Articolele din categoria ACTUAL:

Rares Bogdan
Rareş Bogdan, despre Schengen: Austria şi-a schimbat radical poziţia, pe 5 decembrie este o retragere strategică, nu ne putem desprinde de Bulgaria
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, joi, la Antena 3, că Austria şi-a schimbat radical poziţia faţă de în urmă cu un an, iar auspiciile sunt mai bune decât în urmă cu un an, precizând că faptul că nu se va da un vot în Consiliul JAI din 5 decembrie este ”o retragere strategică, pentru că nu ne putem desprinde printr-un vot separat de Bulgaria”.
Nicolae Ciuca
Nicolae Ciucă: În fiecare an, în România avem aproximativ 116 kg de ambalaje pe cap de locuitor, din care se reciclează mai puţin de jumătate. În Dunăre pe zi ajung aproximativ 4,2 tone de ambalaje
Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat joi, la evenimentul de lansare a Sistemului de Garanţie-Returnare, că în fiecare an, în România avem aproximativ 116 kg de ambalaje pe cap de locuitor, din care se reciclează mai puţin de jumătate iar în Dunăre pe zi ajung aproximativ 4,2 tone de ambalaje.
Catalin Predoiu
Cătălin Predoiu anunță noi dotări pentru MAI: "E nevoie să avem capacitate de răspuns"
Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat joi, la evenimentul prilejuit de intrarea în dotare a Centrului de comunicaţii al punctului de comandă mobil naţional şi a două centre de comunicaţii ale punctelor de comandă mobile de nivel mediu, că Ministerul de Interne continuă să îşi doteze forţele cu noi tehnologii şi capacităţi de răspuns în cazul situaţiilor de urgenţă, cu alte cuvinte să îşi întărească capacitatea de asistenţă a cetăţenilor şi a comunităţilor în situaţii de urgenţă. 
Reciclare
Sistemul Garanție-Returnare devine operațional de astăzi - Românii vor plăti 50 de bani pentru ambalaje
Sistemul Garanţie-Returnare prin care, la achiziţia unei băuturi, românii vor plăti o garanţie de 0,50 lei pe care o vor putea recupera doar la predarea ambalajului în centrele speciale de colectare, devine operaţional de joi. Prin acest sistem, România va colecta şapte miliarde de ambalaje anual, plasându-se astfel pe locul 2 după Germania la colectarea de ambalaje, conform datelor anunţate de Ministerul Mediului, România putând recicla astfel cu până la 80% mai mult.
Catalin Chereches
Cherecheș urmărea să ajungă în sânul mafiei italiene - Dezvăluiri surprinzătoare despre planurile fostului edil
Apar detalii explozive despre planul lui Cherecheș de a scăpa de pușcărie! Primarul din Baia Mare speră că mafia italiană îl va scăpa de extrădare. Polițiștii germani au găsit asupra lui un buletin italian emis încă din anul 2022, semn că își planificase fuga în detaliu. Edilul a fost filat de mai bine de 24 de ore după ce și-a reactivat telefonul mobil cu două noi cartele cumpărate. Acesta avea asupra sa peste 3.000 de euro și urmărea să ajungă în Italia cu orice preț, acolo unde și-a creat legături puternice de afaceri cu mafia din sudul peninsulei. El a fost transportat și încarcerat în penitenciarul din Augsburg.