunea de finanțare dedicată proiectelor deja selectate la Bruxelles pentru a obține finanțare în cadrul Programului Cultura, în limita bugetară de 500.000 lei alocată instituției în acestui an și invită operatorii culturali să urmărească site-ul instituției (www.cultura.ro) și să depună dosarele, conform Normelor de finanțare aprobate.
Înalta Curte: Scriitorul Nicolae Breban nu a fost colaborator al Securității Scriitorul Nicolae Breban nu a fost colaborator al Securităţii, a decis irevocabil Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a admis recursul faţă de o hotărâre luată în 2012 de Curtea de Apel Bucureşti.
Muzeul Naţional de Artă al României a primit certificatul de excelenţă TripAdvisor pe 2014 Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) din Bucureşti a primit certificatul de excelenţă TripAdvisor pe 2014, datorită recenziilor favorabile primite din partea vizitatorilor în decursul anului trecut.
Proiectele secrete ale lui Ceaușescu: "Vroia cu disperare să aibă o bombă atomică, cât de mică" Una dintre cele mai arzătoare dorințe ale dictatorului era să aibă o bombă atomică foarte mică, afirmă Pacepa în memoriile sale.
Maia Morgenstern, pe scena teatrului londonez, cu spectacolul "Tangou final" Maia Morgenstern, una dintre cele mai îndrăgite actriţe din România, va oferi, duminică, la Leicester Square Theatre, din West-End-ul teatral londonez, o reprezentaţie a spectacolului Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti - "Tangou final", de Mario Diament, în regia lui Moshe Yassur.
DRAMA unui MARE ACTOR ROMÂN: ţepuit de 35.000 de euro, întreaga sa agoniseală Actorul Ion Dichiseanu şi-a pierdut întreaga agoniseală de o viaţă atunci când a avut încredere într-o prietenie de 20 de ani.
Radu Gabrea: Nu pot să fac filme în afara experiențelor pe care le-am trăit Regizorul Radu Gabrea, care își va lansa vineri filmul "O poveste de dragoste (Lindenfeld)", a declarat că nu va putea niciodată să facă filme neinspirate, într-o măsură, de experiența sa de viață.
Alt tip Imagini tulburătoare din Bucureştiul interbelic. Cât de săraci erau românii în acea perioadă Ce imagine aveţi în minte atunci când vă gândiţi la România interbelică? Mulţi dintre noi s-ar putea gândi la „grânarul Europei” sau la Bucureştiul supranumit "Micul Paris", însă realitatea trăită de majoritatea românilor din acea perioadă consta în sărăcie.
Alt tip Generalul (r) SRI AUREL ROGOJAN, noi dezvăluiri în ultima carte lansată: "Este o carte de protest" O nouă carte semnată de generalul de brigadă în rezervă Aurel Rogojan a fost lansată, ieri, la Oradea. "Apusul Agorei – Românii sub al şaselea... Escu" prezintă scenarii şi perspective geopolitice, comentarii şi articole privind istoria serviciilor secrete. La eveniment a fost prezent şi generalul colonel în rezervă Iulian Vlad, fost secretar de stat şi şef al Departamentului Securităţii Statului.
Istoric: "Primul Război Mondial ar fi putut izbucni în România" România ar fi putut avea rolul Serbiei în declanșarea Primului Război Mondial dacă atentatul înfăptuit de agentul dublu, basarabeanul Ilie Cătărău, de la Debrețin, ar fi avut efectul scontat, potrivit unui studiu al istoricului Ion-Gheorghe Petrescu prezentat la Conferința Națională "Marele Război – Cauză a totalitarismului în secolul XX?".
O pictură ascunsă a fost descoperită sub stratul de vopsea al unui tablou de Picasso O pictură ascunsă sub stratul de vopsea al tabloului "Camera albastră", realizat de Pablo Picasso în 1901, a fost descoperită de experţii în artă şi de curatorii fondului Phillips Collection din Washington, cu ajutorul radiaţiilor infraroşii, informează bbc.co.uk.