Articolele din categoria ACTUAL:

Britanicii refuză românii pe bandă rulantă
Britanicii refuză români pe bandă rulantă. Suntem țara UE cu cel mai mare număr de cetățeni respinși la intrarea în Marea Britanie, după Brexit
Potrivit datelor furnizate de Ministerul de Interne, numărul cetățenilor UE cărora li s-a refuzat intrarea în Marea Britanie după Brexit a înregistrat o creștere de cinci ori. Datele îngrijorătoare din acest raport arată că românii se află pe primul loc în rândul cetățenilor UE cărora li s-a refuzat intrarea în Marea Britanie, după data de 1 ianuarie 2021.
Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Ţurcanu, Foto: Agerpres
Ambasadorul României la Chișinău mesaj emoționant de 1 decembrie: „Ziua tuturor românilor. A celor care simt, gândesc şi vorbesc româneşte”
În cadrul discursului său susținut marți, în timpul recepției organizate cu ocazia Zilei Naționale a României, Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Ţurcanu, a subliniat faptul că România a fost, este și va fi mereu alături de Republica Moldova. În plus, oficialul român a pledat pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.
Foto: INQUAM/Sabin Cirstoveanu Video
CIRC total în Senat la ridicarea imunității lui Florin Cîțu - Șoșoacă: „Hello, Superman, Xena is speaking” / Simion a descins cu membrii AUR, cu pancarte
Senatul a decis: Procurorii pot începe urmărirea penală în cazul fostului premier Florin Cîțu. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi. După ce a argumentat de ce nu consideră că este vinovat, Florin Cîțu nu a mai așteptat rezultatul votului și a părăsit sala, miercuri. În timpul dezbaterilor a fost circ uriaș. Fostul premier urmează să fie audiat la DNA în cazul tunului cu achiziția vaccinurilor din timpul pandemiei. 
Promovări-surpriză în instituțiile de forță din România
Promovări-surpriză în instituțiile de forță din România: Reprezentanți ai MApN, MAI, SIE, SPP, STS și MJ, înaintați în grad
Miercuri, Președintele Klaus Iohannis a semnat care confirmă avansarea în grade superioare pentru o serie de reprezentanți ai instituțiilor strategice ale statului român. Acestea includ Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Pază și Protecție, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Ministerul Justiției. 
Florin Călinescu
Câți bani trebuie să scoți din portofel pentru o porție de sarmale la restaurantul lui Florin Călinescu din București
Dacă ești în căutarea unei experiențe culinare autentice în București, nu trebuie să cauți mai departe decât restaurantul lui Florin Călinescu. Situat în zona Tineretului, acest loc îți va oferi o călătorie gustativă în peisajul bogat al preparatelor românești. Dar câți bani trebuie să scoți din portofel pentru a te delecta cu astfel de preparate? 
Pilonul 2 se află de câteva luni în centrul unor dispute
Sindicatele, solicitare de ultimă oră pentru PILONUL 2 de pensii. Ce garanție li se cere administratorilor?
Confederaţia sindicală Cartel Alfa cere Guvernului şi Parlamentului României să-i oblige pe administratorii fondurilor de pensii de a asigura o rentabilitate minimă, peste rata inflaţiei, a  sumelor acumulate la pilonul 2. Sindicaliştii susţin că angajaţii care au contribuţii la Pilonul II de pensii „prin prevederile şi viitoarele norme de aplicare a noii legi a pensiilor, vor avea punctajul redus proporţional, după noua formulă de calcul”.
Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos
Marcel Ciolacu anunță investiții uriașe - Suma este fără precedent
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, în şedinţa Executivului, că sunt investiţii-record în infrastructură în acest an şi asta explică suma fără precedent a investiţiilor, 64 miliarde de lei, în execuţia bugetară pe 10 luni din 2023. Premierul a anunţat şi că modernizarea şi furnizarea de echipamente pentru secţiile de terapie intensivă la nou-născuţii din România a primit ok-ul de la Comisia Europeană, fiind vorba de 100 de milioane de euro, din PNRR care ajung la 25 de unităţi sanitare din ţară.
Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu
Sindicaliștii din sistem, chemați de urgență la discuții cu Marcel Ciolacu. Angajații amenință că blochează RECALCULAREA pensiilor
Întâlnire de urgență la Guvern, convocată de premierul Marcel Ciolacu. Acesta i-a convocat la discuții pe sindicaliștii din instituțiile aflate în subordinea Ministerului Muncii, dar și pe ministrul de resort, Simona Bucura Oprescu. Discuțiile au loc în condițiile în care protestele din sistem riscă să perturbe grav activitatea caselor de pensii, inclusiv procesul de recalculare a pensiilor, care ar trebui încheiat la începutului anului viitor.