Articolele din categoria ACTUAL:

Ion Cristoiu este de părere că Marcel Ciolacu a avut de pierdut
Ion Cristoiu aruncă bombă: Ciolacu ar cam vrea să plece, după cum a gestionat protestul. A vrut să-l "lucreze" pe Grindeanu
Jurnalistul Ion Cristoiu l-a criticat dur pe Marcel Ciolacu pentru felul în care a încercat să arunce în derizoriu criza provocată de protestul transportatorilor. Cristoiu a calificat drept o mare greșeală anunțul prin care comunicatorilor PSD li s-a interzis să vină la Realitatea Plus, dar a precizat că dincolo de mesajul explicit, decizia poate fi interpretată și ca o încercare de "a-l lucra" pe Sorin Grindeanu în interiorul partidului.
3.487 de proiectile şi dispozitive explozive, descoperite in Buzău. Foto: Agerpres
Descoperire istorică în Buzău: 3.487 de proiectile şi dispozitive explozive. ISU: Cel mai mare depozit de muniţie subteran identificat în ultimii ani
Pirotehniştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău au făcut o descoperire impresionantă pe un teren din municipiul Râmnicu Sărat, unde au identificat un depozit subteran ce conținea 3.487 de proiectile și dispozitive explozive. Această descoperire dezvăluie existența celui mai mare depozit de muniție identificat în ultimii ani în județul Buzău. 
Cozmin Gușă consideră că Marcel Ciolacu a făcut o greșeală majoră
Cozmin Gușă, critici extrem de dure: PSD, comunicare stalinista. Face scut în jurul lui Grindeanu, liderul de facto al partidului. Ciolacu aplica dubla măsură
Analistul politic Cozmin Gușă consideră că PSD a avut un comportament stalinist prin anunțul în care a transmis că nu-și va mai trimite reprezentanții în studiourile Realitatea Plus, pe motiv că l-ar fi criticat pe nedrept si ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Gușă i-a acuzat pe social-democrați și în special pe Marcel Ciolacu de dublă măsură, invocând modul în care PSD s-a distanțat de Gabriela Firea, când această a fost implicată în scandalul azilelor.
O apreciată deputată a fost prinsă la furat din magazine de lux. Foto: 1news.co.nz
O apreciată deputată a fost prinsă la furat din magazine de lux. Scuza ridicolă prin care aleasa și-a motivat gestul scandalos
Scandalul a cuprins scena politică din Noua Zeelandă după ce o deputată a demisionat în urma dezvăluirilor că a fost filmată în timp ce fura o geantă de firmă dintr-un magazin din Auckland. Cu toate acestea, ceea ce a alimentat și mai mult controversele a fost scuza ridicolă pe care aleasa parlamentului Neo Zeelandez a folosit-o pentru a încerca să-și justifice gestul neadecvat. 
Semnal de alarmă de la Asociația Națională pentru Protecția Pacienților: Un sistem care condamnă pacientul!
Semnal de alarmă de la Asociația Națională pentru Protecția Pacienților: Un sistem care condamnă pacientul!
Sănătatea, un drept fundamental garantat de Constituția României, se află acum în pericol. Cu toate promisiunile conținute în Programul de guvernare 2023-2024, care se angajează să asigure reziliență sistemului de sănătate și acces sigur la servicii medicale de calitate, fila de buget trimisă de ministrul de finanțe la Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru anul 2024 este cu 30% mai mică (brut) și cu 50% mai mică (real) decât cea din anul precedent, atrage atenția Asociația Națională pentru Protecția Pacienților.
Plafonarea preturilor
PSD susţine prelungirea măsurii de limitare a adaosului comercial la alimentele de bază
Social-democraţii consideră că datele statistice oficiale prezentate de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că decizia Guvernului de a limita adaosul comercial la alimentele de bază şi-a atins obiectivele principale de a tempera inflaţia şi de a proteja puterea de cumpărare a cetăţenilor cu venituri mici şi medii. Ca atare, PSD susţine fără rezerve prelungirea acestei măsuri, pentru cel puţin încă trei luni de zile, inclusiv cu posibilitatea de a se introduce noi produse esenţiale în lista alimentelor cu adaos limitat, agreate în urma consultărilor dintre Ministerul Agriculturii şi asociaţiile de profil.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu, despre comasarea alegerilor: M-aș bucura ca în luna februarie să găsim o soluție înțeleaptă în coaliție
Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat marţi, despre comasarea alegerilor, că s-ar bucura ca în luna februarie coaliţia să găseacă o soluţie înţeleaptă, ea precizând că în acest an vorbim de 3,8 miliarde de lei care se cheltuiesc cu desfăşurarea în bune condiţii a celor patru runde de alegeri. Gorghiu a mai spus că, prin această decizie, vor elimina toate aceste probleme care pot fi create în an electoral, an electoral care presupune întotdeauna un anumit nivel de agitaţie social, greve, proteste, dar şi costuri destul de mari.
Avalansa intr-o statiune din China
O mie de turiști au rămas blocați într-o stațiune montană în care ninge fără oprire de 10 zile. Stratul de zăpadă a ajuns la 7 metri
Aproximativ 1.000 de turişti au rămas blocaţi într-un sat de vacanţă izolat după ce regiunea Xinjiang, din nord-vestul Chinei, a fost afectată puternic de avalanşe, zăpada având deja câţiva metri înălţime, iar vremea capricioasă împiedicând evacuarea. În unele zone ninge neîntrerupt de zece zile, a relatat marţi televiziunea de stat, scrie Reuters.
Negocieri la Ministerul Transporturilor. Grindeanu discută DOAR cu transportatorii agreați/ Inquam Photos / Octav Ganea
Negocieri la Ministerul Transporturilor. Grindeanu discută DOAR cu transportatorii agreați: cui îi ține partea ministrul
Ministrul Sorin Grindeanu negociază doar cu asociațiile care nu se ridică împotriva sa. În prima zi a protestului declanșat de transportatori, ministrul a convocat doar trei asociații din domeniu, și le-a catalogat ca fiind singurele relevante. Mai mult, el declara cu nonșalanță că nu a fost anunțat de mișcările de stradă, iar transportatori nu au semnalat nicio problemă. Una dintre asociații este condusă de Vasile Ștefănescu, cel care și-a promovat familia în posturi cheie în instituțiile care reglementează transporturile de marfă. Jurnaliștii Realitatea Plus au încercat să obțină un punct de vedere de la Vasile Ștefănescu, dar fără succes.