Articolele din categoria ACTUAL:

O nouă lege pentru combaterea drogurilor a fost depusă în Parlament. Foto: Profimedia
PSD a scos artileria grea în lupta cu traficul de droguri: O nouă lege a fost depusă în Parlament. Sancțiuni usturătoare pentru șoferii drogați
Traficul de droguri a devenit o problemă din ce în ce mai mare în România, motiv pentru care aleșii au decis să ia măsuri drastice pentru a combate acest flagel. Un grup de parlamentari PSD a depus o lege pentru implementarea unor sancțiuni mai severe pentru toți cei implicați în aceste activități ilegale, iar șoferii drogați au paragraaful lor special în cadrul acestui proiect de act normativ.
Cacofoniile din limba română care sunt acceptate
Cacofoniile din limba română care sunt acceptate. Ce construcții lingvistice poți folosi la liber, fără a atrage priviri ciudate
Într-o lume atât de complexă cum este cea a limbilor, cuvintele pot crea armonii sau disonanțe, iar limba română nu face nicio excepție. În această aventură lingvistică vom explora ce sunt de fapt cacofoniile și modul în care acestea sunt utilizate în poezie, proză și cântece, cu o atenție specială asupra câtorva exemplare de cacofonii acceptate în limba română potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române.
Marius, un tânăr de 29 ani, abia făcuse nunta și aștepta un copil. În noaptea exploziei ținea locul unui coleg Exclusiv
CULISELE STATULUI PARALEL. Anca Alexandescu: „Sfidare maximă. Concluziile autorităților în accidentul de la Călimănești: Aia e, se mai întâmplă!”
Anca Alexandrescu acuză mușamalizarea tragicului accident de la Călimănești, unde un om a murit din cauza unei explozii la o țeavă de gaze și critică vehement faptul că, atât cei din conducerea CNAIR, cât și Sorin Grindeanu, îl susțin necondiționat pe Dorinel Umbrărescu, cel a cărui firmă efectua lucrări acolo.
Legătura dintre forma corpului și starea de sănătate
Legătura dintre forma corpului și starea de sănătate. Un aspect al siluetei ar trebui să ne pună pe jar, spun cercetătorii
În ultimele decenii, forma corpului a devenit un subiect de preocupare majoră în societatea modernă. Standardele de frumusețe și de idealuri estetice au schimbat de-a lungul timpului, iar imaginea corpului a devenit din ce în ce mai importantă atât dintr-un punct de vedere social, cât și personal. Însă, dincolo de dimensiunile fizice și de estetică, forma corpului poate oferi informații esențiale despre starea de sănătate și riscul de boli.
Cozmin Gușă
Cozmin Gușă: România și-a pierdut busola prin blocarea dezbaterii publice și suprimarea libertății de exprimare
Ion Cristoiu a avut o idee bună aseară și a postat pe blogul său, retransmis de dimineață pe Gold FM, de la 7 dimineața, o dezbatere de acum 27 de ani, moderată de către Vartan Arachelian la TVR 2, unde au mai participat Octavian Paler, marele scriitor, Dumitru Tinu, directorul de la Adevărul, respectiv Ion Cristoiu, care atunci era directorul EVZ. Erau, deci, trei analiști, cu Arachelian patru, cei mai buni ai momentului în orice caz, ce sprijiniseră în 1996, pentru că despre acest an este vorba, ajungerea la putere a lui Emil Constantinescu în detrimentul lui Ion Iliescu, dar care analiști publici, la doar cinci săptămâni de la schimbare, apăreau public să își critice alesul, adică pe Emil Constantinescu. De ce? Pentru că nu-și respecta în mod evident agenda promisă odată cu venirea la putere. Un editorial de Cozmin Gușă.