Articolele din categoria ACTUAL:

Agresiune - imagine de arhivă
Doi bărbați, în stare gravă în spital, după ce au fost înjunghiați în noaptea de Revelion. Scene cumplite în fața unui bar din Iași
Doi bărbaţi, în vârstă de 35 şi 41 de ani, au ajuns în stare gravă la spital, după ce au fost agresaţi în faţa barului dintr-o localitate din județul Iași. Medicii sunt rezervați în privința stării lor de sănătate. Incidentul s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni. Pentru moment nu se cunosc motivele din spatele acestei agresiuni.
Taierea Imprejur cea dupa trup a Domnului; Sfantul Vasile cel Mare (Anul Nou. Tedeum)
SĂRBĂTOARE 1 ianuarie: Zi cu importantă deosebită în calendarul ortodox: un mare sfânt este pomenit astăzi
Taierea Imprejur cea dupa trup a Domnului nostru Iisus Hristos - Taierea imprejur cea dupa trup a Domnului nostru Iisus Hristos se praznuieste pana astazi pentru a arata ca Domnul intru toate a luat trup asemenea noua si S-a supus randuielilor Legii si ca nimic nu a stricat din cele vechi, ci doar a implinit toate. Mantuitorul Hristos a primit aceasta pentru a implini si desavarsi randuiala Legii Vechi, astfel incat sa sa puna in loc taierea imprejur cea dupa Duh, a inimii.
Daria Gușă, analist politică externă. Foto/FB
Daria Gușă: „Cele două evenimente geopolitice ale finalului de an, războiul din Gaza, respectiv blocada din Marea Roșie. Consecințele acestora vor reverbera în Occident în 2024!”
Ne-am confruntat cu multe evenimente unghiulare în anul ce se încheie azi, am ales pentru această analiză războiul din Gaza și blocada ulterioară din Marea Roșie, efectuată de către forțele Houthi din Yemen, deoarece acestea două vor genera cu siguranță principalele evenimente societale și geo economice ale începutului anului 2024.